Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Appel havermoutcrumble

Zoetrecepten

Appelcrumble blijft een tijdloos recept dat eigenlijk iedereen lekker vindt. Mijn nichtje Cato noemt het kruimel. Ze kwam laatst logeren en we zouden samen een taart gaan bakken. We werden het alleen niet eens welke taart dat dan moest worden. Er lagen zes bakboeken op tafel en we hadden uitgebreid plaatjes bekeken. Uiteindelijk kwam alleen ‘kruimel’ door de selectie. En dan wel exact op de manier zoals mama dat altijd maakt. En of ik mama anders maar even belde om te vragen hoe zij dat deed.

Gelukkig heeft mijn zus (‘mama’ dus) mij vroeger geleerd om de lekkerste appel-bramencrumble te maken, dus dat zat wel snor. Cato was gerustgesteld. Maar eigenwijs als ik ben, wil ik elke keer als ik in de keuken sta toch iets nieuws uitproberen. We sloten daarom het compromis om een appel havermoutcrumble te maken. Die zou nog knapperiger worden dan de kruimel van mama, beloofde ik haar.

Appel havermoutcrumble
Niets was gelogen! Samen smulden we thuis al van een stukje warme, knapperige appel havermoutkruimel. En de volgende dag namen we de rest van de kruimel mee naar mama, papa en zussen.

De knapperigheid dankt de crumble aan het gebruik van de havermout en de rietsuiker. Echt een heerlijk winters toetje met een beetje crème fraiche of een bolletje ijs. En heel gezellig om samen te maken, dat vooral.

Appel havermoutcrumble

Zoetrecepten

Appel havermoutcrumble

Door | 30 minuten | 8 personen

Dit heb je nodig

    • 4 grote appels
    • 75 gram rozijnen
    • 125 gram rietsuiker + 1 eetlepel
    • 1 theelepel kaneel
    • 125 gram bloem
    • 125 gram havervlokken
    • 125 gram roomboter
    • Snuf zout

    En zo doe je het

    1. Zet alvast een ovenschaal klaar van ongeveer 25 x 25 cm.
    2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Vul een bakje met kokend water en wel de rozijntjes hier 10 minuutjes in. Meng de appelblokjes, gewelde rozijntjes, het kaneel, een eetlepel suiker en eventueel een beetje citroensap met elkaar. Schep dit alvast in de ovenschaal.
    3. Neem een beslagkom. Mix hier de boter samen met de suiker en het snufje zout in zacht. Voeg dan de bloem al mixende toe en vervolgens ook de havermoutvlokken. Het beslag zal steeds kruimeliger worden. Stop met mixen wanneer je de kruimels van een mooie grootte vindt.
    4. Verdeel de kruimels over het appelmengsel in de bakvorm en zet de crumble 20 min in de oven op 180 graden. Check na 20 minuten of de crumble al een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
    5. Serveer de appel havermoutcrumble met een schepje crème fraiche voor de frisheid of met een bolletje ijs als toetje. Geniet ervan!

    Heb jij deze knapperige appel havermoutcrumble gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of tag me in jouw kiekje via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste shot op Instagram. Liefs Mariette

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Appel havermoutcrumble" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.