Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: Foodfestivals in 2016
Zoete inspiratie 11 maart 2016

Weekend inspiratie: Foodfestivals in 2016

Weekend inspiratie: Foodfestivals in 2016

Jaaa, dankzij de zonnestraaltjes van afgelopen weken ruik ik de lente al! En samen met die zonnestralen poppen ook aan alle kanten leuke (food)festivals omhoog op Facebook. Want er zijn weinig dingen fijner dan in het zonnetje, met een drankje te genieten van heul veul lekker eten.

We kennen inmiddels allemaal de Rollende keukens en Food truck festival Trek wel. Ook mij zul je daar dit jaar zeker weer spotten. Maar in dit artikeltje zet ik een aantal leuke culinaire festivals op een rijtje waar je misschien nog niet van gehoord had!

1. NEIGHBOUR FOOD MARKET

Eén keer per maand vind je op zondag de Neighbour Food Market op het Westergasterrein. Een combinatie van lekker eten van over de hele wereld, muziekjes en een rommelmarkt. Alle ingrediënten voor een fijne zondag. Ze vragen geen entree, maar wel of je iets mee kunt nemen voor de voedselbank. Zij zorgen dat het goed terecht komt. Check de data van de NFM hier!

2. FOODLOVERS WEEKEND

Vorig jaar organiseerde 24Kitchen het 24Kitchen & Cottages weekend, dit jaar organiseren ze opnieuw een weekend vol food en gezelligheid met de 24Kitchen chefs onder de naam ‘Foodlovers weekend‘! Workshops, foodcolleges, foodtrucks, je kunt je foodprogramma zo volplannen als je wilt. Vorig jaar was ik erbij, check hier mijn fotoverslag voor een sfeerimpressie!

Wanneer: 15 t/m 17 april
Waar: Centerparcs De Eemhof
Check de website hier.

 

viva las vegas

3. VIVA LAS VEGA’S

Op foodfestivals zoek ik regelmatig de vegakraampjes op. Ik ben absoluut niet vegetarisch, maar mijn voorkeur heeft het vaak wel. Ik werd dus vrolijk bij de vondst van Viva Las Vega’s foodfestival! Alles wat je hier kan proeven en kopen is 100% vegetarisch en vegan. Wil jij fijne vega inspiratie opdoen? This is the place!

Wanneer: laatste weekend van juni, 2016
Waar: Amsterdam
Check de website hier.

 

nutella-source-official-facebook

4. NUTELLA FESTIVAL

Could it get any better? Op mijn verjaardag, 16 juli, wordt het eerste Nutella festival georganiseerd. De kaarten zijn vorige week in de verkoop gegaan, maar de precieze invulling van het festival is nog niet helemaal duidelijk. Het festival begon namelijk als een grap, maar doordat er zoveel enthousiaste reacties opkwamen wordt de Nutella droom werkelijkheid!

Wanneer: 16 juli 2016, 12.00 -23.00
Waar: ergens in Amsterdam
Check de website hier.

 

japies hof

5. 6. JAAP EDEN PARADIJSJES

Dit jaar wordt de Jaap Eden schaatsbaan in Amsterdam twee keer omgetoverd tot een foodparadijs: tijdens ‘Japies hof’ waar het draait om muziek en gastronomie, maar ook tijdens het Yummya foodfestival waar je moet zijn voor een staaltje hoogwaardig streetfood. De schaatsbaan was nog nooit zo lekker 😉

Yummya
Wanneer
: 5 t/m 8 mei, 2016
Waar: Jaap Eden baan, Amsterdam
Check de website hier.

Japies hof
Wanneer
: 2 juli 2016,
Waar: Jaap Eden baan, Amsterdam
Check de website hier.

 

tong tong fair

7. TONG TONG FAIR

De Tong Tong fair is een Indisch foodevent dat al wordt georganiseerd sinds 1959. Hier mogen we proeven van alle heerlijke smaken en gerechten die de vele Aziatische keukens te bieden hebben. Daarnaast kun je ook genieten van een cultureel programma, met theater en exposities.

Tong tong fair
Wanneer
: 28 mei t/m 5 juni 2016
Waar: Malieveld, Den Haag
Check de website hier.

 

8. FESTIVAL DER ZOETE VERLEIDINGEN

Een zoet festival mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! In augustus vindt het festival der Zoete Verleidingen plaats. Ja zoetjes jullie horen het goed, een festival waar alles om ZOET draait! Meer dan 80 kraampjes zullen je gek maken met alles dat met bakken en zoetigheid te maken heeft.

Wanneer: 4 t/m 6 augustus 2016
Waar: Bommertsweg 2 in Sleen (Drenthe)
Check de website hier.

 

Mist er nog een leuk foodfestival in dit rijtje? Laat het achter in een reactie onder dit artikel. Ik ben benieuwd wat jouw favo foodfestival is.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 berichten over “Weekend inspiratie: Foodfestivals in 2016

  1. Zoete verleidingen klinkt heel goed! Dat is ook maar een uurtje met de auto, dus kan prima vanaf hier 🙂 Viva las vegas klinkt ook zeker heel leuk, aangezien ik net vegetariër ben geworden. Ik was zelf vorig jaar naar Rrrollend Zwolle geweest en ik ben van plan dit jaar weer te gaan. Ik hoop dat het zoete aanbod dan iets groter is, want vorig jaar waren het vooral broodjes/burgers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *