Ga naar de inhoud
12x vegan paasbrunch recepten
Makkelijk 07 april 2020

12x vegan paasbrunch recepten

12x vegan paasbrunch recepten

Op zoek naar de lekkerste vegan paasbrunch recepten? Ik heb 12 makkelijke recepten voor de paasbrunch in de aanbieding, zowel zoet als hartig. Van heerlijke vegan pancakes en toast, tot vegan meringues en soepjes.

In onderstaand overzicht zul je ook zes recepten van andere foodbloggers terugzien. De foto bovenaan dit artikel is van Marike van Oh my pie. Zij is er freakishly goed in om gezonde én glutenvrije taarten te bakken, die je ook nog eens gewoon voor het ontbijt kunt eten. Met haar glutenvrije yoghurttaart met mango en frambozen scoor je douze points bij het paasontbijt.

MAKKELIJKE Paasbrunch recepten

Niet alleen feestelijk, maar ook plantaardig de paasdagen doorkomen? We got you covered. Met deze recepten zul je niet meer weten waar je moet beginnen, dus ik help je een handje: al deze recepten zijn perfect voor bij de paasbrunch. Dus zet je familie en vrienden aan het werk en maak allemaal iets, dan heb je straks een enorme tafel vol met lekkers.

Zet je schrap voor een flinke opsomming met 12 overheerlijke paasbrunch recepten, waarbij je alleen maar hoeft te klikken op de foto om naar het recept te gaan.

Cinnamon roll wentelteefjes van brioche - paasbrunch recepten

Oké, hierbij heb je direct het enige recept te pakken dat niet veganistisch is uit dit rijtje: deze cinnamon roll wentelteefjes van brioce. Maar dit maak je gemakkelijk vegan door een vegan roomkaas en amandelmelk te gebruiken en het ei weg te laten.

Dit recept wil je toch gewoon op op je paasbrunchtafel kunnen serveren? Watertandend lekker zien het eruit.

vegan paasbrunch recepten

Vanaf nu enkel recepten die volledig vegan zijn, pinky promise. Zoals de lekkere stapel vegan pancakes met koffie karamel van Lisa goes vegan hieronder. Lisa is de queen als het op vegan recepten aankomt, dus deze pannenkoekentoren wil je ook echt maken.

Mijn persoonlijke tweak zou zijn dat ik de sinaasappel door banaan zou vervangen, dat lijkt me nog lekkerder in combinatie met de koffie karamel.

vegan pancakes met koffie karamel - vegan paasbrunch

En dan een recept van mijn hand, een simpel vegan pompoenbrood. Ongelofelijk zacht en smeuïg van structuur en gewoon ontzettend lekker. De pompoen proef je niet enorm terug en het ‘makkelijkheidsgehalte’ is vergelijkbaar met dat van een bananenbrood. Er komt geen gist aan te pas en iedereen met staafmixer (zoals deze) heeft dit makkelijke pompoenbrood zo gemaakt.

Dit pompoenbrood kan een prettige hartige toevoeging zijn aan je paasbrunch recepten. Lekker om te besmeren met een plantaardige spread!

Liever aan de slag met een super makkelijk recept voor zoete vegan cake? Gebruik dan dit recept.

simpel pompoenbrood - paasbrunch recepten makkelijk

Nog zo’n lekker hartig paasbrunch recept wat goed samengaat met een plak pompoenbrood: aspergesoep met geroosterde bloemkool. Lekker licht en toch voedzaam. Een simpel recept waar je gemakkelijk een grotere groep mensen mee blij maakt. En recepten met asperges horen toch wel echt bij Pasen voor mijn gevoel, dus dan is dit een topper.

Ik heb zelf ook nog een heerlijk vegan soepje in de aanbieding, mijn smoked paprika kokos-bloemkoolsoep. Ook een echte aanrader als je niet van asperges houdt!

Aspergesoep met geroosterde bloemkool - hartige paasbrunch recepten

Dit vind ik echt zo’n mooi en uniek vegan brunchrecept: toast met cashewroom en verse aardbeien. Ik weet namelijk dat het best lastig kan zijn om toast op een lekkere manier plantaardig te beleggen en al helemaal in de zoete hoek.

Dalì bedacht dit recept, zij is voedingscoach en heel sterk in het bedenken van simpele en gezonde recepten, die zonder dat je er erg in hebt ook nog eens vegan zijn. De basis van dit recept (cashewroom) is heel makkelijk om te maken, dat zullen de meeste mensen wel weten die mijn vegan cheesecakes wel eens hebben gemaakt.

toast met cashewroom en aardbeien - makkelijke paasbrunch recepten

Zoete paasbrunch recepten

En dan natúúrlijk nog wat lekkere zoete traktaties. Hoe kom je Pasen anders door. 

Nu ik bij de toast hierboven eenmaal ben begonnen over mijn vegan cheesecakes, is het wel zo leuk er direct eentje te laten zien. Dit is mijn raw & vegan gember citroencheesecake (yes, op basis van cashewroom!), geïnspireerd op een cheesecake die Thomas en ik in Londen aten. Zo bijzonder en lekker, dat ik het thuis moest proberen na te maken.

Erg goed gelukt en dus onmisbaar in dit rijtje met vegan paasbrunch recepten. Nu kunnen jullie er ook van genieten zonder naar dat ene tentje in Londen af te reizen.

Vegan paasbrunch recepten - vegan cheesecake

Onderstaande taart noem ik ook wel “onweerstaanbaar” en daar is niks aan gelogen. Dit is zo’n ontzettend lekkere vegan chocolademousse taart, echt een must om te maken voor alle (mede)chocoladeliefhebbers. Ik zou er wat voor over hebben als die hier nú op tafel kon staan.

De taart is helemaal rauw en hoeft dus ook niet de oven in. Toch doet de bodem je denken aan chewy brownies en is de mousse in de taart heerlijk zacht en romig, met avocado in de basis. Rood fruit past hier natuurlijk perfect bij!

Deze taart was zo populair toen ik ‘m voor familie maakte, dat ik de volgende keer direct twee taarten maak. 

vegan chocolademousse taart - vegan paasbrunch recepten

Voor grotere groepen mensen zijn plaatcakes en plaatkoek simpelweg briljant. Één keer bakken en direct genoeg porties voor je hele familie of vriendengroep. Daarom tip ik je deze geweldig lekker uitziende plaatkoek met rood fruit van Eef, die normaal gesproken niet zo van het vegan bakken is. Kansje dus!

Net zoals de andere recepten uit dit overzicht is ook deze vegan plaatkoek niet ingewikkeld om te maken en heb je er geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten voor nodig.

vegan plaatkoek met rood fruit - zoete paasbrunch recepten

meer recepten paasbrunch

En dan nog een paar extra vegan treats van yours truly.

Laten we beginnen met één van mijn favorieten, die ik al op een heel aantal andere blogs voorbij heb zien komen in de tussentijd. Hou je van amandelen, dadels, kokos en chocolade? Dan is deze vegan bountytaart wat voor jou. 

Ik maakte de taart alweer een hele tijd terug (in 2016!), maar deze taart gaat je nooit vervelen. Een prachtige aanvulling tijdens je paasbrunch, dat beloof ik je.

Vegan bountytaart - paasbrunch recepten

Bij Pasen horen schuimpjes/meringue en meringue maak je met.. Aquafaba! Ha, jij dacht dat ik eieren ging zeggen he? Nou, dat hoeft dus echt niet per se. Met kikkerertwenvocht (aquafaba) kun je perfect lekkere vegan meringues maken.

Deze vegan meringues smaken écht net zoals ‘gewone’ meringues. Geloof je het niet? Probeer het dan vooral eens zelf en laat het me weten. Het is net zo makkelijk als het origineel. Én je kunt er knappe meringue taartjes met frambozen mee maken, dus dat lijkt me een win-win situatie.

vegan meringues - recepten paasbrunch

Last but not least: een vegan chocolade cheesecake. De vulling is gemaakt op basis van avocado, maar dit proef je er niet in terug (ok, misschien als je avocado’s heel erg haat – dan durf ik niet in te schatten). De vulling is vergelijkbaar met een soort chocolade fudge die wegsmelt op je tong, ongelofelijk lekker.

Je vindt het recept terug in de nieuwste editie van mijn boek PUUR ZOET, die verkrijgbaar is via deze link. Meer weten over PUUR ZOET en wat die nieuwe editie inhoudt? Dat lees je hier.

 

recepten paasbrunch - Vegan chocolade cheesecake   

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 9

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *