Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Lemon curd kruimelcake

Zoetrecepten

“Ken je die kleine custardcakejes met in het midden zo’n verrukkelijke smeuïge vulling?” – Daarvoor heeft Laura een heerlijk recept staan in haar nieuwe boek, Laura’s Bakery Het Basisbakboek. Haar remake, kruimelcake met banketbakkersroom, liet me niet meer los. Dit moest ik zelf uitproberen.

Omdat Laura’s boek erop gericht is dat je zelf een draai geeft aan een basisrecept, heb ik dat natuurlijk braaf gedaan. Ik heb de cake niet ‘gevuld’ met banketbakkersroom, maar met lemon curd. Man man, wat lekker!

img_3357

Ik vond de cake nóg lekkerder met een dot slagroom erop. I’m just saying.

img_3360

Psssst! Heb jij dat heerlijke boek van Laura nog niet? Scoor hem dan snel via deze link.

Zoetrecepten

Lemon curd kruimelcake

Door | 30 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

Cake

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout

Topping

  • Lemon curd
  • 30 gram boter
  • 40 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • Snufje zout

En zo doe je het

  1. Bereid de lemon curd voor volgens dit recept.
  2. Vet een bakvorm van 15×25 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Mix boter en suiker voor de cake tot een romig mengsel. Voeg de eieren hier één voor één aan toe, waarbij je het tweede ei pas toevoegt als het eerste is opgenomen.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het ei-mengsel en voeg ook het zout toe, mix dit er doorheen. Als het volledig is opgenomen kun je het in de bakvorm storten.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden en roer de lemon curd even los. Verdeel ongeveer 8 eetlepels lemon curd over de cake en strijk dit hier en daar wat beter uit. Als het je lekker lijkt kun je natuurlijk ook nog wat extra lemon curd er op doen.
  6. Neem een nieuwe kom en kneed hier de boter, suiker, bloem en het snufje zout in tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de cake.
  7. Bak de cake af in 35 – 40 minuten en serveer met een dot slagroom of eventueel een bolletje ijs.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze lemon curd kruimelcake ook gemaakt? Deel dan een foto met mij via Facebook, Instagram of Snapchat! Vind ik heul leuk!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon curd kruimelcake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

11 antwoorden op “Lemon curd kruimelcake

  1. Hoi!

    Ik heb een bakvorm van 37×25
    Heb gezocht naar een kleinere maar kan hem hier nergens krijgen.
    Kun je me helpen met de hoeveelheden van de ingrediënten voor mijn bakvorm?

    Groetjes!

  2. Ik heb gisteren je recept geprobeerd! Bij het afbakken is de lemon curd alleen helemaal naar onder gezakt en is de cake erboven gerezen. Op zich deed dat niks af aan de smaak ( erg lekker!!!! ) maar hadden we wel n kleffe bodem van het geheel.. Heb je n idee wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen? Ik ga t zeker nog eens proberen!

    1. Wat jammer! Was je cakelaag sowieso al heel dun? En heb je de lemon curd goed los geroerd zodat de dikke klonten niet meteen naar de bodem zakten?

  3. Wat goed! Ik heb dus gister de appel-kruimel roomcake gemaakt van Laura’s bakery.
    Hij was zó op. Vandaag zei mijn vriend dat we nog een restje lemoncurd hebben en dat dat misschien ook een lekkere combi maakt. Dus ik zoeken. Jij dacht hetzelfde! Ik ga meteen aan de slag 😊

  4. Oh wat is dit lekker zeg. Ook bij mij was de lemon curd naar de bodem gezakt. Niet goed geroerd waarschijnlijk. Geen kleffe bodem overigens en qua smaak geen enkel probleem. Heb door het deeg nog wat citroenrasp gedaan zodat de citroensmaak nog versterkt werd. Kruimeldeeg was niet helemaal goed, werd meer één geheel maar ook dat was geen punt. Met wat slagroom was het echt goddelijk. Deze staat bij de favorieten😋😁

    1. Haha fijn dat het allemaal is goedgekomen! Het kruimeldeeg heb je waarschijnlijk te lang gemixt of de boter was te warm, dan wordt het al snel één grote bol. Tip voor de volgende keer 😀

      1. Heb inmiddels heerlijk geexperimenteerd met dit recept. Kruimelcake blijft hetzelfde natuurlijk maar dan met andere smaken. Met sinaasappelcurd voor Koningsdag en aardbeiencurd voor moederdag. De combinatie met curd geeft een heerlijk smeuiig cakeje. Toprecept dit😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *