Gastblogger: zuslief Carolien

Zoetrecepten

Surprise! Het is tijd voor een gastblogger op Zoetrecepten. En wel niemand minder dan mijn eigen zus Carolien. Ik heb er twee (zussen dus), maar alleen met Carolien deel ik de grote passie voor koken en bakken. Zij is wat meer van het koken en ik wat meer van het bakken. Aankomende periode zullen jullie meer van haar horen! Zij zal jullie verrassen met fijne kidsproof recepten, lichte hartige happen of duidelijke boekreviews. Maar het echte voorstellen laat ik aan haar over:

Hi!
Een nieuw gezicht denk je? Klopt! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Carolien, zus van Mariette, gek op lekker eten en ook op het zelf maken hiervan. Regelmatig verrast Mariette mijn drie kleine meisjes met lekkere snacks, hapjes en niet te vergeten de jaarlijks terugkerende verjaardagstaart- tegenwoordig door hen zelf te uit te zoeken!

Al een tijdje hadden we wat ideeën over lekkere en gezonde gerechten en snacks.
Zo werd o.a. de back-to-school special geboren, waarin we samen gezonde gerechten bedenken die makkelijk te maken zijn en geschikt zijn om mee te nemen naar school of naar je werk.

Onze eerste bak-twee-daagse is een feit. We probeerden cakes en koeken, mueslirepen, fudge en zelfgemaakt broodbeleg – pindakaas en hazelnootpasta- uit met zelfgemaakte soepstengels.

En passant maakten we lekkere ontbijtjes en diners, de recepten daarvan delen we ook.

Wat een tof kijkje in de keuken van een foodblogger! Het is meer dan alleen bakken; het precies reproduceren van hoeveelheden en manier van klaarmaken, en het proeven en aanpassen tot het perfect is, en het fotograferen. Seriously, niet bedoelt als reclame, maar een vak apart! Het waren twee superleuke dagen met dank aan (tante) Mariette! With many more to follow.

Tips? Van harte welkom! Enjoy!

IMG_2277

Bekijk ook