Ga naar de inhoud
Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes
Gezonde bakrecepten 03 mei 2020

Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

Fluffy chocolade bananenpannenkoekjes; dat is een hele mond vol, maar wel een hele lekkere. Ons favoriete ontbijt van de afgelopen maanden.

Dit recept heeft wat weg van de chocolade bananenpannenkoekjes uit mijn verantwoorde bakboek PUUR ZOET, die zijn namelijk met banaan, eieren en kokosrasp. Het afgelopen jaar maak ik ze graag met havermeel, met een kleine toevoeging van kokosrasp want dat is gewoon té lekker (maar geen vereiste). Op zondagochtend vind je dus ofwel deze volkoren chocolade bananenpannenkoekjes op onze borden óf the good old American pancakes. Om ze nog iets dichter bij elkaar te brengen besloot ik wat baking soda toe te voegen, dit reageert met de cacao en zorgt voor enorm fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes! Het geeft er ook een andere smaak aan dan je van bananenpannenkoekjes gewend bent. Ik geef voorkeur aan deze variant, en Thomas aan degene zonder baking soda. Ik ben benieuwd wat jullie vinden!

Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

recept
Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes; dat is een hele mond vol, maar wel een hele lekkere. Ons favoriete ontbijt van de afgelopen maanden.

15 minuten
2

Ingrediënten

  • 2 flinke bananen, rijp
  • 3 eieren
  • 50 gram havermeel
  • 25 gram geraspte kokos*
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • Evt. 1 tl vanille extract of kaneel

* Dit kun je ook vervangen door 20 gram extra havermeel

Bereiding

  1. Snijd de banaan in stukken en doe dit samen met de eieren in een kom. Maal met een staafmixer tot een gladde massa.
  2. Voeg het havermeel, de kokosrasp, het cacaopoeder en de baking soda toe. Meng met een garde door elkaar.
  3. Verhit een koekenpan op het vuur met (kokos)olie of boter. Giet drie hoopjes beslag in de pan ter grootte van je handpalm. Bak op medium vuur tot je kleine luchtbelletjes ziet verschijnen en draai de pannenkoekjes dan om. Bak ze nog een minuut op deze kant en leg op een bordje. Herhaal tot al het beslag op is.
  4. Serveer met rood fruit, een beetje yoghurt of eet ze gewoon kaal, ook zeer lekker. Enjoy!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 berichten over “Fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes

  1. Heyy, ik heb de pannenkoekjes net gemaakt en ze zijn heel lekker 😍 Ik heb wat Griekse yoghurt met vanille en citroensap gemengd en dat er samen met bosvruchten overheen gedaan. Ik vroeg me af of je toevallig ergens de voedingswaarden van de pannenkoekjes hebt? Groetjess

    1. Oh dat is een heerlijke combi, doe ik inderdaad ook vaak! Helaas heb ik de voedingswaarden niet uitgerekend.

  2. Hier zijn ze ook in de smaak gevallen! Ik heb al veel (gezonde) pannenkoekrecepten geprobeerd maar deze variant was toch nieuw voor mij. Zeker geslaagd.

    1. Wat fijn om te lezen! Ik vond het persoonlijk ook een verfrissend en geslaagd experiment 😉 een mooie tussenweg tussen het gezonde bananenpannenkoekje en de American pancake.

    1. Vast wel! Voordeel van havermeel is dat het vaak relatief fijngemalen is, maar in principe kan het met elke soort volkorenmeel of zelfs gewoon met bloem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *