Ga naar de inhoud
Things I like #8
Food nieuws 25 november 2016

Things I like #8

Things I like #8

Elke keer wacht ik nét te lang met het schrijven van een nieuwe #thingsIlike, waardoor ik steeds een stortvloed aan toffe dingen met jullie wil delen. Where to start?! With chocolate of course.

Tony’s Chocolonely had waanzinnig veel foodnieuws afgelopen maand. Zo opende ze een ware Tony’s Store op het Westergasterrein in Amsterdam. Ik nam er een kijkje tijdens de razend drukke housewarming en was flabbergasted door de vele smaakjes die hier uitgestald staan.  Je kunt hier álle soorten Tony’s proeven en kopen; een waar chocolade walhalla. De winkel is op werkdagen geopend en wordt bemand door werknemers van Tony’s. Gaat dat proeven.
Polonceaukade 12 in Amsterdam.

Tony's Store

 

Daarnaast kwam Tony’s ook met een nieuwe smaak: melk kaneelbiscuit! Een nieuwe, winterse smaak die lekker crunchy is. De voorgaande estafette reep (melk passievrucht yoghurt) wordt vervangen door deze smaak.

Tony's kaneel biscuit

 

Ze deden al eerder een kookchallenge met de Big Mac, maar dit keer is ook de McFlurry aan de beurt. Top patissier Hidde den Brabander is uitgedaagd om met de ingrediënten van de McFlurry een gastronomisch dessert te maken. Het resultaat is amazing, maar dat verbaast me eigenlijk niks met Hidde. Check it out yourself:

 

Kijk dit is handig én verantwoord. HEMA heeft de Coffee CapsuleMaker geïntroduceerd. Hiermee kun je je eigen koffie cups vullen met een smaak naar keuze. Wat ik vooral tof vind, is dat je de cups na kunt vullen waardoor je waste tegengaat. Omdat mijn koffiezetapparaat op het moment kapot is, heb ik mijn moedertje dit laten testen. Ze was erg positief! Het is wel even de knop omzetten, want in haar automatisme had ze een aantal cups al weggegooid. Oeps. Gelukkig heeft ze er nog eentje over die ze lekker bij kan blijven vullen voor haar dagelijkse bakkie pleur.

koffiecapsule-maker-hema
Dit kookboek móet ik met jullie delen. Het prachtige Kookschool Patisserie heeft namelijk een broertje gekregen: Kookschool Klassiek. Wát een gaaf boek. Niet alleen door zijn grootte, maar ook de inhoud is weer prachtig weergegeven. Het boek is gevuld met klassieke gerechten, van pasteitjes, garnalen bisque, tot pulled pork en bladerdeeg. Elk recept start bij de basis: wat is het, bereidingstijd, benodigdheden, gebruik, vormen, aandachtspunten, kooktechnieken. Alles wat je nodig hebt om tot het perfecte klassieke recept te komen.

Gaaf Kerst- of Sintcadeau toch? Je shopt hem voor 29,99 via deze link.
Auteur: Marianne Magnier-Moreno
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Kookschool Klassiek

 

Last but not least moet ik mijn nieuwe iPhone cover ook nog showen. Do nut worry, because the donuts are here. Daar word je toch blij van! Gekocht bij Pluk Amsterdam, een heerlijk brunch-lunchzaakje in Amsterdam, vol lekkere goodies en leuke (home) accessoires. No spon, just fan! De foto is trouwens afkomstig van de Insta-pagina van Pluk. Een foto maken van je eigen telefoon met je telefoon gaat zo lastig.

telefoonhoesje

Hopelijk vonden jullie deze #thingsIlike weer leuk! Verzoekjes hoor ik graag! X

 

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Things I like #8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *