Ga naar de inhoud
KERST TIP: Favo kookboeken najaar 2016
Reviews 18 december 2016

KERST TIP: Favo kookboeken najaar 2016

KERST TIP: Favo kookboeken najaar 2016

Jullie lazen het al eerder, Carolien is wat meer van het koken en ik wat meer van het bakken. Zij reviewde dan ook bijna alle kookboeken die ik dit najaar binnen kreeg. En dit waren haar favorieten. Goede tips voor een fijn Kerstcadeau!

ALL DAY BOWLS
‘Comfort food in a bowl’  is waar ‘all day bowls’ over gaat in mijn beleving. Makkelijke recepten met niet teveel ingrediënten, vaak met een gezonde twist, zoals broccolicouscous en linzensoep, maar ook chocoladefondants en frambozenvliesbloesemsorbet (scrabble, anyone?). Alles is even mooi gefotografeerd, de huiselijke kommen lijken het eten nòg aantrekkelijker te maken. Een boek waaruit ik heul veel ga maken!
Auteur: Denise Kortlever | Uitgever: Spectrum | Prijs: €20,- | Scoor via deze link!

DONNA HAY – LIFE IN BALANCE
De titel van Donna Hay’s ‘Life in balance’ matcht de inhoud: de ingrediënten voegen echt iets toe aan een gezonde maar niet overdreven levensstijl. Zo begint het met een hoofdstuk in over goede groenten, met veel recepten met groene groenten als boerenkool, broccoli. Een hoofdstuk over goede granen, met heerlijke gevulde pita’s, salades met linzen en variaties op gebakken rijst. Maar ook een hoofdstuk met enigszins gezonde maar heerlijke snacks (lees: popcorndotten met chilicaramel) en heerlijke baksels zoals cacao fudgecookies en citroencheesecake met gekaramelliseerde perziken. Ik vind alle boeken van Donna Hay even puur: de ingrediënten spatten van de pagina’s en de foto’s helpen je naar een mooi eindresultaat. Ik kan eindeloos bladeren en genieten van dit boek.
Auteur: Donna Hay | Uitgeverij: Spectrum | Prijs: €29,99 | Scoor via deze link!

NOG MEER UIT VAN BOVENS OVEN
Yvette van Boven heeft een tweede kookboek uitgebracht vol met ovenrecepten die ze eerder bedacht voor de Volkskrant. Een ideaal kerstcadeau want, duidelijk maar ook vol humor geschreven, met dito illustraties. Creatieve recepten met voor ieder wat wils, van risotto van kool uit de oven tot shortbread kardemommopjes. Altijd goed!
Auteur: Yvette van Boven | Uitgeverij: Fontaine Uitgevers | Prijs: €12,95 | Scoor via deze link!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *