12x vegan paasrecepten

Zoetrecepten

Voor Pasen aankomend weekend heb ik samen met 6 andere foodbloggers onze favoriete vegan paasrecepten gebundeld. Van heerlijke vegan pancakes en wentelteefjes, tot taartjes en soep.

Feestelijk en vegan de paasdagen doorkomen? We got you covered. Met deze recepten zul je niet meer weten waar je moet beginnen, dus ik help je een handje: het ontbijt. Klik op de foto’s als je naar het recept wilt gaan.

De foto bovenaan dit artikel is van Oh my pie, die er freakishly goed in is om gezonde en glutenvrije taarten te bakken die je gewoon voor het ontbijt kunt eten. Met deze glutenvrije yoghurttaart met mango en frambozen scoor je douze points bij het paasontbijt.

     

Met de twee recepten hierboven gaan we nog even door met het ontbijt. Let op: de wentelteefjes zijn niet vegan, maar die maak je gemakkelijk vegan door een vegan roomkaas en amandelmelk te gebruiken en het ei weg te laten. Watertandend lekker zien ze eruit. Net zoals de lekkere stapel vegan pancakes met koffie karamel van Lisa goes vegan op rechts.

         

Op links een mooie en creatieve toast van Dalí, van Zonder Zooi, met cashew cream en verse aardbeien. Als voedingscoach is zij er een held in om simpele en gezonde recepten te bedenken, die zonder dat je er erg in hebt ook nog eens vegan zijn. In het midden zie je mijn simpele vegan pompoenbrood, zó lekker. Beide recepten zijn zowel lekker voor ontbijt als voor de lunch.

En als je dan zin hebt in wat hartigs, dan mag de aspergesoep met geroosterde bloemkool op rechts niet ontbreken. Lekker licht en toch voedzaam, met dank aan onze zelfliefde expert, Healthy Wanderlust.

    Vegan bountytaart     vegan chocolademousse taart

En dan natúúrlijk nog wat lekkere zoete traktaties. Hoe kom je Pasen anders door. Daarvoor tip ik je de geweldig lekker uitziende plaatkoek met rood fruit, van Eefsfood.

En dan nog een paar vegan treats van mijzelf. In het midden zie je de vegan bountytaart die ik alweer vier jaar geleden maakte, never gets old. En op rechts een ongelofelijk lekkere vegan chocolademousse taart. Ik zou er wat voor over hebben als die hier nu op tafel kon staan.

Hieronder op links zie je een vegan chocolade cheesecake, op basis van avocado. Resulterend in een soort chocolade fudge die wegsmelt op je tong, ongelofelijk lekker. In het midden vegan meringues, gemaakt van aquafaba (kikkererwtenvocht). Smaken écht net zoals ‘gewone’ meringues en je kunt er knappe meringue taartjes met frambozen mee maken. Daarnaast de raw & vegan gember citroencheesecake die ik afgelopen week met jullie deelde. Bijzonder lekker.

Vegan chocolade cheesecake    vegan meringues