Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Zoetrecepten

Een basisrecept voor kruimeldeeg, ofwel voor een lekkere crumble laag over je baksels. Altijd handig!

Een basisrecept voor

kruimeldeeg

kun je bij veel baksels goed gebruiken. Uiteraard voor een klassieke appelkruimeltaart, maar ook als lekkere crumble laag

over een cake

, een stel muffins, over

een cheesecake

of als

crunchy topping

opeen simpel bolletje ijs.Een extra dimensie binnen no-time!

Heul handig

dus, zo’n kruimeldeegje.

In onderstaand recept vind je ook nog een paar fijne variatie tips.Waar combineer jij het kruimeldeeg mee?

Kruimeldeeg

Zoetrecepten

Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)

Door | 5 minuten

Dit heb je nodig

  • 50 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • 100 gram bloem

En zo doe je het

  1. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom en mix een minuutje. Voeg dan ook debloem toe en kneed of mix goed door elkaar. Als je het met de mixer doet: hoelanger je blijft mixen, deste groter zollen de kruimels uiteindelijk worden.
  2. Verdeel de kruimels nu over een ovenschaal met fruit, een cake, taartjes, of legze gewoon los op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze af in een voorverwarmde oven (170 graden) in ongeveer 20 – 25 minuten.


VARIATIE:



Vervang 50 gram bloem voor 50 gram kokos.


Vervang 50 gram bloem voor 50 gram amandelmeel.

Vervang 50 gram bloem voor 50 gram havervlokken


Welke combi maak jij met dit kruimeldeeg? Laat het weten in een commentdeel jouw foto via mijn

Facebookpagina

, Snapchat of

Instagram

met de hashtag #zoetrecepten. LIKE!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: kruimeldeeg (crumble)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *