
Mariette / 07 mrt 2018
Bakken met agar-agar
Vandaag vertel ik je alles dat je altijd al wilde weten over agar-agar. Hoe gebruik je agar-agar, in welke verhouding en wanneer moet je het juist niet gebruiken?
Vandaag vertel ik je alles dat je altijd al wilde weten over agar-agar. Hoe gebruik je agar-agar, in welke verhouding en wanneer moet je het juist niet gebruiken?
Wat is gelatine? Waarom zou je ermee bakken? Of niet? En wat moet je gebruiken als je geen gelatine wilt eten? Ik ga het je allemaal uitleggen!
In deel 1 van ‘Hoe schrijf je een (bak)boek?’ vertelde ik jullie over hoe dit proces op gang kwam. Nu is het
Voor deze update leek het me leuk om jullie mee te nemen in mijn persoonlijke bakboekproces. Waar begin je? Hoe pak je het aan? Waar loop je tegenaan?
De verschillende soorten zoetmiddelen vliegen je om de oren, maar waarom zou je appelstroop gebruiken in plaats van dadelstroop? En wat is invertsuiker überhaupt? Ik zette alle vloeibare zoetmiddelen (suikers!) voor je op een rijtje.
Vorige week was vanille aan de beurt en deze keer is het de zeer geliefde smaakmaker cacao! Ik vertel je precies wat
Wat wordt deze vraag me ontzettend vaak gesteld op Zoetrecepten: hoe reken je een recept om naar een andere maat bakvorm? Daarvoor vind je hier een handige omrekentabel!
Kokos is één van mijn favo smaakmakers en doordat het zoveel vormen kent kun je er veel kanten mee op.
Na mijn uitleg over volkorenmeel en havermout is het volgende populaire jongetje van de klas aan de beurt: boekweitmeel. Is het gezond?
In Engelse recepten kom je ‘double cream’ regelmatig tegen op de ingrediëntenlijst, maar in de Nederlandse supermarkten is het niet