Een nieuwe tapasvrijdag! Op mijn borrels of feestjes zet ik altijd een lekkere bak guacamole met nachos neer. Makkelijk om voor te bereiden en het wordt altijd enorm gewaardeerd. Soms gaan de nachos eerst in de oven met wat kaas, maar met deze lekkere guacamole dip is dat eigenlijk niet eens nodig.
Als je guacamole maakt zijn zachte avocado’s een must. Die prak je lekker makkelijk en smaken het best. Mijn guacamole dip is goed gevuld, lekker fris én romig, met voldoende pit dankzij de crème fraiche en het limoensap. Voor mij dus definetely de lekkerste guacamole.
Recept
Zo maak je de lekkerste guacamole
Een nieuwe tapasvrijdag! Op mijn borrels of feestjes zet ik altijd een lekkere bak guacamole met nachos neer. Makkelijk om voor te bereiden en het wordt altijd enorm gewaardeerd. Soms gaan de nachos eerst in de oven met wat kaas, maar met deze lekkere guacamole dip is dat eigenlijk niet eens nodig.
Tijd
15 minuten
Porties
10
Niveau
1 ster
Ingrediënten
2 rijpe avocado’s
1 kleine rode ui
2 tomaatjes
1,5 eetlepel crème fraiche
1/2 limoen
1 knoflookteen
Eventueel:
1/2 rood pepertje
Koriander
Bereiding
Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pitten. Neem een plat bord en pureer de avocado’s hier op met een vork. Je kunt dit ook in de staafmixer doen.
Snijd de tomaten en rode ui in zo fijn mogelijke blokjes en voeg dit samen met het sap van een halve limoen, een geperste/fijngesneden knoflookteen en de crème fraiche toe aan de avocadopuree en roer het met de vork door elkaar tot het gemengd is. Maak op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat extra limoensap toe if you like.
Hou je van wat extra spice? Voeg dan een 1/2e fijngesneden rode pepertje toe. Of meng er een handje fijngesneden koriander doorheen, da’s mijn favoriet.
En nu, borreltijd! Happy friday! X
Bakmodus
Zo maak je de lekkerste guacamole
15 minuten
10
Ingrediënten
2 rijpe avocado’s
1 kleine rode ui
2 tomaatjes
1,5 eetlepel crème fraiche
1/2 limoen
1 knoflookteen
Eventueel:
1/2 rood pepertje
Koriander
Bereiding
Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pitten. Neem een plat bord en pureer de avocado’s hier op met een vork. Je kunt dit ook in de staafmixer doen.
Snijd de tomaten en rode ui in zo fijn mogelijke blokjes en voeg dit samen met het sap van een halve limoen, een geperste/fijngesneden knoflookteen en de crème fraiche toe aan de avocadopuree en roer het met de vork door elkaar tot het gemengd is. Maak op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat extra limoensap toe if you like.
Hou je van wat extra spice? Voeg dan een 1/2e fijngesneden rode pepertje toe. Of meng er een handje fijngesneden koriander doorheen, da’s mijn favoriet.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Zo leuk dat er zo veel variaties bestaan op guacamole. Wij zijn er gek op thuis, ik laat de tomaat altijd weg. Maar ga het de volgende keer eens proberen
Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pitten. Neem een plat bord en pureer de avocado’s hier op met een vork. Je kunt dit ook in de staafmixer doen.
Snijd de tomaten en rode ui in zo fijn mogelijke blokjes en voeg dit samen met het sap van een halve limoen, een geperste/fijngesneden knoflookteen en de crème fraiche toe aan de avocadopuree en roer het met de vork door elkaar tot het gemengd is. Maak op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat extra limoensap toe if you like.
Hou je van wat extra spice? Voeg dan een 1/2e fijngesneden rode pepertje toe. Of meng er een handje fijngesneden koriander doorheen, da’s mijn favoriet.
Zo leuk dat er zo veel variaties bestaan op guacamole. Wij zijn er gek op thuis, ik laat de tomaat altijd weg. Maar ga het de volgende keer eens proberen
Ja, grappig he! Kun je lekker variëren tussen pittige, frisse, romige en kruidige varianten 🙂