Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bokkenpootjes met speculaascrème

Zoetrecepten

Wil jij wel eens wat anders op tafel zetten met Sinterklaas? Wat dacht je dan van deze bokkenpootjes met speculaascrème? Wedden dat niemand dat eerder heeft geproefd.

De eerste keer dat ik een recept voor bokkenpootjes op Zoetrecepten plaats en dan is het ook nog eens meteen eentje met speculaascrème. Wel zo tof toch, gezien het Sinterklaastijd is en de gevulde speculaas en pepernoten je intussen wel de neus uit komen. Of ben ik de enige die er in oktober al niet vanaf kan blijven? 😉 I blame foodpost.

Ik ben heel benieuwd wat jij überhaupt van bokkenpoten vindt! Ondanks dat ik enorm van koekjes hou, zijn bokkenpoten eigenlijk niet echt mijn ding. Maar met deze speculaascrème ertussen zeg ik er geen nee tegen. Die speculaascrème is trouwens echt wel het lekkerst met zelfgemaakte speculaaskruiden, die heb je zo gemaakt volgens dit receptje. Ik spotte dit recept in het boekje ‘Strooigoed’, waar ik onder de foto’s wat meer over vertel.

REVIEW STROOIGOED – ANNER-MARIJ DE KONING
Ik gaf al aan dat het recept en de foto uit het boekje ‘Strooigoed’ van Anne-Marij de Koning komen. Een ultiem december bakboek, gezien het volstaat met de klassieke strooigoedrecepten zoals pepernoten, borstplaat, marsepein, speculaas, banketstaaf en o.a. deze bokkenpootjes met speculaascrème. Je vindt in dit boek dus zeker weten alle Sinterklaasklassiekers waar je naar op zoek bent, maar ook een aantal bijzondere varianten zoals het recept waar je nu naar kijkt, een kaneelcake met cranberries en kardemom (deel ik volgende week met jullie) of een vlaai met vanillecrème en stoofperen. Wat ik ook leuk vind: de schrijfster, Anne-Marij de Koning,  leerde het bakkersvak bij de enige echter Robèrt van Beckhoven. Vind ik leuk!

Dus, dit vind ik ervan: een klein en compact Strooigoed-bakboek dat je voorziet van alle Sinterklaasklassiekers die je hartje sneller laten kloppen. En je shopt ‘m al voor maar 9,95 bij Bol.com via deze link.

Auteur: Anne-Marij de Koning | Uitgever: Good Cook B.V. | oktober 2017 | Hardcover | 72 pagina’s
Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.
Zoetrecepten

Bokkenpootjes met speculaascrème

Door | 60 minuten + baktijd en wachttijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    KOEKJES

    • fijn 65 gram amandelmeel
    • 75 g poedersuiker
    • 20 g bloem
    • 100 g eiwit (3 grote eieren)
    • 110 gram kristalsuiker
    • 50 gram amandelschaafsel

    GANACHE

    TOPPING

    • 100 gram pure chocolade

    En zo doe je het

    1. Maak eerst de ganache. Doe de melk met de speculaaskruiden in een pannetje en verwarm tot de melk net tegen de kook aan is. Haal de pan van het vuur en laat de melk minimaal 10 minuten trekken.
    2. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Doe dit langzaam want witte chocolade verbrand snel door het hogere percentage cacaoboter. Wanneer de chocolade is gesmolten giet je de melk erbij. Roer het goed door totdat je een homogeen chocolademengsel hebt. Zet 2 uur in de koelkast om op te stijven.
    3. Maak ondertussen de koekjes. Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg alvast twee kleine of een grote bakplaat bekleed met bakpapier klaar en bereid je spuitzak voor. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en bloem in een grote kom.
    4. Klop de eiwitten op de hoogste stand van een keukenmachine of handmixer stijf. Voeg al kloppend de suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit weer stijf is. Stop direct met kloppen anders heb je kans dat de eiwitten breken.
    5. Spatel het opgeklopte eiwit door je amandelmeelmengsel. Doe het in de spuitzak en spuit er koekjes van zo’n 9 centimeter van. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar. Laat de bokkenpootjes helemaal afkoelen.
    6. Wanneer de ganache is opgesteven doe je deze in de spuitzak, knip er een klein puntje af. Draai alle koekjes om met de bolle kant op de bakplaat en spuit op de helft van de bokkenpootjes een streep ganache in het midden. Dek ze af met de andere helft van de koekjes.
    7. Smelt de chocolade au bain-marie en tempereer deze (lees hier hoe je dat doet). Dip de bokkenpootjes aan beide kanten in de chocolade en leg ze op een plaat bekleed met bakpapier. Leg de bokkenpootjes in de koelkast om helemaal uit te harden.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bokkenpootjes met speculaascrème" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.