Plaatkoeken zijn ideaal. Ik hou ervan. Zowel het maken, als het eten ervan (surprise, surprise). Het zijn vaak makkelijke recepten en je hebt in één keer een flink aantal porties! Deze appelplaatkoek met havermout behoort absoluut tot mijn favorieten.
Appelplaatkoek maken
Deze appelplaatkoek met havermout is één van de meest gemaakte recepten op Zoetrecepten. De combinatie van appel en havermout is nu eenmaal goud waard en laat je in de waan dat je best gezond bezig bent. De havermout dient in dit recept vooral om de koek een lekkere crunch te geven. Hoe grover de (haver)vlok, hoe meer crunch het eindresultaat heeft. Maar met zowel grove als fijne vlokken smaakt het goed. Deze appelplaatkoek simpelweg onwijs lekker en gemakkelijk te maken!
Maak jij deze appelplaatkoek vaker? Dan zal je zijn opgevallen dat de foto’s zijn veranderd. Dat klopt! Ik besloot dat de foto’s van tien jaar geleden wel een opfrisbeurt konden gebruiken. Het recept is onveranderd gebleven. Probeer ook zeker mijn appelplaatkoek met speculaas en amandelspijs eens.
Glutenvrije appelplaatkoek met havermout
Van verschillende lezers heb ik tips gekregen hoe je een glutenvrije appelplaatkoek kunt maken met dit recept. Daarvoor gebruik je natuurlijk glutenvrije havermout. In de basis is havermout altijd glutenvrij, maar doordat in een fabriek kruisbesmetting kan ontstaan is het van belang dat je de verpakking altijd controleert op een ‘glutenvrij gecertificeerd’ label. Voor de vervanging van het zelfrijzend bakmeel gebruik je simpelweg een glutenvrij zelfrijzend bakmeel, of zoals een andere lezer tips: boekweitmeel.

Meer appelplaatkoek recepten
Speel met het recept door te variëren met de vullingen in de plaatkoek. Voeg er bijvoorbeeld een laag amandelspijs aan toe (wel even los kneden met wat geklutst ei) of meng rozijnen, gehakte noten of gedroogd fruit door de vulling. Ook kun je helemaal zelf beslissen of je zin hebt in een dikke bodem, of dat je liever een extra appel toevoegt.
Als dit recept tot jouw favorieten behoort, dan weet ik nog wel een aantal recepten waar je geen nee tegen kan zeggen. Lees mee en beslis zelf of ze op jouw bakplanning voor komend weekend komen te staan:
- Appelplaatkoek met speculaas en amandelspijs
- Appel plaatkoek met appeltaart koekbodem
- Appel-havermout crumble
- Appel-kruimel cheesecake met salted caramel

Gezonde recepten met appel
Juist zin in een gezonder baksel met minder suiker? Ook dan heb ik voldoende lekkers voor je klaarstaan. Allereerst tip ik uiteraard graag mijn bewuste bakboek PUUR ZOET. Maar ik heb ook twee specifieke recepttips die je hier gewoon online vindt.
Te beginnen met het heerlijke zusje van de klassieke appeltaart: mijn appel-peren hazelnoottaartje is met volkorenmeel en hazelnootmeel gemaakt en er gaat relatief weinig suiker in. Toch is het een ontzettend smaakvolle taart, dankzij de notige smaak van de taartkorst en de combinatie van appel en peer. Nog makkelijker om te maken zijn de appel-amandel blondies. Helemaal glutenvrij en een erg lekker tussendoortje.

Ingrediënten
Appelplaatkoek vulling
- 6 friszure appels
- 2 tl kaneel
- 2 el suiker
- 1 el citroensap
Plaatkoekdeeg
- 200 gram havermout
- 400 gram zelfrijzend bakmeel *
- 300 gram bruine basterdsuiker
- 350 gram roomboter
Verder nodig:
- Bakpapier
- Oven bakplaat
*Geen zelfrijzend bakmeel in huis, maar wel bloem en bakpoeder? Gebruik dan 385 gram bloem + 3 tl bakpoeder (= 1 zakje bakpoeder á 16 gram)
Bereiding
Havermout appelplaatkoek bakken
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes of partjes. Meng de appelpartjes met kaneel, citroensap en suiker.
- Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 45 cm met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
- Neem een kom en meng havermout, zelfrijzend bakmeel en bruine basterdsuiker door elkaar. Smelt de boter in de magnetron en mix dit door het mengsel tot er een plakkerig, kruimelig deeg ontstaat.
- Beleg de bakplaat met ongeveer twee derde van het havermoutmengsel en druk het stevig aan op de bakplaat. Verdeel de appelpartjes hierover en kruimel het overige havermoutmengsel erover heen.
- Zet de appelplaatkoek nu 40 á 45 minuten in de oven et voilà: een heerlijke appelplaatkoek.
- Serveer met een bolletje ijs of een flinke toef slagroom en je hebt een lekker en makkelijk toetje dat ideaal is voor een flinke groep mensen.
Appelplaatkoek met havermout bewaren
- Bewaren: Buiten de koelkast goed verpakt zeker twee-drie dagen houdbaar (liefst op een koele, droge plek). In de vriezer luchtdicht verpakt tot drie maanden houdbaar.
- Opwarmen: Als de koek z’n knapperigheid is verloren kun je de appelplaatkoek het beste 5 – 10 minuten in de oven opwarmen. Erg lekker trouwens, zo’n warm stuk appelplaatkoek.
Kan ik de boter ook vervangen door een neutrale olie? (bv arachide olie of rijstolie) Ik ben lactose intolerant en mag dus geen roomboter.
Dat zou ik niet doen, ik zou voor een harde margarine kiezen ivm de structuur van de koek.
wat een heerlijke appeltaart. Ik maak m glutenvrij met AH zelfrijzende bakmix.
Ik baal van dit recept…..het is te lekker. Ik grijp iedere gelegenheid om er weer 1tje te bakken maar eet vervolgens het meeste zelf op (terwijl ik van tevoren mezelf stevig heb toegesproken dit niet te doen).
Nu moet er 1 gaan bakken voor de nieuwe buren 😜
Haha wat heerlijk om te lezen, dank 🙂 en je buren hebben geluk!
Heerlijk recept! Staat voor de 2e keer in de oven. Mensen vragen het recept!
Ik doe er lekker veel appel op & dan een tikje langer in de oven. Goed knapperig!
Wat fijn! En ga ik ook eens proberen met extra veel appel, altijd lekker!
hallo,
ik heb de plaatkoek gemaakt en hij ligt al 45 min in de oven maar hoe kan het dat hij nog niet hart en knapperig is hij is zacht
Hallo, ik heb voor een suikerarme versie Zusto gebruikt. Het voordeel van Zusto is dat je hetzelfde volume hebt (100gr suiker vervang je gewoon door 100gr Zusto), maar de calorieën worden let 75% gereduceerd. Het gebak wordt dan wel wat bleker natuurlijk maar het blijft lekker.
Een tip, het lekkerste word hij als je hem een dag van re voren maakt,
Dan is hij wat minder hard.Ik maak hem altijd glutenvrij,
Glutenvrije havermout en glutenvrij meel,
Ik doe ook altijd wat stukjes in de vriezer.
Altijd smullen
Dit is zo lekker! En heel makkelijk en ook nog veel, ideaal met een verjaardag! Bedankt!!!
Yaaay, fijn om te lezen.
Heb er nog een laagje overheen gedaan na het bakken met 50 gr geleisuiker met 100ml appelsap. Samen 3 minuten koken en erover schenken
Oeh, en hoe was dat? Werd dat een soort appelgelei of jam?
Is er misschien een koolhydraat arme versie te verzinnen? Met nog steeds zo’n lekkere structuur en een krokant laagje…?
Hij is zo goddelijk lekker!
Goed idee! Gaat zeker op mijn lijstje, thanks!
Hallo Mariette,
Heb je beslag voor deze koek wat veranderd, 20% van z. B. Meel verv. Door havermeel en de rest door speltbloem en meel verv. I.p.v. boter heb ik 170 gram karnemelk genomen en de suiker terug naar 140 gram. Door het deeg wat koek en sp. Kr. Gedaan. Bovenop appeltjes en rozijnen. Het ruikt hier hemels! Dank voor de inspiratie!
Wauw wat fantastisch! Ik ben heel benieuwd hoe de koek smaakte, dan ga ik het binnenkort ook uitproberen 😀
Kan ik boter vervangen door kwark?
Ik denk het niet, maar je kunt altijd experimenteren door een deel te vervangen erdoor.
een heerlijke appeltaart gebakken!! werd door iedereen met smaak gegeten!!
ik heb hem wel 10 minuten langer in de oven gehad. mijn bakplaat 35 bij 45 cm.
de benodigdheden iets vermeerderd. 100 gr. extra bakmeel, 250 gr. havermout, 450 gr. boter en ietsje meer basterd suiker.
Mmmm, wat fijn om te horen! Thanks voor je leuke berichtje!
Hi gemaakt maar hij valt uit elkaar 😕nog tips hiervoor
Heb je grove of fijne havervlokken gebruikt? En heb je het beslag goed genoeg gemixt zodat het een lekker plakkerig deeg werd?
Ik heb al vaker deze plaatkoek gemaakt en de reacties zijn iedere keer weer heel positief. Hij valt alleen uit elkaar. De kruimeldeeg is lastig vast te duwen op de bakplaat. Zou ik de bodem nog dikker moeten doen of heeft het ook te maken met de versheid???
De versie van vandaag was met appel, cranberries, gedr. Abrikozen, walnoten en kokos. Hij was verrukkelijk. ……
Ah, dit is zo leuk om te horen! Eventueel kan het helpen om een scheutje melk toe te voegen, waardoor het deeg wat meer sticky wordt. Of een deel extra boter. Doe je de geraspte kokos door het beslag heen? Hier wordt het ook droger van. Ik ga het binnenkort ook weer maken, heb trek gekregen van jouw combinatie met walnoten en kokos 😉
Bedankt voor je tip. Ik ga t uitproberen binnenkort. De kokos strooi ik door het mengsel van appel enz.
Het mag best veel zijn, anders proef je het niet.
Heerlijk recept! Gemaakt voor m’n kinderen op moederdag, iedereen heeft gesmuld. Ik heb het zelfrijzend bakmeel vervangen voor volkorenmeel en n flinke theelepel bakpoeder.
Ah wat leuk om te horen! Slim om het met volkoren meel te maken 🙂
Vraagje : bij 180 graden Is dat voor boven en onderwarmte oven of hetelucht oven?
Elektrische oven 🙂
Ik heb deze appelplaatkoek met havermout gisteren gemaakt. Had geen bruine basterdsuiker in huis en heb het dus gewoon met witte kristalsuiker gedaan. Bij gebrek aan roomboter dus gewoon ‘Zeeuws meisje’ gebruikt, smaakte heerlijk ondanks de ingredientewissling! Wordt echt mijn favoriet!
Goed om te horen! Geniet ervan
Super recept! Lekker makkelijk en erg lekker! Ik heb ook een tropische variatie gemaakt met ananas! De havermout heb ik vervangen door kokos en in plaats van kaneel een beetje gemberpoeder, ook erg lekker!
Oeh wat een goed idee! Dat ga ik binnenkort ook eens proberen, dank voor de inspiratie!
Heerlijke koek en ook makkelijk te maken. Het enige ‘nadeel’ vind ik dat er zoveel boter in moet. Kun je dat ook vervangen door een ei? Dus bijv. 200 gr. boter en 1 of 2 eieren?
Groetjes Jolanda
Dat zou kunnen, maar dan krijg je meer een cake-structuur. Wel leuk om eens te proberen!
Hoi! Ik ga deze appelplaatkoek met kerst maken. Ik ga er dan stervormpjes uit snijden. Ik kan alleen niet vinden hoeveel kaneel er in dit recept gaat? Of lees ik er overheen ?
2 theelepels! Staat onder de appels en boven het citroensap in de ingrediënten 🙂
Hoi lezers, iemand een tip/ advies om de suiker ,300gr vind ik mega veel😬, te vervangen?
Davpcht zelf aan Sucralose zoersrof poeder….
Hi Gerda, andere lezers hebben in hun reacties achtergelaten dat zij 120 – 140 gram suiker hebben gebruikt of het vervangen hebben door Stevia. Ik kan je alleen niet beloven dat de plaatkoek dan net zo wordt als mijn versie, omdat dit belangrijk is voor smaak & structuur.
Heerlijk recept dat inmiddels al vaak heb gemaakt . Steeds heb ik ook wat restjes andere producten toegevoegd. Vandaag stukje verse gember ( geraspt) gedroogde abrikozen en walnootjes toegevoegd. Ook super lekker.
Oh wat lekker met gember! Dat ga ik binnenkort ook eens proberen, dank voor het delen!
Bij mij was de taart helemaal slap. Ik moest hem van het papier van de bakplaat afschrapen. Ik kreeg er ook geen mooie vierkantjes uit. Veel te zacht en slap. Zag er niet smakelijk uit. Smaakte wel goed
Wat jammer! Misschien waren de appeltjes te sappig, waardoor er veel vocht uit is gekomen, of moest de plaatkoek nog wat langer in de oven.
Heerlijk recept! Ik heb er een taart van gemaakt, in een springvorm gedaan. Smullen maar!
Ah top! Jammie, enjoy!
Hoi Mariette, ik ga je appelplaatkoek ook uitproberen om morgen mijn collega’s blij te maken op mijn laatste werkdag. Alles staat klaar om vanmiddag met de kids lekker aan de slag te gaan in de keuken. Ik ben heel benieuwd!
Het handige is dat ik hem al een stukje kan proeven voordat ik hem meeneem naar kantoor morgen. Met een ronde appeltaart is dat zo’n raar gezicht 😉
Haha slim! Zo had ik er nog niet eens over nagedacht 😉 een goede taart dus om stiekem stukjes van weg te snoepen zonder dat iemand het ziet. Succes op je laatste werkdag morgen!
Vorige week deze plaatkoek gemaakt en was zo lekker er staat er nu alweer 1 in de oven:) Nog een vraag. Vorige keer de koek in een goed afgesloten trommel bewaard. De eerste 2 dagen nog lekker knapperig, maar de 3e dag was de koek helemaal zacht. Nog tips om de koek langer knapperig te houden als de koek het langer als 2 dagen bewaard wordt?
Ik zou inderdaad het advies van Irene volgen en de koek weer even in de oven zetten om hem weer knapperig te maken. Het is lastig om de knapperigheid te bewaren door de combinatie met de appel.
Hallo Therese,
Even in de oven opwarmen zou kunnen helpen om hem weer knapperig te krijgen.
hoi, ik heb een vraagje, ik heb deze koek vandaag gemaakt, maar hij proeft wat scherp, heb jij enig idee hoe dat kan? het gebeurd me af en toe als ik deze koek maak, maar kom er maar niet achter wat ik verkeerd doe
Hi Anike, ik weet niet helemaal zeker wat je met scherp bedoelt.. Uitgeschoten met de theelepels kaneel misschien?
Hoi Mariette,
Het is heeeeerlijk!
Heb ik vandaag gemaakt met m’n dochter…dankjewel!
Zo leuk! Enjoy saampjes!
Hai, ik heb de plaatkoek in de oven staan maar het wordt niet stevig..het blijft kruimelig zeg maar. Hoort dat?
Ik heb m iets langer in de oven gezet en nu hij goed afgekoeld is kun je hem prima snijden. Zalig!!!!!!
Ah zo fijn om te horen! Gek wel dat hij eerst niet stevig werd, maar gelukkig helemaal goedgekomen 😉
Al weer een appelplaatkoek in de oven. Vorige keer wou het deeg niet kruimelen, dus nu het overgebleven deel deeg even een half uurtje in de koelkast. En nu een prima gekruimeld bovenkantje. Nog een half uur dan is’tie klaar. Mmmm………..
Ah gelukkig! Bleef het is te erg aan elkaar plakken? Slim om het dan even in de koelkast te zetten ja!
Staat in de oven, ben benieuwd! Dochter van 7 was al begonnen met snoepen van het deeg…. “WOW, mam! Dit is zo al super lekker, waarom moet het dan nog in de oven???
Haha, te lief en zo waar! Deeg snoepen is gewoon het allerlekkerst.
Nadat ‘ie gebakken was gelukkig nog steeds lekker 😉 zeker voor herhaling vatbaar!
Zaterdag viert mijn man zijn verjaardag en de appeltjes uit de tuin moeten nodig geplukt worden… Dus ik weet wel wat er op tafel komt!!
Hoi,
Erg lekker hoor! Ik heb voor het zelfrijzend bakmeel gemalen havermout gebruikt met wijnsteenbakpoeder. En een iets gezondere versie van gemaakt door 250 gram palmsuiker ipv bruine suiker te gebruiken. Was erg lekker! Ik denk ook heerlijk met walnoten erdoor ff wachten tot die weer van de boom vallen 😉 Een blijvertje!
Aah superleuk, dit soort variaties hoor ik altijd graag!
Ik heb em gemaakt en hij is overheerlijk. Alleen snap ik niet waarom je zelfrijzend bakmeel moet gebruiken. Hij rijst niet.. dus waarom niet gewone tarwemeel?
Hi Katrina, daar heb je een heel logisch punt! Is één van de eerste recepten op mijn blog, dus ik ga hem binnenkort weer eens testen. Met bloem of een ander soort (niet rijzend) meel!
Is het de bedoeling dat je de taart direct snijdt wanneer deze uit de oven komt? of laat je hem eerst afkoelen? Ik ben namelijk bang dat ik hem niet mooi kan snijden als ik hem af laat koelen! Alvast bedankt 🙂
Hi Babs, dat kan beiden hoor! Ook als hij afgekoeld is kun je hem prima snijden.
Bedankt voor dit heerlijke recept.
ik heb zin om deze te maken.
Nu wil ik alleen de suiker vervangen door stevia, maar heb geen idee hoeveel. weet jij dit?
Ik heb nog nooit met stevia gebakken, dus helaas geen idee. Wel weet ik dat je de suiker nodig hebt voor een zekere crunch en textuur in je baksel.
Ik ben benieuwd naar je ervaringen met het bakken met stevia!
Zou je deze plaattaart ook met ander fruit kunnen maken, bijv aardbeien? De variant met appel is iig heel erg lekker!
Dat kan zeker! Ik denk dat het met abrikozen en noten, of met peer, nectarines of een soort (bv aardbeien)jam ook heel lekker kan zijn. Goed idee!
Lang gezocht, eindelijk gevonden! Bedankt voor dit heerlijke recept!!
Whoehoe! Top!
Wat is tie lekkerrrrr!!!
Zeker voor herhaling vatbaar
Zo leuk! Dankje!
Een laagje cocos doet ook wonderen.
Top idee!
Hoi Mariette,
Dank voor dit recept. Ik woon in Duitsland en hier is de “Holländische Apfelkuche” inmiddels al beroemd! Ik neem trouwens altijd 1,5x het recept, want ik gebruik een groot bakblik! 😉
SUPERLEUK om te horen! 😀 Geniet ervan!
Hoihoi, in het kader van de glutenvrije versie: ik heb het recept gehalveerd en de bloem vervangen door boekweitmeel. Dit was genoeg voor een ronde vorm van 22 cm. Volgens mijn gv-dochter een succes en voor herhaling vatbaar.
O ja, en natuurlijk gv-havermout. En rozijnen geweld in strohrum.
Aaaah fantastisch! Dank voor het delen!
Erg lekker zeg! Zelf een “bakblik” (brownieblik) gebruikt van ong 20x20cm. Hiervoor de helft van alle ingredienten gebruikt… en hij was om te smullen!!! Super makkelijk te maken, aanrader!
Super om te horen!
Super simpel en heel erg lekker! Ik ben om hoor, maar nog wel ff finetunen. De bodem is erg dun namelijk en het ziet er niet echt uit als een koek.
Ah, dat is niet de bedoeling natuurlijk! Misschien heb je een grotere bakplaat gebruikt? Fijn dat ‘ie lekker was in ieder geval!
Ik heb deze cake net gebakken, maar hij is erg droog en niet bruin geworde. Ik heb alleen 140 gr suiker gebruikt. Verder hetzelfde.
Misschien iets te dun? (ik had het verdeeld over 25×35 en boterkoekvorm.
Weet je de oplossing?
Hi Laurine, dat komt dan zeer waarschijnlijk door te weinig suiker. Ik had de oorspronkelijke hoeveelheid suiker naar aanleiding van eerdere reacties een tijdje geleden naar beneden aangepast, dus ik raad niet aan om nog minder suiker te gebruiken. Een flinke dot slagroom maakt het hopelijk wel weer goed? 😉
Vandaag deze appelplaatkoek met havermout gemaakt.
Het is heel goed gelukt en het smaakt verrukkelijk!
Deze koek maak ik zeker nog vaker maar dan met ’n paar appels meer.
Groetjes wilma
Dankje Wilma! Zelf vooral lekker spelen met de ingredienten 🙂
Deze lekkere appeltaart komt net weer uit de oven. Ik maak altijd een taart met een half recept. Ik doe altijd nog een laagje rozijnen onder de appel en wat amandelschaafsel er over. Enne….ik gebruik slechts 120 gram suiker, zoet genoeg. 😉
Ja het is een recept voor een flinke plaatkoek haha. Thanks voor de tip, ik heb het al vaker gehoord dus ga het recept wat betreft de suiker wat naar beneden brengen! 🙂
Absoluut de suiker halveren, maak vergelijkbare (Friese) havermoutplaatkoek ad oud recept en smaakt altijd jammie, variaties genoeg en dus lekker experimenteren dus maar!
Ik heb deze plaatkoek gisteren gemaakt. Hij is echt super lekker! Hoe lang is deze koek houdbaar? (al denk ik niet dat hij het lang gaat redden, mjam mjam). Kan hij eventueel in de diepvries?
Haha, wat goed! In een goed afgesloten bak is hij zeker vijf dagen houdbaar, maar invriezen kan absoluut ook! Even in de oven opwarmen daarna is wel aan te raden. Fijne dagen!
Het lijkt me een heerlijk recept. Om het nog gezonder te maken: kan ik de suiker ook vervangen door agavesiroop?
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar dat kan vast! Is het proberen waard en ik hoor je ervaringen graag 🙂
Hoi,.
Wat lijkt me dit een heerlijke taart
Wil hem dit weekend gaan bakken
Ik vraag mij af of je licht of donkerbruine bastaardsuiker hebt gebruikt.
Hi Jeanette, donkerbruine! Maar lichtbruine kan ook hoor 🙂 bakse!
Hallo;
heerlijk he :)… ik maak hem vaak met stevia, wat hem net een tikkie meer gezond maakt :)…. een ideale feest koek 🙂
Oeh dat is een goede tip! Voor hoeveel stevia vervang je de suiker dan? Ik ben benieuwd!
Lekker!!! Wel ontzettend machtig… Lauwwarm gegeten als toetje, waarna zoonlief bezorgd vroeg: mam, er is toch nog wel wat over voor morgen hè? 👍🏻😊
Aaah wat lief! En mmmm heerlijk als ‘ie nog warm is. Toch iets kleinere stukjes snijden dan morgen.. 😉
Zo, schuif er weer eentje in de oven :-)…
Heb wat koekkruiden aan het deeg toegevoegd en een geraspte sinaasappel schil. Naast de appeltjes ook de laatste bessen en frambozen uit eigen tuin als vulling. t Ruikt hier echt heerlijk naar herfst!
Oh, het water loopt me in de mond! Klinkt als een heerlijke variatie, lekker herfstig inderdaad 🙂
Deze plaatkoek is echt heerlijk en super makkelijk om te maken.
Dit ga ik zeker vaker maken!!:)
Super om te horen, dankjewel!
Smaakt zeer lekker en eenvoudig te bereiden ga ik zeker vaker maken!
Ziet er heerlijk uit. Ik mag geen tarwe, kan dit recept ook gemaakt worden met speltbloem of amandelmeel? En moet er dan bakpoeder bij?
Ik maak deze koek vaak met amandelmeel en dat gaat prima!
Ah dat is goed om te weten! Is ‘ie dan ook nog wel lekkere knapperig of wat smeuïger misschien? Ik ben benieuwd! 🙂
Hi Nienke, amandelmeel zou ik je afraden, maar speltbloem zou in combinatie met bakpoeder zeker kunnen. Laat je me even weten hoe het resultaat is geworden? Ik ben benieuwd!
Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik was al een tijdje op zoek naar een lekker recept!
Kun je de havermout ook vervangen door gewoon bakmeel of bloem ? Heb dat eugenlijk nooit jn huis. En kan het ook met blodm en bakpoeddr ipv zelfrijzend bakmeel?
groetjes patricia
Ja hoor, het kan absoluut met bloem en bakpoeder. Per 500 gram bloem gebruik je 15 gram bakpoeder. Het lijkt me dat je de havermout ook prima kunt vervangen door de bloem, de textuur wordt dan alleen wel anders. Laat je even weten hoe het resultaat is geworden?
de plaatkoek mag in de oven, ik neem aan dat ie aan moet:) en hoe heet mag de oven?
sorry, overheen gelezen .180 graden dus.