Kerstige jamkoekjes Deze kerstige jamkoekjes zijn heel makkelijk om te maken. En super feestelijk! Ideaal om tijdens de Kerstvakantie gezellig samen de keuken in te duiken en deze sandwiches in elkaar te draaien. Het koekje heb ik gemaakt op basis van een simpel, bros zandkoekje en ik vulde ze met een fijne homemade jam , maar je kunt natuurlijk ook je favoriete smaakje in de winkel kopen f eens gek doen en mijn heerlijke cranberry lemon curd ervoor gebruiken. recept Kerstige jamkoekjes Deze kerstige jamkoekjes zijn heel makkelijk om te maken. En super feestelijk! Ideaal om tijdens de Kerstvakantie gezellig samen de… Printen 30 minuten + baktijd 15 Ingrediënten KOEKJESDEEG 250gram bloem 175gram boter 90gram kristalsuiker 1 eiwit Snuf zout Vanille extract EXTRA 2 formaten uitstekers Jam Evt. wat poedersuiker Bereiding Kneedalle ingredinten voor de koekjes met elkaar tot n geheel. Ik deed dit met de deeghaken van de keukenmachine. Vorm er een bal van, rol in vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg tot 0,25 mm uit, als dat lukt. Steek nu met de grootste koekjes uitsteker zoveel mogelijk koekjes uit de lap deeg en steek vervolgens uit de helft van de koekjes met het kleine sterretjes uitstekertje een sterrengat. Herhaal voor al het overblijvende deeg, leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 8-12 minuten goudbruin. Haal de plaat er dan uit en herhaal met het resterende deeg. Laat de koekjes volledig afkoelen en besmeer de dichte koekjes met een laagje jam. Leg hier de koekjes op met het sterrengat en bestrooi voor het serveren eventueel met een beetje poedersuiker.