Daar is ‘ie dan! Het bosbessenkruimeltaartje dat ik in de afgelopen
basisrecepten
al aankondigde. Ik laat je met dit recept zien wat je tevoorschijn kunt toveren als je een paar simpele basisrecepten combineert. Om dit Franse taartje te maken heb je een
zanddeeg
,
amandelcrme
,
kruimelbeslagje
n een
jammetje
nodig. No worries, het zijn
simpele recepten
.Maar om een kleine shortcut te nemen kun je ook lekker een jam uit de winkel pakken.
Dit kun je verwachten: een knapperige zanddeegbodem met daar op een smeuge laag amandelcrme, een vulling van bosbessenjam en dat alles afgetopt met een crunchy kruimeltopping. Daar doe je het voor toch?
C’est trs magnifique!
Psssst. Ik maakte dit taartje met wat overgebleven zanddeeg en daarom is mijn versie wat kleiner. Het recept heb ik aangepast naar een gemiddelde taartvorm van 24 cm. Wel zo makkelijk.
Ziet er heel erg lekker uit! De kruim is ook goed gelukt aan de bovenkant, dat wil bij mij nog wel eens mislukken (door teveel boter denk ik).
Aaah ja dat komt soms nauw he! Bij teveel boter heb je een platte kruimel gekregen zeker? 🙁