Ga naar de inhoud
Help! Ik ben vergeten cashewnoten te weken
Keukenhulpje 26 januari 2020

Help! Ik ben vergeten cashewnoten te weken

Help! Ik ben vergeten cashewnoten te weken

Geen tijd of ben je gewoon vergeten om de cashewnoten uit het recept een nacht in water te laten weken? No worries! Ik heb een tip hoe het sneller kan.

Voor wie niet begrijpt waarom je in hemelsnaam cashewnoten in water zou willen weken: dit moet als je zo’n fancy vegan cheesecake wilt maken. De roomkaas wordt hier vervangen door een romige laag fijngemalen cashewnoten, maar om die cashews zo lekker romig te krijgen moeten ze eerst goed in water hebben geweekt. En dat wil je nog wel eens vergeten. Gezien me dit meerdere keren is gebeurd, besloot ik dat dit sneller moest kunnen.

De oplossing: i.p.v. de cashewnoten te weken in koud water, week je ze voor een uurtje in kokend heet water. Soms kan een half uur ook al genoeg zijn, maar bedenk wel dat hoe zachter de cashewnoten, des te gladder krijg je ze gemalen met de blender. Laat ze erna even goed uitlekken en ze zijn klaar voor gebruik!

Maak bijvoorbeeld eens deze raw vegan frambozen cheesecake, of mijn favoriet met kokos en limoen. Het plaatje boven dit artikel komt uit mijn boek PUUR ZOET, daarin leg ik de basis van het maken van een raw vegan cheesecake uit en geef ik je verschillende bodems om het mee te combineren.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Help! Ik ben vergeten cashewnoten te weken

 1. Wat een fijne no nonsens site !
  Het is meer een vraag dan een reactie ; ik verdraag geen cashewnoten,
  Door welk noten kan ik de cashewnoten in de raw cakes vervangen?

  Ben benieuwd naar jouw antwoord, alvast bedankt
  Hartelijke groet,
  Anoes

  1. Wat een leuke vraag! Zijdentofu zou een mooie vervanger kunnen zijn, of een combinatie van macadamianoten en amandelen (zonder vel).

 2. Hi Mariette !
  Op veel sites lees ik over 4-24 uur weken van noten. Ik gebruik zelf vaak een notenmix en na een nachtje weken zijn de noten niet heel lekker om te eten… Ik heb vanmorgen de noten gewassen in kokend heet water, het water bleef vies en troebel achter. Denk je dat je op deze manier zowel de enzymlaag als het fytinezuur eraf spoelt ? (voor een groot gedeelte dan). Of gaat het echt om het weekproces ?

  Groetjes Sjoerd : )

  1. Ha Sjoerd, ik durf niet te zeggen of dit voor alle soorten noten goed werkt, ik heb het zelf enkel met cashews getest. Ik durf niet te zeggen of de enzymlaag en het fytinezuur er op deze wijze afspoelt, voor mij draaide het echt om het weekproces inderdaad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *