Ga naar de inhoud
Food diary #november2016
Foodfun & -nieuws 09 december 2016

Food diary #november2016

Food diary #november2016

Deze maand schrijf ik voor het eerst een ‘food diary’. Een kijkje achter het computerscherm van Zoetrecepten. Wat ik doe naast het bloggen, naar welke events ga ik en wat voor foodpost krijg ik thuisgestuurd? Via deze food diaries wil ik jullie hier meer in meenemen. Vinden jullie dit leuk? Let me know! Ik ben rete nieuwsgierig naar jullie mening. Voor nu: november, let’s go!

Oktober was DRUK. Zoetrecepten was jarig en ik gaf dolle prijzen weg. November was rustiger, omdat ik wat dagen vrij had genomen van werk. We schoten nieuwe foto’s voor mijn blog, zoals deze boven dit artikel. Hebben jullie de nieuwe foto in mijn sidebar of bij ‘Over mij‘ ook al gezien? Happy panda!

Ondertussen ging Thomas zo maar naar een congres in Parijs. Zonder mij. Jup, huilen. Ik smeekte hem om zo’n waanzinnig lekkere krakeling van Ladurée voor mij mee te nemen en deze held overtrof dat big time: bij thuiskomst kreeg ik een tasje vol met lekkers. Uiteraard inclusief een reuze krakeling, maar ook met een citroen meringue taartje, een soezentaartje met rozenwater en framboosjes én een doosje macarons. Oh boy!

laduree

Terwijl Thomas in Parijs zat had ik het ook niet slecht: samen met mijn zus en nichtjes stortten we ons in een nieuwe bakmarathon. Ze haalden mij op in Amsterdam en de eerste pitstop was de Makro. We maakten een gezonde ontbijtkoek, home made jam, jamrepen, bramenflapjes en meer! Superlekker en vooral héél gezellig. Hadden jullie al gespot dat er steeds vaker recepten en artikelen van mijn zus online komen?

bakmarathon

Het eerste weekend van november was een feestje. Want toen zaten Thomas en ik in Kopenhagen. Daar werden deze twee blijhoofden zoals je ziet heel vrolijk van. Wát een heerlijke foodie stad. Al mijn tips voor Kopenhagen lees je in dit artikel. Écht even lezen als je er naartoe gaat of wilt.

kopenhagen

Na dit weekend was ik lekker een weekje vrij van mijn werk. Tijd voor mezelf, Thomas, vriendinnen én Zoetrecepten. LOVE IT. Ik maakte in deze week ook een remake op een Deense zoetigheid, de romkugler. Man man wat lekker!

romkugler

En dan een weekendje op mijn nichtjes passen, zodat mijn zus en zwager even weg konden samen. Dat betekent uiteraard samen pepernoten én pizza bakken! De kinderversie was natuurlijk zonder al die groentes, want ‘IEL’. Ohja en een gitaarspelende Thomas bij het haardvuur. Best prettig, zo’n grote mensenhuis voor een weekend.

oppassen

Ik ging met mijn collega’s uit eten bij een heel chill Mexicaans restaurant op de Reguliers Dwarsstraat: Rose’s Cantina. Echt een aanrader! De avond begon met wijn en onderstaande pulled chicken wraps en eindigde met dark & stormies en karaoke. Altijd een goed idee.

roses-cantina

Eind november speel ik maar al te graag voor Sinterklaasje en gooide ik o.a. deze awesome chocoladeletter van Stach in de schoen van brave Thomas. Ik kreeg trouwens ook nog fijne chocoladeletters van Lidl thuisgestuurd, in de smaken salted caramel en pepernoten. Yum!

stach-choco-letter

De volgende dag gingen we lunchen bij Ree 7. Eigenlijk onze tweede keus, omdat Pluk Amsterdam vol was en ons plekje op de wachtlijst had vergeven. Prima broodjes bij Ree 7 en een lekker sapje, maar we moesten er wel heel lang op wachten. Nog steeds héél nieuwsgierig naar Pluk. Ben jij er al eens geweest?

ree-7

Wat een gekheid! Voor de tweede keer deze maand verwend met de reuze krakelingen van Ladurée. Dit keer dankzij mijn lieve, lieve collega die ze meenam uit Parijs. Ik ben een gelukkig mens.

reuzekrakeling

Dat was mijn maandje dan guys! I hoped you enjoyed it. Er komt een te gekke december én januari maand aan! Daarover binnenkort meer.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

3 berichten over “Food diary #november2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *