Ga naar de inhoud
Fotoverslag: 24Kitchen & Cottages
Foodfun & -nieuws 06 mei 2015

Fotoverslag: 24Kitchen & Cottages

Fotoverslag: 24Kitchen & Cottages

 

Wie mij een beetje in de gaten houdt via Instagram heeft het uitgebreid meegekregen: 17/18/19 april zat ik samen met mijn zoete foodie vriendinnetjes in een perscottage tijden het 24Kitchen & Cottages weekend. Een culinair weekend, samen met alle 24Kitchen chefs, in Center Parcs in Zeewolde.

Met onze foto- en filmcamera’s gingen we op pad om van een zoet weekend te genieten en een leuk verslag aan jullie uit te kunnen brengen. Ik zal je even voorstellen aan de food paparazzi, van links naar rechts: Lian van Cakeje van Eigen Deeg, Laura van Laura’s Bakery en ikzelf.

collage-2015-05-05 (2)

Toen we aankwamen in ons huisje, was de koelkast al lekker gevuld en stonden er leuke goodiebags klaar, mét een 24Kitchen schort!

collage-2015-05-05 (3)

In die schort moesten natuurlijk de nodige foto’s gemaakt worden. Het begin van onze vele selfiereeksen dat weekend.. Check Instagram voor meer pics.

IMG-20150417-WA0032

Het weekend werd geopend door Rudolph van Veen op de vrijdagmiddagborrel.

IMG_7690

IMG_7717

Ook daar werden goodiebags uitgedeeld, met de mooiste paprika’s die ik tot nog toe heb gezien! Ain’t they pretty?

IMG_7699

We dronken een lekker drankje in de zon met een bitterbal en haasten ons daarna snel naar het zwembad. Glijbanen- en wildwaterbaanpret!

collage-2015-05-05 (1)

Op zaterdagochtend waren we vroeg uit de veren voor de hartige macaronworkshop die we van Esteé Strooker zouden volgen. Om 09.00 klopte food paparazzi nr. 4 Carola (bakt zoethoudertjes) gezellig aan bij ons huisje en deden we nog een thee’tje voor we naar de workshop vertrokken.

IMG_0274

De workshop begint! Esteé start met een stap voor stap uitleg van haar macaronbeslag met hazelnoot(!)meel. Normaal gesproken maak je macaronbeslag met amandelmeel, maar omdat zij hartige macarons maakt heeft ze dit voor een betere smaak aangepast.

IMG_7756

Haar moeder is ook aanwezig en helpt af en toe een handje. Bijvoorbeeld wanneer het suikerwater iets te hard gaat, omdat het inductieplaatje niet zacht genoeg kan. Oeps! Zo zie je maar dat zoiets in elke keuken kan gebeuren.

Helpen kan de moeder van Esteé maar al te goed, want Esteé heeft haar het macaron recept geleerd om het speciaal voor haar restaurant ’t Amusement in Arnhem te maken.

collage-2015-05-05 (5)

En dan starten we met het maken van de vullingen: eentje met geitenkaas en gekarameliseerde ui, eentje met zalm en roomkaas en eentje met een romig sausje en eend. Carola, Lian en ik nemen er ieder eentje voor onze rekening en Laura filmt ondertussen hoe de workshop verloopt.

IMG_7760

Carola en Lian gaan los op de geitenkaas en eend.

IMG_7763

Laura is druk aan het filmen, maar roert speciaal voor mijn foto (en de cameraman) ook even hard mee.

IMG_0308

Ook ik maakte me nuttig.

We zijn en blijven foodbloggers, dus de macarons moesten eerst uitvoerig gefotografeerd worden:

IMG_7768

En het resultaat mag er zijn, niet waar? De variant met geitenkaas heb ik niet geproefd, maar die andere twee vond ik onwijs lekker. Speciaal en verrassend om een macaron op die manier te bereiden! Deze hartige macarons hebben me erg nieuwsgierig gemaakt naar het menu in het eigen restaurant van Esteé.

IMG_7770

Na deze workshop krijgen we een rondleiding over de delicatessenmarkt en foodtrucks. Elke ondernemer vertelt ons zijn/haar unieke verhaal achter het product. Heel bijzonder om te horen. Eigenlijk zou je hier bij elke foodtruck eens naar moeten vragen als je er wat koopt. Een kleine impressie:

IMG_7776

De heerlijke chocolade van Hands off my chocolate. Check de leuke bedrukking op de chocolaatjes!

IMG_7801

Hartige en zoete wentelteefjes van DE wentelteefjes. Een geniale naam!

collage-2015-05-05 (6)

Brainfood van Puzzles. Hier kregen we mega healthy smoothies en sapjes en een vegaburger. Deze werkte ik hier charming as always even weg.

IMG_7787

Ook Aviko stond met een leuke kraam. Zij willen mensen inspireren voor hun wekelijkse kookmenu. Afgelopen week kreeg ik een heerlijke versbox van ze thuisgestuurd, wat daarin zat zie je via mijn Instagram account.

IMG_7791

Daarna mogen we twee heerlijke cocktails en één mocktail proeven: een mango daiquiry, een mojito en een hele zoete aardbeien mocktail. Wat daar precies in zat weet ik niet, maar lekker dat ‘ie was!

IMG_7798

We sluiten het rondje af met geweldige pizza’s van Wood pizza-grill, met een heerlijke dunne, krokante bodem. Precies waar ik van hou! De mannen van Wood zul je deze zomer op verschillende festivals terug zien, dus zeker even proeven als je ze spot!

Aan het einde van de middag is het tijd voor de wijnworkshop, daar had ik al zin in! Corricia Houthuizen leert ons dat je absoluut eens een stukje citroen uit moet zuigen voor je een slok sauvignon neemt, de wijn wordt dan heerlijk zoet. Maar ik kan je inmiddels ook vertellen dat je een stuk pure chocolade, gecombineerd met een goed glas rode wijn echt op moeten nemen in je weekmenu. Héérlijk.

Oh en we hadden vooral veel lol:

collage-2015-05-05

Na de wijnworkshop werken we wat broodjes met smeersels naar binnen in onze cottage en snellen we naar het kookcollege over chocolade van Rudolph van Veen. Een heel tof college met alle ins en outs over de afkomst van cacao, chocolade, de verwerking en het temperen ervan (hoe zorg je ervoor dat je chocolade mooi glanst en goed uithardt na verhitting?). Maar ook zien we wat van Rudolph’s eigen projecten, zoals een chocolade Lady GaGa en een ingenieus driehoekje van chocolade met een gebakje erin. Als je er nog niet van overtuigd was waarom Rudolph meesterpatissier is, dan ben je het na dit kookcollege wel.

IMG-20150419-WA0010

Het meest fantastische om te zien is hoe enthousiast en vol passie hij erover vertelt. Dat werkte op mij heel aanstekelijk.

IMG_7814

Aan het einde van het kookcollege krijgt Rudolph de eerste versie van zijn nieuwe boek uitgereikt: Rudolph kookt 2. Logischerwijs het vervolg op ‘Rudolph kookt’.

IMG_7824

En dan is ons laatste dagje alweer aangebroken! We wonen een vraag en antwoord (Q&A) sessie met Esteé Strooker en Rudolph van Veen bij en ’s middags hebben we een privé interview met Rudolph. Tijdens de Q&A komen er onwijs veel leuke vragen uit de zaal en ook tijdens ons interview met Rudolph ben ik veel te weten te komen. Dit vertel ik jullie binnenkort allemaal in een tips & tricks artikel. Stay tuned!

IMG_7833

We sluiten ons gezellige weekendje af met een etentje bij de Italiaan.

collage-2015-05-05 (4)24Kitchen & Cottages bedankt voor het lekkere, leuke en leerzame weekend! We hadden nog zoveel meer workshops en kookcolleges kunnen volgen, maar het was op deze manier juist een hele fijne combinatie van ontspannen en bezig zijn met food. Ik heb genoten!

IMAG2371

Foto credits: Cakeje van Eigen Deeg en Zoetrecepten

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *