Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Appelkruimelcheesecake met salted caramel

Zoetrecepten

Oh wauw, wat is deze appelkruimelcheesecake met salted caramelsaus goed gelukt. Ik wist al dat ik gek ben op appeltaart én op cheesecake afzonderlijk van elkaar, maar jeetje, de combinatie is pas echt goud waard.

En dat vonden jullie ook, want jullie werden wild toen ik een foto op Instagram deelde vorige week. En terecht. Dus ik zet het recept speciaal voor jullie al wat eerder online! Kwijl je met me mee bij het bekijken van de foto’s?

Terwijl ik het kruimeldeeg aan het maken was, leek het me extra lekker om een flinke theelepel speculaaskruiden aan het kruimelbeslag toe te voegen. De havervlokken in het kruimeldeeg maken het lekker crunchy en de salted caramel maakt het geheel echt onweerstaanbaar lekker. Deze taart past in het rijtje: als je zondigt, doe het dan goed!

IMG_1044

Appelkruimelcheesecake

Appelkruimelcheesecake

Zoetrecepten

Appelkruimelcheesecake met salted caramel

Door | 45 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    Voor de bodem en kruimel:

    • 250 gram boter
    • 200 gram bruine basterdsuiker
    • 250 gram bloem
    • 150 gram havermout
    • 2 theelepels speculaaskruiden
    • Flinke snuf zout

    Vulling:

    • 300 gram roomkaas
    • 100 gram poedersuiker
    • 2 eieren (L)
    • 2 – 3 grote appels
    • Beetje kaneel

    En zo doe je het

    1. Bekleed een bakvorm met een doorsnee van 24 cm op de bodem met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Neem een kom en mix hier de boter met de bruine basterdsuiker in zacht. Meng in een andere kom de bloem, speculaaskruiden, havermout en het zout in door elkaar. Voeg dit droge mengsel toe aan het boter/suikermixje en mix tot er een grove kruimel ontstaat. Verdeel het kruimelbeslag in tweeën. Druk de ene helft op de bodem van de beklede bakvorm en bak voor 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Zet de andere helft van het kruimelbeslag even opzij.
    3. Snijd de appels in blokjes en meng deze met wat kaneel. Het is aan jou of je twee of drie appels wilt gebruiken. Ik gebruikte twee grote knoeperds ;). Zet de appeltjes nu even opzij.
    4. Mix de roomkaas zacht in een kom en mix de poedersuiker er doorheen. Spatel vervolgens twee eieren door de zachte roomkaas. Als dit goed gemengd is, kun je het op de afgebakken bodem storten. Het maakt niet uit als de bodem nog warm is. Verdeel dan de appelblokjes over de roomkaas en dek het geheel af met een lekkere laag speculaaskruimel.how to
    5. Zet de taart voor 45 minuten in de nog steeds voorverwarmde oven. Ondertussen kun je volgens dit recept de salted caramelsaus bereiden.
    6. Laat de taart als ze klaar is afkoelen en laat haar minstens twee uur in de koelkast opstijven en koelen. Snijd de appelkruimelcheesecake bij het serveren in ongeveer 12 stukken en giet er een lekkere laag salted karamelsaus over. Als de saus alweer wat harder geworden is als je haar over de taart wilt gieten, kun je de saus even in de magnetron zetten om haar zacht te maken of au bain-marie verwarmen als je geen magnetron hebt.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Appelkruimelcheesecake met salted caramel" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    89 antwoorden op “Appelkruimelcheesecake met salted caramel

    1. ooohhhhh dit ziet er zooo lekker uit😍😋
      zou je er ook 12 mini cheesecakejes van kunnen maken? zo ja, wat zijn dan ongeveer de hoeveelheden?

        1. Hi amber, dat kan zeker! Ik denk dat je ongeveer 2/3 van de hoeveelheid nodig hebt voor 12 stuks. Je kunt ze dan maken in een muffinbakvorm, het liefst in een siliconen vorm. Laat ze dan eerst koelen&opstijvenin de koelkast en wip ze er daarna voorzichtig uit.

    2. Vandaag gemaakt.. morgen gaan weer hem aansnijden.
      vond zelf het kruimeldeeg een lastig werkje. Naar mijn idee is het niet lekker krokant. Het ligt Nog heel losjes op de taart na 45 min bakken. Heb wel 250g boter gebruikt.

      De salted caramel is in ieder geval al lekker.. te lekker.. Zo lekker dat ik met mn vinger Door die pot MOEST;-)

    3. Deze taart ziet er echt te goddelijk uit. Ik ga hem vrijdag maken voor verjaardag man zaterdag.

      Zin in!
      * moeten de kruimels met de mixer gemaakt worden? en grof blijven?

      1. Ik doe het inderdaad altijd met de mixer. Hoe langer je mixt, des te grover te kruimels worden tot het uiteindelijk een deegklomp wordt, maar dat wil je niet. Ik hou zelf juist wel van wat flinkere grovere kruimels 🙂

    4. Hij ziet er absoluut lekker uit!!! Kan je de salted caramel niet gewoon na het afkoelen erover heen doen? Of moet je perse iedere keer dat je hem serveert/op eet er salted caramel op doen? En mag je hem buiten de koeling bewaren of moet ie echt in de koelkast? Alvast super bedankt!

    5. Je hebt heerlijke recepten op de site staan, maar ze zijn niet allemaal even gezond! 🙂 Soms moet dat niet uitmaken hé, en gewoon genieten. Daar maak ik hier graag een uitzondering op. Bedankt voor het delen. Erg lekker.

    6. Mag ik vragen welke roomkaas jij gebruikt hebt? Het recept ziet er zo lekker uit, dat ik hem volgend weekend ook ga proberen.. Alleen zijn er zoveel soorten roomkaas te verkrijgen..

    7. Van het weekend de appelkruimelcheesecake gemaakt. Ik vond hem echt passen bij het herfstweer. Vooral de salted caramel was om je vingers bij af te likken!

    8. Vandaag gemaakt maar wij vinden hem niet goed gelukt .. Er was haast geen cheese Cream meer over toen we hem aansneden .. Hoe kan dat nou? Het was alleen maar koek nu .. Snik

    9. Ik heb hem net gemaakt samen met mijn zoontje Mees. De speculaaskruiden bleken op en hij had met zijn 7 jaar dé oplossing! Mam we maken de speculaasbrokken gewoon stuk! Ben benieuwd! Super leuk om te maken en de karamel was voor hem een soort goocheltruc!

    10. Hij ziet er erg goed uit! Ik wil deze tart graag maken voor mijn vriend. ik vroeg me alleen af: Moet je als je de tart de eerste keer in de oven doet bakbonen gebruiken of kan dat ook zonder?

    11. Hoi!

      Deze taart ziet er geweldig uit! Kun je gewoon de fijne havermout gebruiken waarmee je ook havermoutpap maakt of bedoel je echt havervlokken die ook in museli zitten? Ik wil hem graag zaterdag maken, dus hopelijk kun je me snel van het verlossende antwoord voorzien. 😉 Alvast bedankt!

      Groeten, Caroline

    12. Ik heb al meerdere van jouw heerlijke recepten gemaakt, maar deze taart is echt de topper voor mij! Super lekker! Bedankt voor al je recepten, ik maak er met veel plezier gebruik van 🙂

    13. Hey bedankt Mariëtte, ik heb hem inmiddels 3 keer gemaakt en hij is goddelijk! Nu heb ik nog wat havermout en een appel over dus denk ik ga een mini 12 cm variant maken. Moet ik de baktijd dan verkorten? Heb jij daar enig idee van? Ik hoor het graag! Bedankt alvast! Liefs van Leonie

    14. Ik heb afgelopen weekend deze taart gemaakt voor fam deze vonden hem echt super lekker! vraagje hoe lang kun je de salted caramelsaus bewaren? En welke roomkaas gebruik je?

    15. Ik heb deze taart 2 weken geleden gemaakt, en hij was heerlijk! Ik heb wel iets meer roomkaasvulling gemaakt dan in het recept stond. Nu wil ik de taart opnieuw gaan maken, maar ik kom er net achter dat de roomkaas op is. Ik heb nog wel kwark (en evt. slagroom) in huis. Zou het daar ook mee lukken denk je? Ik zag andere recepten staan waarin ze dan gelatine, custard of maizena toevoegen aan kwark, maar ook dat heb ik niet in huis. Ik heb eel allesbinder staan, maar of dat een goed idee is? Ik hoop dat jij een goed advies kan geven?

    16. Het is inmiddels al gelukt! Ik heb 400 gram magere kwark gemengd met 100 ml slagroom, 100 gram poedersuiker en 2 zakjes vanillesuiker (gewoon omdat mij dat lekker leek). Vervolgens heb ik er beetje bij beetje 4 eieren en 4 eetlepels bloem doorheen gespateld. Omdat het mengsel toen nog steeds erg dun bleef, en ik niet nog meer bloem wilde toevoegen, heb ik het mengsel op de voorgebakken taartbodem gestort en eerst 20 minuten in de oven gedaan. Daarna heb ik de appelblokjes en de kruimels er voorzichtig overheen gestrooid (het mengsel bleef erg dun, maar er kwam al een ‘vliesje’ op). Vervolgens heb ik de taart nog eens 25 minuten in de oven gedaan. Na een nachtje in de koelkast kon in vsnochtend pas zien of de taart gelukt was. Erg spannend, maar ik kan je zeggen dat de taart zeer geslaagd was! Ik vond de kruimellaag zelfs meer crunchy dan de eerste keer toen ik de kruimellaag langer in de oven had gehad. Mijn gasten vonden de taart ook erg lekker! Leuke site heb je trouwens, met lekkere recepten. Ga zo door!

      1. Wauw, wat een tof experiment! Excuus voor mijn late reactie, maar vind het stiekem wel erg leuk om te lezen dat je zelf aan het testen bent geslagen. En dan zo geslaagd! Thanks voor het delen 🙂

    17. Hoi,

      Super lekkere cheesecake. Ik had een vraagje betreft baktijden voor verschillende maten bakvorm.
      Want op hoeveel graden en hoeveel min baktijd moet een cheesecake in de oven voor een bakvorm van 20cm, 22cm en 26cm? Ik hoop op een snelle reactie.
      Ga zo door!

      1. Hi Sam, ik heb nog nooit cheesecakes gebakken van 22 en 26cm. Voor een cheesecake van 20 cm gebruik ik normaal een tijd van 45 minuten op 140 graden, maar bij bovenstaande is de cheesecake lager dunner dus zou ik voor een half uurtje gaan.

    18. Hoi! Ik ga vandaag deze taart maken. Heb ook al is de caramel cheesecake gemaakt. Heerlijk! Zou ik bij deze taart ook wat caramel door de vulling kunnen doen (cheesecake deel) of moet in dan de rest van de ingredienten aanpassen?
      Alvast bedankt voor de reactie!
      Anne

    19. Hoi Mariette, ik heb deze taart vlgs jouw recept gemaakt en hij/zij was een groot succes. Wat een heerlijke taart en helemaal niet moeilijk. Nu heb ik wel een kitchenaid dus dat maakt mijn taartenbakleven wel iets gemakkelijker. Het grootste compliment kwam van mijn zoon: Deze taart is echt een topper, die zou je zo voor veel geld kunnen verkopen. Nou ga ik dat zeker niet doen maar vond het wel leuk:) De salted caramel heb ik ook gemaakt en die was ook top, heerlijke combi. Wel had ik aan een half recept genoeg gehad want ik heb erg veel over. Maar goed dat is een les want dit is een blijvertje natuurlijk. Bedankt voor het recept, dat wou ik maar even kwijt!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.