Appel speculaas crumble

Zoetrecepten

Ok, ik krijg de visual nu niet meer uit mijn hoofd. Huh, wat?

Nou. Thomas vond mijn appel speculaas crumble verre van fotogeniek. Hondenbrokken leken het wel, vond hij. Zo lief en subtiel altijd. Ik was het daar uiteraard niet mee eens en zag mijn lekkere, winterse toetje, gemaakt met homemade speculaaskruiden (way better dan kant en klare, trust me, I tried!) en een flinke snuf zout voor wat pit. Want lekker is het zeker, daar was hij het ook mee eens.

Een makkelijk toetje dat je dankzij de speculaaskruiden de hele winter door kunt eten. Dat zag ik. Nu zie ik alleen nog maar twee rode bakjes met hondenbrokken.

Zoetrecepten

Appel speculaas crumble

Door | 20min + 20min baktijd | 5 personen

Dit heb je nodig

Vulling

  • Twee appels
  • 50 gram rozijnen
  • Eetlepel kristalsuiker
  • Beetje citroensap

Speculaas crumble

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Vul een bakje met kokend water en wel de rozijntjes hier in.
  2. Meng de appelblokjes, gewelde rozijntjes, suiker en citroensap .met elkaar. Verdeel dit over de kommetjes of over een klein ovenschaaltje.
  3. Neem een beslagkom en mix de boter met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, speculaaskruiden en zout en mix tot er een kruimelbeslag ontstaat. Hoe langer je blijft mixen, hoe verder het deeg aan elkaar zal gaan plakken. Des te langer je mixt, hoe dikker de kruimels dus worden. Let dus goed op wanneer je de grootte van de ‘kruimels’ goed vindt.
  4. Verdeel de kruimels over het fruit en zet de crumble 20 min in de oven op 180 graden. Laat even afkoelen en serveer zo of met wat slagroom.

Heb jij mijn appel speculaas crumble gemaakt? Tag me dan in jouw kiekje via Instagram of Facebook of laat een berichtje onder dit recept achter! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Appel speculaas crumble" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “Appel speculaas crumble