Ga naar de inhoud
Cranberry trifle
Kerst 22 december 2017

Cranberry trifle

Cranberry trifle

Cranberry compôte alleen goed voor het bijgerecht? Echt niet! Je maakt er zo makkelijk dit lekkere (vegan) recept voor cranberry trifle mee.

Cranberry trifle maken

Cranberry compôte alleen goed voor het bijgerecht? Echt niet! Je maakt er zo makkelijk deze lekkere cranberry trifle mee. Helemaal makkelijk voor tweede kerstdag als je nog wat over hebt van dag 1.

Door deze cranberry trifle met plantaardige kokosyoghurt te maken en mijn basisrecept voor vegan cake, is dit kerst dessert ook helemaal lactose- en vegan proof! Woop!

Ik maakte de cranberry trifle in kleine weckpotjes. Gooi de dekseltjes erop en zet ze in de koelkast tot het diner. Dat blijft zo prima 1 of 2 dagen goed, de laagjes zakken hoogstens iets verder in elkaar. Maar zo min mogelijk kerstdinerstress is ook wat waard toch?

Cranberry trifle maken

Cranberry trifle

recept
Cranberry trifle

Cranberry compôte alleen goed voor het bijgerecht? Echt niet! Je maakt er zo makkelijk dit lekkere (vegan) recept voor cranberry…

10 minuten
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de cranberry compote voor volgens dit recept .
  2. Snijd de plakken cake in kleine blokjes en verdeel de helft over de weckglaasjes. Verdeel hier per glaasje een flinke eetlepel cranberry compote over.
  3. Maak de (kokos)yoghurt eventueel op smaak met wat suiker of ahornsiroop. Ik vind dat zelf niet nodig, omdat de cake en compote ook al lekker zoet. Verdeel de helft hiervan over elk glaasje.
  4. Herhaal stap 2 & 3. Je cranberry trifle is klaar! Goed afgedekt in de koelkast prima een dag van tevoren te bereiden.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Cranberry trifle" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 7

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *