Luchtige American pancakes gemaakt door niemand anders dan mijn eigen pannenkoekenkoning Thomas. Because nothing beats a plain old fluffy ‘merican pancake.
Persoonlijk vind ik dit het allerlekkerste American Pancakes recept. Mislukt nooit en je hebt er geen baking soda voor nodig om gruwelijk fluffy pancakes te krijgen. Maar hoe heurt het eigenlijk als het aankomt op American pancakes? Wat maakt die stapel pannenkoeken volgens de Amerikanen zoveel lekkerder dan andere ontbijtpannenkoeken?
- Allereerst: dikte en fluffyness. Amerikaanse pannenkoekjes zijn dik en luchtig, wat ik in dit recept bereik door een flinke hoeveelheid bakpoeder te gebruiken. In Amerika wordt dit ook veel gedaan door karnemelk en baking soda te combineren, waardoor het beslag vaak nóg meer rijst.
- Ten tweede, de hoogte van de stapel. Hoe meer pancakes in één stapel, des te beter. Gelukkig zijn de pannenkoeken luchtig, waardoor je in principe ook veel lucht aan het stapelen bent. Ik laat je graag in die waan, want het is (bijna) weekend.
- Ten derde, boter. Dit geeft de pancakes hun rijke smaak en de Amerikanen zullen je shamen als je dit door olie vervangt. Tenzij je lactose-intolerant bent natuurlijk. Een beetje boter in de pan zorgt er daarnaast ook voor dat je pannenkoekjes een minimale crisp aan de buitenkant krijgen.
- Tot slot zijn natuurlijk ook de toppings van je stapel pancakes cruciaal. In Amerika zul je ze veel tegenkomen met knapperige bacon en een goede laag ahornsiroop. Ik kies ’s ochtends het liefst voor een plain pancake met wat yoghurt of room, óf vers fruit. En als je er echt een feestje van wilt maken: deze gekarameliseerde nectarines.
Deze zijn echt geweldig! Gister meteen gemaakt nadat je het deelde op je Instagram pagina. Heeeeel luchtig, zonder dat je baking soda gebruikt. Top