Ga naar de inhoud
BBQ toetje: Chocolade bananen met amaretto
BBQ 14 juli 2017

BBQ toetje: Chocolade bananen met amaretto

BBQ toetje: Chocolade bananen met amaretto

Dit recept voor chocolade bananen met amaretto is een twist op een BBQ toetje uit mijn jeugd. Letterlijk élke BBQ maakte mijn zus en ik deze chocolade bananen (zonder amaretto). Misschien keek ik daar nog wel het meest naar uit van de hele BBQ.

Chocolade bananen: toetje van de BBQ

Deze vrijdag een klassiek BBQ toetje: chocolade bananen van de BBQ. Een kinderlijk eenvoudig toetje eigenlijk. De bananen vul je met enkele stukjes chocolade en wikkel je stevig in aluminiumfolie. Voordat de BBQ begint leg je de bananen onder het rooster.

Tijdens het grillen wordt de banaan heerlijk zacht en smelt de chocolade. Als kind vond ik dit niet te versmaden en had ik gegarandeerd verbrand tandvlees omdat ik niet kon wachten tot het een beetje was afgekoeld.

Chocolade bananen met amaretto

De grown-up versie die ik vandaag met jullie deel is nog beter. Chocolade bananen met amaretto en wat geschaafde amandelen, een onweerstaanbaar lekker én makkelijk BBQ toetje. De amaretto voeg je pas toe ná het bakken (bij het opmaken van de desserts) dus je kunt ze heel gemakkelijk alcoholvrij houden voor kinderen en anderen die liever geen alcohol drinken.

Chocolade bananen met amaretto

BBQ toetjes

Hooray! Elke vrijdag deel ik een extra zoet en zondig recept met jullie, want in het weekend mag je lekker losgaan. In de zomer is er geen betere manier om dat te doen dan door te BBQ-en, right? Dus dan heb je héél veel fijne toetjes inspiratie van de BBQ nodig.

Kan geregeld worden. Samen met vriendin en bbq-queen Eline heb ik heel veel BBQ desserts en toetjes op de BBQ gemaakt. We zijn erg benieuwd wat jouw favoriet is.

Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier.

BBQ toetje: Chocolade bananen met amaretto

recept
BBQ toetje: Chocolade bananen met amaretto

De eerste van de BBQ toetjes serie is een klassieker met een twist: chocolade bananen met amaretto. Een heerlijk én makkelijk toetje van de BBQ.

10 minuten
5

Ingrediënten

  • 5 bananen
  • Reep chocolade (100 g)
  • Handje amandelschaafsel
  • Amaretto
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel en zet opzij.
  2. Snijd de bananen in de lengte aan de bovenkant open. Let erop dat de onderkant van de bananen(schil) niet geraakt wordt door het mes. Leg ze op een vel aluminiumfolie en druk blokjes chocolade in de snede. Druk de banaan weer dicht en vouw het aluminiumfolie héél strak om de banaan heen zodat niks eruit kan lopen.
  3. Indien je jouw gehele BBQ heel er heet is, leg je ze een half uurtje op de grill met de deksel gesloten. Ik ben zelf gewend om de bananen aan het begin van de BBQ tussen de kolen leggen en aan het einde er weer uit vissen, maar een dichte BBQ wordt daar over het algemeen te heet voor.
  4. Maak het folie open boven een bordje. Leg de banaan er opengeklapt op en giet een scheutje amaretto op de banaan. Top af met wat geroosterde amandelen. Serveer er om het af te maken nog een Italiaanse koffie naast met een scheutje amaretto erin.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "BBQ toetje: Chocolade bananen met amaretto" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *