Ga naar de inhoud
Kerstige jamkoekjes
Kerst 26 december 2017

Kerstige jamkoekjes

Kerstige jamkoekjes

Deze kerstige jamkoekjes zijn heel makkelijk om te maken. En super feestelijk!

Ideaal om tijdens de Kerstvakantie gezellig samen de keuken in te duiken en deze sandwiches in elkaar te draaien. Het koekje heb ik gemaakt op basis van een simpel, bros


zandkoekje


en ik vulde ze met een


fijne homemade jam


, maar je kunt natuurlijk ook je favoriete smaakje in de winkel kopen f eens gek doen en mijn heerlijke


cranberry lemon curd


ervoor gebruiken.

Kerstige jamkoekjes

Kerstige jamkoekjes

Kerstige jamkoekjes

recept
Kerstige jamkoekjes

Deze kerstige jamkoekjes zijn heel makkelijk om te maken. En super feestelijk! Ideaal om tijdens de Kerstvakantie gezellig samen de…

30 minuten + baktijd
15

Ingrediënten

KOEKJESDEEG

  • 250gram bloem
  • 175gram boter
  • 90gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • Snuf zout
  • Vanille extract

EXTRA

  • 2 formaten uitstekers
  • Jam
  • Evt. wat poedersuiker

Bereiding

  1. Kneedalle ingredinten voor de koekjes met elkaar tot n geheel. Ik deed dit met de deeghaken van de keukenmachine. Vorm er een bal van, rol in vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg tot 0,25 mm uit, als dat lukt. Steek nu met de grootste koekjes uitsteker zoveel mogelijk koekjes uit de lap deeg en steek vervolgens uit de helft van de koekjes met het kleine sterretjes uitstekertje een sterrengat. Herhaal voor al het overblijvende deeg, leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 8-12 minuten goudbruin. Haal de plaat er dan uit en herhaal met het resterende deeg.
  4. Laat de koekjes volledig afkoelen en besmeer de dichte koekjes met een laagje jam. Leg hier de koekjes op met het sterrengat en bestrooi voor het serveren eventueel met een beetje poedersuiker.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kerstige jamkoekjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *