Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bosbessenkruimeltaart

Zoetrecepten

Daar is ‘ie dan! Het bosbessenkruimeltaartje dat ik in de afgelopen basisrecepten al aankondigde. Ik laat je met dit recept zien wat je tevoorschijn kunt toveren als je een paar simpele basisrecepten combineert. Om dit Franse taartje te maken heb je een zanddeeg, amandelcrème, kruimelbeslagje én een jammetje nodig. No worries, het zijn simpele recepten. Maar om een kleine shortcut te nemen kun je ook lekker een jam uit de winkel pakken.

Dit kun je verwachten: een knapperige zanddeegbodem met daar op een smeuïge laag amandelcrème, een vulling van bosbessenjam en dat alles afgetopt met een crunchy kruimeltopping. Daar doe je het voor toch? C’est très magnifique!
Bosbessenkruimeltaartje

Bosbessenkruimeltaartje

Psssst. Ik maakte dit taartje met wat overgebleven zanddeeg en daarom is mijn versie wat kleiner. Het recept heb ik aangepast naar een gemiddelde taartvorm van 24 cm. Wel zo makkelijk.

Zoetrecepten

Bosbessenkruimeltaart

Door | | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 1x Zanddeeg
    • 50 gram ongezouten boter
    • 50 gram suiker
    • 100 gram amandelmeel
    • 1 ei
    • 1,5x Kruimeldeeg
    • 1 pot bosbessenjam

    En zo doe je het

    VOORBEREIDING

    • Het recept voor zanddeeg kun je langer van tevoren bereiden (t/m stap 2). Je kunt het de avond ervoor maken en (ongebakken) in de koelkast bewaren, of langer van tevoren en invriezen. De amandelcrème kun je ook een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

    BEREIDING

    1. Bestuif je aanrecht en deegroller met wat bloem. Rol de bal zanddeeg hierop uit tot een passende plak en leg het in je bakvorm met een omhoogstaande rand van ongeveer 3 cm.*
    2. Laat de vorm nog een half uur opstijven in de koelkast. Warm ondertussen de oven voor op 170 graden. Plaats het taart rooster iets onder het midden. Mijn ervaring is dat de onderkant iets moeilijker bruint.
    3. Amandelcrème. Neem een kom en roer hier de boter in zacht. Voeg vervolgens de suiker er aan toe en roer goed door. Als dit goed gemengd is, voeg je ook het amandelmeel toe en meng je het tot een smeuïg geheel. Klop het ei even los en voeg dit toe aan het mengsel. Roer nog even goed door.
    4. Maak nu het kruimeldeeg (klik voor recept). Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel de amandelcrème over de bodem. Smeer hierover de bosbessenjam tot net iets onder de rand en strooi het kruimeldeeg eroverheen.
    5. Bak de taart in 30 – 35 minuten af tot ze goudbruin is. Et voilà!

    * Als het deeg een beetje uit elkaar valt, kun je dit trucje gebruiken om het bij elkaar te houden: leg je deegroller aan de rand van de plak deeg en rol het deeg er omheen. Zo kun je het gemakkelijk weer ‘afrollen’ boven je bakvorm, zonder dat het scheurt. Snijdt de bovenkant van de randen netjes recht af.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bosbessenkruimeltaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Bosbessenkruimeltaart

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.