Ga naar de inhoud
We're back!
Zoete praatjes 11 maart 2020

We're back!

We're back!

Lieve zoetjes, na een lange radiostilte hierbij weer een bericht van mijn kant. Met allereerst een mega positieve noot: alle recepten staan weer op Zoetrecepten! Hieronder wat uitleg erover en wat mij bezig heeft gehouden, voor wie nieuwsgierig is.

Alweer vijf weken geleden voltrok zich “het Zoetrecepten drama” (als je geen idee hebt waar dit over gaat, lees het hier) en sindsdien is er nogal wat gebeurd, ook al leek dat niet zo door de radiostilte. Allereerst was ik enorm geraakt door al jullie lieve berichten. Wat deed het me goed om te lezen hoe blij ook júllie zijn met Zoetrecepten en wat jullie favoriete recepten zijn. Ze staan dus gewoon weer online! Dit is te danken aan één van mijn volgers en natuurlijk aan Thomas.

Tussen al jullie fijne berichten door werd ik in de week na mijn vorige blogpost verrast door een aantal bijzondere aanbiedingen van volgers die werkzaam zijn in de IT (of in veel gevallen de mannen van mijn enthousiaste vrouwelijke volgers ;)). Meerdere mensen die hun hulp gratis en voor niks aanboden om mij uit de brand te helpen. Wauw, zulke onbaatzuchtige mensen bestaan dus gewoon. Nu ben ik gezegend met een vriend die ook werkzaam is in deze wereld, dus ben ik er niet op ingegaan. Toch was er één persoon, Mikhail de held, die zonder mij iets te vragen alvast al mijn recepten van de afgelopen 3 jaar heeft geëxporteerd in losse html- en txt-bestanden. Hij kende hier een trucje voor dat Thomas niet kende en aan de hand van deze handige bestanden heeft Thomas in een aantal lange avonden een groot data-bestand kunnen creëren dat vervolgens weer geïmporteerd kon worden in bijna database en en en… DAT WERKTE!!!

Na 2,5e week drama stond alles opeens weer online, wat bizar. Wel met deze kanttekening: er staan de nodige foutieve/overbodige witregels in mijn inleidingen en alle letters met symbolen (ë/é/ö) zijn niet meegekomen. Dus je zult regelmatig gekke woorden tegenkomen of vreemde alinea’s zien die bestaan uit één woord. Dat is dan maar even zo, want ik heb geen energie kunnen vinden om dit in bijna 300 recepten te checken en aanpassen. Maar who cares, de recepten staan er weer! Mocht jouw innerlijke taalnazi het niet kunnen verdragen of mocht je me gewoon willen helpen met het wegruimen van de witregels en woorden met ontbrekende letters: het is zeer welkom wanneer je deze foutjes aan mij mailt als je ze toevallig tegenkomt bij het maken van een recept.

Met mij persoonlijk gaat het wel weer goed, beter in ieder geval. Het was een flinke klap om te verwerken en dat heb ik gemerkt. Ook al kwam het twee weken later weer ‘goed’, dat neemt niet meer weg dat het me heel erg veel energie gekost heeft. Ik zal blij zijn als ik weer zin en inspiratie voel om nieuwe recepten voor jullie uit te werken of te bedenken. Voorlopig nog even niet. Zelf ben ik wel lekker voor de leuk aan het bakken; bananenbroden en brownies zijn favoriet. Ook ben ik met Thomas een lang weekend naar Parijs geweest, waar we heel hard gechilld/gegeten hebben én een supertoffe croissant & pain du chocolat workshop hebben gedaan (zie een paar blije kiekjes hieronder).

En dan nog iets meer over mij én Zoetrecepten, om positief af te kunnen sluiten. Ik heb veel nagedacht over Zoetrecepten en wat ik ermee wil. Vorig jaar heb ik mijn fulltime bloggerstijd al gedag gezegd, omdat het me simpelweg niet gelukkig maakte. Sinds afgelopen zomer werk ik een paar dagen per week voor Laura, waar ik haar ondersteun met mijn media-, communicaie, & bloggersbackground. Heel leuk én gezellig! Maar: Zoetrecepten blijft, jullie zijn nog niet van me af. De recepten zullen alleen in een lagere frequentie voorbij komen en ik ga wat oude recepten herzien en verbeteren, met name op het gebied van fotografie. Ook hebben Thomas en ik ons dankzij dit hele drama gerealiseerd dat Zoetrecepten toch wel ons gezamenlijke kindje is. Dus zal de website onder handen worden genomen (qua shiny looks dan, de veiligheid zit inmiddels meer dan snor), maar op welke termijn weet ik nog niet. Het geeft in ieder geval energie om met o.a. deze leuke side projects bezig te zijn. Mijn eigen focus zal komen te liggen op foodfotografie, waar ik los van mijn jaren ervaring nu ook een extra geavanceerde cursus voor volg. Daarover later meer. Ik hoop jullie voor nu een fijne update te hebben gegeven, met name in antwoord op de vele lieve en geïnteresseerde berichtjes die ik regelmatig ontvang en niet altijd uitgebreid genoeg kan beantwoorden.

Ik ben dankbaar voor zo’n lieve following base! X Mariette

We're back Zoetrecepten

We're back Zoetrecepten

We're back Zoetrecepten

We're back Zoetrecepten

We're back Zoetrecepten

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

10 berichten over “We’re back!

 1. Wat een verschrikkelijke periode moet dat geweest zijn. Ik had je net ontdekt en genoot van heel veel gezonde repen en balletjes. Echt heerlijk!! Superblij voor jou/jullie (en mij😉) dat het weer in orde is. Ik wens je heel veel plezier toe om alle nieuwe gedachten rustig uit te werken. Mocht ik een oud foutje in een tekst tegenkomen, laat ik het weten. Als juf valt mijn oog hier sowieso altijd op, of ik wil of niet🤷‍♀️

 2. Wat fijn dat je weer terug bent en dat het deels gelukt is! Mocht ik iets tegen komen dan hoor je het, heel veel succes!

 3. Zo fijn dat je er weer bent! Ik zag je ook bij Laura voorbij komen! Super!
  Ik denk dat je vooral lekker moet doen waar jij gelukkig van wordt. Hoe en wanneer dat is aan jou en moet je de rest van de wereld heerlijk in loslaten!
  Ik ben gewoon blij dat je er weer bent en hou de site in de gaten, want ik moet toegeven dat je in mijn top3-heerlijke-sites staat, dus ik ga gewoon extra hard genieten als je weer wat post.
  Be you!
  lieve groetjes, Chantal

 4. Zo fijn dat alles weer live staat! Ik begrijp wel wat voor een ontzettende stress dit met zich meegebracht heeft. Ik kan niet wachten om weer wat lekkere recepten van je te gaan maken. Veel liefs xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *