Ga naar de inhoud
Food diary #juni2017
Foodfun & -nieuws 12 juli 2017

Food diary #juni2017

Food diary #juni2017

Mijn laatste food diary plaatste ik iets langer dan een maand geleden tijdens mijn vegan challenge. Juni was een maand waarin ik alles weer ‘mocht’ eten, maar of ik dat per se heb gedaan? Check it out yourself! Ik gaf ook een bakworkshop, voer een uurtje in een luchtballon en leerde vanalles over etiquette.. En de eerste dag zat ik nog heerlijk in lovely Porto. Het fotoverslag én de fijnste foodie tips daarvan vind je al op Zoetrecepten.

LET’S GO JUNI.
Vriendinnetje en kook- & bbq-queen Eline had me op de eerste vrijdag na mijn challenge uitgenodigd voor een té lekkere bbq en maakten we plannen voor een ZOETE bbq-sessie. Daar zie je aankomende vrijdag het eerste resultaat al van terug! I promise you, this will be so good.

BBQ met eli

Met Laura reisde ik een dagje af naar Limburg om lieve kleine Zoë van Lian te ontmoeten. Zo bijzonder! Een beschuitje met muisjes ontbrak natuurlijk niet.

Baby Zoë

Becel nodigde ons uit voor een vegan lunch bij hun op kantoor om de gave plannen voor onze samenwerking te bespreken. Ze hadden het mega idyllisch aangekleed, want de hele ruimte stond vol met zonne-, koolzaad- en lijnzaadbloemen waartussen een prachtig opgedekte tafel stond. De lunch was heerlijk én we gingen zelf margarine maken. Vond ik zo tof! Dat ga ik jullie binnenkort laten zien.

Becel lunch

Credits voor deze twee kiekjes en roze vingernagel zijn voor Hare Maristeit.

Becel Margarine

Tijd voor een high coffee met de nieuwe Oreo Thin & Crispy. En cheesecake. En muffins. HEAVEN! Dat alles terwijl we een lesje etiquette kregen. Zat ik dan met mijn gescheurde jeans.. Very lady like.

Uiteraard wel heel goed opgelet. Wist jij dat je servet dubbelgevouwen op je schoot hoort te liggen, met de open kant naar jou toe zodat je daartussen aan de binnenkant je mond af kunt vegen? Grappig!

Oreo high coffee

Oreo high coffee

Ik ging een dagje naar Haarlem om gezellig met Laura bij te kletsen én een proefvideo op te nemen. Op het menu: Nieuw-Zeelands snoep. Héél veel snoep. Misselijk naar huis kan ik je vertellen, maar gelukkig moest ik nog 19 kilometer fietsen voordat ik thuis was.

Ook reisden we een weekendje af richting Gelderland waar mijn ouders wonen. Hier kwamen we net terug en gaat de zon bijna onder achter de mooie Westerkerk.

Foto 17-06-17 09 28 52 (1)

Ik ben gék op verse springrolls, dus ik dacht hé, laat ik dat eens in nori-vellen proberen. Want dat is reuze gezond. En blijkbaar ook heel lekker. Natúúrlijk met een homemade hoisinsausje. Nieuw favorietje!

sushi rolls

Met mijn lieve vriendinnetje Marieke had ik al heel lang een ballonvaart op de planning. Wát een speciale ervaring. Op de grond krijg je een glaasje bubbels om te vieren dat de vlucht geslaagd was en je tot ‘adel’ bent verheven. Waarom dat precies is, zal ik geheim houden voor als je zelf nog eens gaat ballonvaren ;).

Ballonvaart

Ballonvaart

Ik sloot de maand af met een paar dagen in Amersfoort, bij mijn zus Carolien die uiteraard in het teken stond van zoetigheid! Eerst gaf ik een bakworkshop aan 12 meiden voor het feestje van mijn nichtje. Wat is dat wáánzinnig leuk om te doen. We maakten Oreo truffels, Nutella fudge, bonbons en homemade snickers. Met dat laatste zijn mijn nichtje Sofie en haar bestie Fiene druk bezig op deze foto:

Foto 28-06-17 17 18 58 (1)

Daarna sloegen Carolien en ik zelf nog knetterhard aan het bakken en heb ik mijn zus een kleine cursus foodfotografie gegeven. ’s Avonds kwam onze andere zus onze verse gebakken uitprobeersels proeven. Zó gezellig!

Carolien foto's maken

Ik heb deze maand trouwens ook goed genoten van de nodige festivals, terrasjes, etentjes en feestjes. Hieronder letterlijk en figuurlijk een kleine sneak peek! Hoe was jullie maand juni? Ik ben benieuwd! XO Mariette

Festivals en feestjes

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Food diary #juni2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *