Op de valreep nog een lekker, simpel en klassiek Sinterklaas recept: gevulde speculaas! De leukste reactie kreeg ik van mijn middelste zus, toen ik deze speculaas meenam naar ons heerlijk avondje. ‘Huh, heb je dit zelf gemaakt? Het smaak zo echt! Ik had nooit bedacht om dit zelf te maken’.
Ook nog eens heel makkelijk en de perfecte truc om je huis lekker te laten geuren. Hello Sinterklaasmood! Pak je Sint gedicht of surprise er maar bij, terwijl deze fijne speculaas gaar bakt in de oven. Ik maakte deze gevulde speculaas voor de foto in een rechthoekige bakvorm, maar je kunt natuurlijk ook een ronde vorm gebruiken! Experimenteer lekker met de hoeveelheid amandelspijs en doe er zoveel tussen als jij lekker vindt.
Een special twist geven aan deze gevulde speculaas? Maak dan je eigen speculaaskruiden! Of probeer dit recept eens uit met witte speculaaskruiden. Fijne pakjesavond!
Ik heb half zeeuwse bloem en half rijstmeel & bakpoeder gebruikt werd ie super knapperig van en ik heb tussen de appeltjes stukjes noga,zoute caramel fudge,chocolade en sinaasappelsliertjes gedaan oke niet gezond maar wel appelgebak 2.0 en oja ipv havermout heb ik grove gemengde vlokken gebruikt echt toprecept ga nog vaker maken met andere vullingen.
Oh hou op zeg, wat een heerlijke variatie heb je gemaakt zo te horen! Ik hoor je andere uitprobeersels ook graag 🙂