Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Luchtige American pancakes

Zoetrecepten

Luchtige American pancakes gemaakt door niemand anders dan mijn eigen pannenkoekenkoning Thomas. Because nothing beats a plain old fluffy ‘merican pancake.

Persoonlijk vind ik dit het allerlekkerste American Pancakes recept. Mislukt nooit en je hebt er geen baking soda voor nodig om gruwelijk fluffy pancakes te krijgen. Maar hoe heurt het eigenlijk als het aankomt op American pancakes? Wat maakt die stapel pannenkoeken volgens de Amerikanen zoveel lekkerder dan andere ontbijtpannenkoeken?

  1. Allereerst: dikte en fluffyness. Amerikaanse pannenkoekjes zijn dik en luchtig, wat ik in dit recept bereik door een flinke hoeveelheid bakpoeder te gebruiken. In Amerika wordt dit ook veel gedaan door karnemelk en baking soda te combineren, waardoor het beslag vaak nóg meer rijst.
  2. Ten tweede, de hoogte van de stapel. Hoe meer pancakes in één stapel, des te beter. Gelukkig zijn de pannenkoeken luchtig, waardoor je in principe ook veel lucht aan het stapelen bent. Ik laat je graag in die waan, want het is (bijna) weekend.
  3. Ten derde, boter. Dit geeft de pancakes hun rijke smaak en de Amerikanen zullen je shamen als je dit door olie vervangt. Tenzij je lactose-intolerant bent natuurlijk. Een beetje boter in de pan zorgt er daarnaast ook voor dat je pannenkoekjes een minimale crisp aan de buitenkant krijgen.
  4. Tot slot zijn natuurlijk ook de toppings van je stapel pancakes cruciaal. In Amerika zul je ze veel tegenkomen met knapperige bacon en een goede laag ahornsiroop. Ik kies ’s ochtends het liefst voor een plain pancake met wat yoghurt of room, óf vers fruit. En als je er echt een feestje van wilt maken: deze gekarameliseerde nectarines.

American pancakes

Zoetrecepten

Luchtige American pancakes

Door | 20 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 225 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder, 16 gram
  • 2 el suiker
  • 50 gram boter (+ extra voor invetten)
  • 250 ml melk
  • 2 eieren, L
  • 1 tl vanille extract

En zo doe je het

  1. Neem een beslagkom en zeef hierin de bloem, suiker, het bakpoeder en een snuf zout. Roer even door elkaar met de garde.
  2. Smelt de boter en giet dit in een nieuwe beslagkom. Voeg de andere natte ingrediënten eraan toe en meng met een garde. Voeg de natte en droge ingrediënten dan samen en meng kort en voorzichtig door elkaar tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  3. Verhit een (kleine) pan op medium-low vuur en vet in met wat boter. Zorg dat de pan goed heet wordt. Schep dan drie eetlepels beslag in het midden.*
  4. Na 1-2 minuten zul je luchtbelletjes in het beslag zien, dan is het tijd om de pancake om te draaien.  Bak tot ook de andere kant goudbruin is (ongeveer een minuut) en leg op een bordje. Herhaal tot al het beslag op is.
  5. Maak een goede stapel en versier ze met vers fruit of gekarameliseerde nectarines, maar vooral met veel ahornsiroop.

*Je kunt ook proberen om meer pancakes tegelijk te bakken, maar dit hangt af van je skills 😉

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Luchtige American pancakes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Een antwoord op “Luchtige American pancakes

  1. Deze zijn echt geweldig! Gister meteen gemaakt nadat je het deelde op je Instagram pagina. Heeeeel luchtig, zonder dat je baking soda gebruikt. Top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *