Help! Ik ben vergeten cashewnoten te weken

Zoetrecepten

Geen tijd of ben je gewoon vergeten om de cashewnoten uit het recept een nacht in water te laten weken? No worries! Ik heb een tip hoe het sneller kan.

Voor wie niet begrijpt waarom je in hemelsnaam cashewnoten in water zou willen weken: dit moet als je zo’n fancy vegan cheesecake wilt maken. De roomkaas wordt hier vervangen door een romige laag fijngemalen cashewnoten, maar om die cashews zo lekker romig te krijgen moeten ze eerst goed in water hebben geweekt. En dat wil je nog wel eens vergeten. Gezien me dit meerdere keren is gebeurd, besloot ik dat dit sneller moest kunnen.

De oplossing: i.p.v. de cashewnoten te weken in koud water, week je ze voor een uurtje in kokend heet water. Soms kan een half uur ook al genoeg zijn, maar bedenk wel dat hoe zachter de cashewnoten, des te gladder krijg je ze gemalen met de blender. Laat ze erna even goed uitlekken en ze zijn klaar voor gebruik!

Maak bijvoorbeeld eens deze raw vegan frambozen cheesecake, of mijn favoriet met kokos en limoen. Het plaatje boven dit artikel komt uit mijn boek PUUR ZOET, daarin leg ik de basis van het maken van een raw vegan cheesecake uit en geef ik je verschillende bodems om het mee te combineren.

Bekijk ook