Ga naar de inhoud
Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)
Basisrecepten 29 maart 2020

Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)

Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)

Zonder een bepaalde hoeveelheid suiker mag het officieel geen ‘jam’ heten, maar deze aardbeien-chiajam uit mijn boek PUUR ZOET is zeker zo lekker en past binnen een koolhydraatarm dieet.

Het is nu twee jaar geleden dat mijn boek PUUR ZOET gelanceerd werd. Dat vieren we met deze aardbeien-chiajam uit het basisreceptenhoofdstuk van PUUR ZOET, zodat ik jullie daar tijdens deze koolhydraatarme maand nog verder mee kan inspireren.

Rood fruit mag in beperkte mate gegeten worden binnen een keto of koolhydraatarm voedingspatroon, dus als je niet meteen de hele pot leeg lepelt, zit je goed! De jam bevat geen gelei of extra suiker en dankt haar stevigheid aan de chiazaadjes. En tja, chiazaadjes blijven wel een dingetje: je houdt ervan of niet. En j je proeft ze wel terug, ook al is het uiteindelijk meer in gelvorm.

Je kunt de jam nog wat zoeter maken door er een beetje zoetstof naar smaak aan toe te voegen. Ook kun je variëren met andere soorten fruit, zoals frambozen of bramen! Mega lekker.

Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)

recept
Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)

Deze aardbeien-chiajam uit mijn boek PUUR ZOET is zeker zo lekker als de real deal en past binnen een koolhydraatarm dieet.

5 minuten + opstijftijd
1

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien of ander fruit
  • 1,5 el chiazaad
  • Evt. zoetstof

Bereiding

  1. Pureer de aardbeien zo grof of fijn als dat jij lekker vindt in jam. Doe dit in een pannetje en verwarm 5 minuten op medium vuur. Blijf goed roeren.
  2. Roer het chiazaad er doorheen en zet het gas uit. De jam zal dikker worden, maar op een andere manier dan ‘echte’ jam. Doe de jam in een goed af te sluiten pot en laat afkoelen voor je het in de koelkast zet. Daar zal het nog verder opstijven.
  3. Wil je het fruit liever niet verwarmen? Roer de chiazaadjes dan door vers gepureerd fruit en laat dit een uurtje dikker worden in de koelkast.

BEWAREN: maximaal twee weken in de koelkast.

TIP: Je kunt deze jam met elk soort fruit maken! Maar het moet wel gepureerd fruit zijn, geen vloeibaar sap 😉

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Aardbeien chiajam (koolhydraatarm)" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *