Deze fijne mango curd is een super lekkere variatie op de oude vertrouwde lemon curd! Iets zachter van smaak, maar met een fris randje.
Iedereen kent lemon curd wel, een heerlijke zoetzure citroencrème die de Engelsen (en wij Nederlanders nu dus ook) op hun scones smeren, maar die ook prima door kan als topping voor op een taart. Heel, heel prima zelfs. Zoals op deze lemon curd heesecake bijvoorbeeld. Maar dit trucje kun je eigenlijk uithalen met elk soort fruit. Mijn zus maakte bijvoorbeeld al eens bloedsinaasappel curd. Onwijs lekker! Maar ik ben aan de slag gegaan met een mango curd. De verhoudingen verschillen van mijn lemon curd recept, maar het is net zo makkelijk om te maken. Je voegt wat extra limoensap toe voor het zuurtje aan de mango curd, met als resultaat een heerlijke zachte, zomerse curd. Binnenkort plaats ik een heel fijn taartrecept dat ik met deze mango curd maakte, dus zorg dat je vast een bakje mango curd klaar hebt staan!
Ik heb de curd te pakken. Inmiddels vind je ook nog deze curds op Zoetrecepten:
– Grapefruit curd
– Cranberry lemon curd
Klinkt goed! Snel eens proberen. Hoelang vind jij dat je lemoncurd (of welke andere curd dan ook) kan bewaren?
Ongeveer 1,5 – 2 weken goed afgesloten in de koelkast! Ik vind het zelf ook ideaal om het in te vriezen, dan kun je het veel langer bewaren.
Ik heb het gemaakt eb het is echt zo lekker!!
Maar waar heb je die mooie kan vandaan?
groetjes
Super om te horen! Het is een cocktailjar / juicejar die ik een keer cadeau heb gekregen. Als je googled vind je ook wat leuke exemplaren 🙂
Hoort zich onwijs lekker aan! Zou je dit ook op een gebakken taartbodem kunnen doen met meringue erover heen? Zou de taart dan nog in de oven moeten of zou het zo kunnen? Groetjes Nicole
Hi Nicole! Dat kan zeker. Mango curd is alleen wel wat zoeter dan bv. lemon curd, dus dan kun je wel een wat zoetere taart verwachten.
Bedankt! Ik heb het bij nader inzien de mangocurd in de taartbodem gegoten met als topping verse frambozen. Ook heerlijk.
Klinkt heerlijk!
Hoi,
Ik ga het recept nu maken maar ik vroeg me af waarom in de lemoncurd hele eieren moeten en in de mangocurd alleen de eidooiers. is daar een reden voor?
Hi Fiona, dat hangt er vanaf naar welke smaak je op zoek bent. Het gebruik van alleen eidooiers maakt het wat romiger en steviger, en met het gebruik van een heel ei wordt de curd wat lichter. Dat laatste vind ik beter passen bij lemon curd.
Hoi,
Ik heb net deze curd gemaakt, maar hij is nog redelijk vloeibaar. Meer een dikke pap. Hoort dat, of had ik het langer moeten opkloppen?
Hi, het is inderdaad een dikke pap als hij nog warm is. Bij het afkoelen en in de koelkast stijft ie verder op.
Hij is inderdaad mooi stevig geworden vanochtend, en erg lekker! (ik moest natuurlijk even proeven..)
Haha top, heel belangrijk dat proeven 😉
Hoi mariette
Wat heb je voor een eieren gebruikt voor dit recept.
Heb het gisteren gemaakt met L eidooiers.
Het is wel stevig maar het loopt nog een betje niet zo stevig als op de foto.
Grtjs Gaston.
Wat vervelend! Ik gebruik ook altijd L-eieren, dus dat zou in principe hetzelfde resultaat moeten geven.
Vandaag weer eens maken.
Probleempje is denk ik opgelost. Vrouw had en schaal m eieren en dat waren er van over, had ze die in een doosje geduwd maar vergeten erop te schrijven wat erin zat….
Haha gelukkig! Blij te horen 🙂