Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Lemon curd kruimelcake

Zoetrecepten

“Ken je die kleine custardcakejes met in het midden zo’n verrukkelijke smeuïge vulling?”

Daarvoor heeft Laura een heerlijk recept staan in haar nieuwe boek, Laura’s Bakery Het Basisbakboek. Haar remake, kruimelcake met banketbakkersroom, liet me niet meer los. Dit moest ik zelf uitproberen.

Omdat Laura’s boek erop gericht is dat je zelf een draai geeft aan een basisrecept, heb ik dat natuurlijk braaf gedaan. Ik heb de cake niet ‘gevuld’ met banketbakkersroom, maar met lemon curd. Man man, wat lekker!

img_3357

Ik vond de cake nóg lekkerder met een dot slagroom erop. I’m just saying.

img_3360

Psssst! Heb jij dat heerlijke boek van Laura nog niet? Scoor hem dan snel via deze link.

Zoetrecepten

Lemon curd kruimelcake

Door | 30 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

    Cake

    • 100 gram boter
    • 100 gram suiker
    • 2 eieren
    • 100 gram zelfrijzend bakmeel
    • Snufje zout

    Topping

    • Lemon curd
    • 30 gram boter
    • 40 gram suiker
    • 40 gram bloem
    • Snufje zout

    En zo doe je het

    1. Bereid de lemon curd voor volgens dit recept.
    2. Vet een bakvorm van 15×25 cm in en bekleed met bakpapier.
    3. Mix boter en suiker voor de cake tot een romig mengsel. Voeg de eieren hier één voor één aan toe, waarbij je het tweede ei pas toevoegt als het eerste is opgenomen.
    4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het ei-mengsel en voeg ook het zout toe, mix dit er doorheen. Als het volledig is opgenomen kun je het in de bakvorm storten. Zet de vorm met het beslag 20 minuutjes in de koelkast.
    5. Verwarm de oven voor op 175 graden en roer de lemon curd even los. Verdeel ongeveer 8 eetlepels lemon curd over de cake en strijk dit hier en daar wat beter uit. Als het je lekker lijkt kun je natuurlijk ook nog wat extra lemon curd er op doen.
    6. Neem een nieuwe kom en kneed hier de boter, suiker, bloem en het snufje zout in tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de cake.
    7. Bak de cake af in 35 – 40 minuten en serveer met een dot slagroom of eventueel een bolletje ijs.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon curd kruimelcake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    32 antwoorden op “Lemon curd kruimelcake

    1. Hoi!

      Ik heb een bakvorm van 37×25
      Heb gezocht naar een kleinere maar kan hem hier nergens krijgen.
      Kun je me helpen met de hoeveelheden van de ingrediënten voor mijn bakvorm?

      Groetjes!

    2. Ik heb gisteren je recept geprobeerd! Bij het afbakken is de lemon curd alleen helemaal naar onder gezakt en is de cake erboven gerezen. Op zich deed dat niks af aan de smaak ( erg lekker!!!! ) maar hadden we wel n kleffe bodem van het geheel.. Heb je n idee wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen? Ik ga t zeker nog eens proberen!

        1. Ze zijn net uit de oven, ging niet echt fanstastisch; de lemon curd liep er hier en daar uit en kleefde aan de cupcakevorm. Ik heb een beetje gevarieerd in hoeveelheid en de cakejes waar ik wat minder lemon curd in heb gedaan lijken het beste gelukt. Straks proeven en kijken of het niet teveel aan het papiertje kleeft, ben benieuwd!

    3. Ik heb hem gemaakt. Hij was heeeeerlijk. Alleen was de lemon curd ook een beetje naar de bodem gezakt en de kruimeltjes een beetje tot een geheel gesmolten.
      Maar dat maakt niks uit. Ik ga het gewoon nog eens proberen. Erg lekker

      1. Goed om te horen en ik hoor het inderdaad meer van de lemon curd. Tip om de curd licht au bain-marie te verwarmen zodat ze wat dunner is en niet in dikke klonten naar beneden zakt. Bakse! 😀

    4. Hi Mariette, wat een lekker fris recept met de lemon curd!
      Omdat ik had gelezen dat de lemoncurd kon zakken, heb ik de bodem nog even in de koelkast gezet voordat ik er lemoncurd op smeerde. Gedn idee of het wat uitmaakt, maar bij mij was het dus niet naar de bodem gezakt.
      Ander, misschien dom vraagje: hoe doe je het deeg zo kruimelen dat het overal even dik is en niet hier een groter deel en daar een kleiner deel bedekt? Op zich maakt het niet uit: het was erg lekker 😉

      1. Wat een supergoede tip! Dan stijft de boter weer een beetje op, heel slim! Dank 😀

        En als je wil dat de hele bovenkant goed bedekt is met kruim, zou je eigenlijk nog iets meer kruim moeten maken.

    5. Hij is heerlijk, echt een aanrader en weer eens wat anders!
      Heb een vierkante vorm van 28×28 cm.gebruikt met anderhalf maal de hoeveelheden en lemon curd uit een potje.

    6. Zojuist de cake gemaakt en nog een beetje warm gegeten. Heerlijk!
      Ik had het cakebeslag een kwartiertje voorgebakken en daarna de lemoncurd in een spuitzakje gedaan. Zo kon ik het goed verdelen over het cakebeslag. Kruimels erover en toen nog ruim een half uur in de oven. Goed gelukt.

    7. Ik heb hem gemaakt en het recept precies gevolgd , alleen heb ik zoals iemand als tip gaf ,het beslag even in de koelkast gezet, de lemon curd is niet naar de bodem gezakt.
      Hij is trouwens heel erg lekket, bedankt voor het recept ik ga hem zeker vaker maken!!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.