Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari – WINNEN!

Zoetrecepten

Vorige week donderdag was ik aanwezig op de boekpresentatie van het Italiaanse bakboek van Heel Holland Bakt winnares Sarena Solari. Het was een supergezellige middag in Italiaans restaurant Mazzo, op de Rozengracht in Amsterdam.

Toen ik binnenkwam met Laura (links, op de rechterfoto hieronder) stonden bijna alle Heel Holland Bakt kandidaten & Sarena’s familie al gezellig te borrelen en de tafel stond VOL met Italiaans lekkers. Wie mij volgt op Snapchat heeft gezien dat Sarena zich echt onwijs had uitgesloofd; er stonden zeker 10 – 15 van haar recepten op tafel om te proeven. Aaaaah, where to begin?!

boekpresentatie

 

Ik was enorm fan van de chocolade salami en de crostata met een bodem van amaretti en een topping amandelschuim. Die crostata was volgens recept van Sarena’s oma en ook haar persoonlijke favoriet, vertelde ze me later. Ze had zoveel verschillende dingen gemaakt, dat het me helaas niet lukte om alles te proeven. Maar geloof me, ik heb mijn best gedaan.

Het eerste boek reikte Sarena uit aan haar tante, die haar veel geleerd en geholpen heeft (via Skype, haha).

sarena met taart
Het boek puilt uit van Italiaanse klassiekers en wordt afgewisseld met een paar toppertjes uit het Heel Holland Bakt seizoen. Check de foto hierboven. Herkennen jullie de citrus ombre cake nog? So pretty! Én heel lekker..

Ben je al lekker nieuwsgierig geworden? Ik geef je een kijkje in het boek:

inhoudsopgave

Vier top recepten

Alle recepten die je hierboven ziet (de bovenste twee waren mijn favorieten) hebben we mogen proeven. Naast al het zoet had ze ook een aantal hartige dingen gemaakt, zoals een aardappeltaart en een gevuld driekleurenbrood.

Na de boekpresentatie heb ik een hapje gegeten met de hechte en gezellige Heel Holland Bakt crew. Toen we net naar huis wilden gaan, werden we terug geroepen door het restaurant. Sarena had nog een verrassing voor ons in petto: ze had haar citroentiramisu klaargezet in de restaurantkeuken. En die had ik niet willen missen: officieel de lekkerste tiramisu die ik ooit op heb en dus HOOG op mijn uitprobeerlijstje.

HHB toppers

WINNEN

Zoals je kunt zien is het een sfeervol bakboek, vol uiteenlopende recepten. Van taart, cake en koekjes tot enkele hartige recepten. De recepturen zijn duidelijk, de foto’s mooi en worden afgewisseld door wat intiemere foto’s van achter de schermen. Ik ben heel blij dat ik dit bakboek aan mijn collectie toe mag voegen!

Ik vind het daarom extra leuk dat ik één van jullie ook blij mag maken met een exemplaar van het Italiaanse bakboek van Sarena Solari! Laat in een berichtje onder dit artikel, via Facebook of via Instagram achter wat jouw favo Italiaanse bakrecept is en over twee weken maak ik de winnaar bekend.  DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN.

Kun je niet wachten? Dan kun je het boek ook via deze link voor €24,99 bestellen en heb je hem morgen al op de mat liggen.


LEUK WEETJE

Sarena heeft haar baan als communicatie adviseur opgezegd om full time met haar passie aan de slag te gaan. Ze is druk bezig met haar eigen bedrijfje La Mia Italia, waar ze culinaire reizen in Italië gaat verzorgen. Ik ben ontzettend benieuwd!

Deze uitgebreide review is mogelijk gemaakt door Kosmos uitgevers.

 

 

67 antwoorden op “Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari – WINNEN!

 1. Mijn favoriete italiaanse recept is natuurlijk de tiramisu! Ik kan niet wachten om de citroen-variant van Sarena uit te proberen en zou daarom heeeeel graag haar nieuwe boek willen winnen!!

 2. Mijn favoriete Italiaanse toetje om te eten is Tiramisu! Maar mijn favoriete om te maken is panna cotta, omdat ik niet zo handig ben met desserts en deze nooit fout kan gaan! Daarom kan ik het kookboek wel gebruiken! 🙂

 3. Niet heel origineel, maar oh zo lekker: tiramisu! Zo leuk ook dat er zoveel variaties zijn en bijna elk recept claimt hét originele recept voor tiramisu te zijn. Dat vind er ook juist mooi aan: elke Italiaanse familie haar eigen recept 😀.
  En ik ben ook gek op citroen, dus benieuwd naar de versie in dit kookboek!

 4. Alles met limoncello!! De cannoli koekjes met pistache vind ik ook heel erg lekker 🙂 Het kookboek van Sarena zou ik heeeel graag willen winnen zodat ik mijn familie de lekkerste Italiaanse baksels voor kan zetten!! 😀

 5. M’n absolute favoriet: crostata! Maar die maak ik altijd met jam maar ben zo benieuwd naar die van Sarena.

 6. Met stip op nummer één: Tiramisu! Mmmmmm!
  Verder vind ik panettone heerlijk. Die zou ik ook graag eens zelf willen maken. En cantuccini, ook nog nooit zelf gemaakt, maar wel ontzettend lekker (met een glaasje vin santo 😉 ). Oh, en panforte niet te vergeten!
  I <3 Italia!

 7. Die citroen ombre taart ziet er superlekker uit! Ikzelf ben echt gek op tiramisu, niet echt een origineel Italiaans dessert, maar ik ben echt gek op amaretto 😉

 8. Dit boek ziet er zo goed uit! Dat zou ik dan ook graag winnen.
  Mijn lekkerste Italiaanse recept is och wel de Meringue. Maar de tiramisu komt er snel achter aan. Ik heb in december een pepernoten tiramisu gemaakt. Mijn dochters favoriet.

 9. Ik ben gek op hartig, en dan kom ik uit op de Italiaanse stomboli.Ben benieuwd of die erin staat.En voor een Italiaans zoetje kies ik de cannoli, met een heerlijke zoete mascarponevulling erin.Ze was bij heel holland bakt al een topper, en ik zou graag via dit boek meer van de Italiaanse keuken op bakgebied ontdekken.

 10. Tiramisu! Blijkbaar ben ik niet de enige 😉
  En het lijkt me super gaaf om ook de andere recepten uit te proberen.

 11. Dit boek lijkt me super gaaf om eindelijk mijn bakboeken collectie mee uit te breiden. Mijn vriend is gek op tiramisu, dus dat zou ik als eerste maken. Zelf ben ik dol op meringue en cannoli.

 12. Ik ben geen liefhebber van italiaans eten maar hun toetjes zijn heerlijk. De tiramisu is lekker, mijn dochter had in december de pepernoten tiramisu gemaakt , zo lekker. Dus kom maar op met haar boek , sta te popelen

 13. Mijn favoriete italiaanse recept is gewoon pizza, en dan het liefst met tiramisu als nagerecht! Ohh ik zit al helemaal te smullen 🙂

 14. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit echt fan was van Tiramisu. Mokka lustte ik wel, een braziliaanse notentaart of hazelnootschuimtaart met mokkabotercreme you name it, maar de Tiramisu van collega’s of vrienden die ik wel eens proefde daar werd ik niet echt warm of koud van. En er was dus ook geen reden om dit zelf eens te maken. Tot dat (!) ik een keer Tiramisu kreeg voorgeschoteld in een echte Italiaanse trattoria! MYGOD! Sindsdien ben ik verkocht! Ik hoop alleen nog een goed Italiaans recept te kunnen achterhalen…

 15. Wat een ontzettend leuk boek! Ik hou van de Italiaanse keuken en dit boek zou heel goed van pas komen! Mijn favoriete Italiaanse recept is mama’s lasagna. Mama maakte deze lasagna al vanaf dat ik klein ben en nog nooit heeft iemand hem kunnen overtreffen! Misschien staat er een lasagna in Sarena’s boek die het wel lukt?

 16. Ook mijn favoriet is de tiramisu,maar ik zou mijn repertoire graag uitbreiden met dit bakboek van Serena! De terechte winnares van afgelopen seizoen Heel Holland bakt. Ik kan niet wachten om met haar recepten aan de slag te gaan!

 17. Onze Italiaanse buurvrouw maakt heerlijke 1 haps balletjes met bitterkoekjes smaak geen idee hoe ze heten en ik kijk altijd naar haar als ze bij max is op tv dus ik zou dolgraag haar boek willen .

 18. Oh lijkt me een geweldig leuk boek om te winnen,
  tiramisu zoals meerderen hier zeggen blijft een heerlijk recept, ben ook zeer benieuwd naar de citroen tiramisu, ook vind ik canolli lekker, bijv de canolli rolletjes, maar ik zou nog veel meer recepten willen proberen 🙂
  hopelijk via dit boek .

 19. Ik ben mog niet zo thuis in de italiaanse keuken masr leer graag. Foccacia en tiramissu, merinque en.oizza. mmmmm Leer graag meer en volgens mij kan dit boek vol heerlijke recepten daar goed bij helpen!!

 20. Super gaaf om te zien dat Sarena van haar hobby nu haar beroep heeft gemaakt. Ik heb zelf weer genoten van het programma Heel Holland Bakt. Ons favoriete recept is tiramisu en we hebben nog een klassieker dat we heerlijk vinden, nl. panforte. Die staat nog op mijn lijstje om zelf een keer te maken. We zijn al een paar keer naar Siena in Italie geweest en deze lekkernij gekocht.

 21. Zo, wat kom jij op leuke plekken;-)! En wat leuk dat Sarena de focus op Italiaanse recepten heeft gelegd. Ik vind die typische amandelkoekjes erg lekker, bv in combinatie met dessertwijn, mmm..(zag ik net dat jij daar ook al een receptje van hebt, top!). Ik ben erg benieuwd naar al het andere Italiaanse lekkers en zou dat graag uitproberen!

 22. Italiaans eten is favoriet, maar Italiaans bakken ben ik toch minder bekend mee. Wil dan ook vraag het boek uitproberen. Ga vast bij de brievenbus zitten wachten 🙂

 23. Ooowwwwwwww!!!!! Wat heb je het geniaal geschreven! Krijg helemal kriebels van blijdschap als ik alleen al over het boek lees!
  Ik heb haar, echt waar, op 24kitchen gezien met het recept Stella di pan brioche. En direct heb ik het recept genoteerd op mijn ‘to do’ lijstje om hem te gaan maken voor op mijn foodblog, want oeioei dat lijkt me echt een verrukkelijk exemplaar! 😃 Laat mij maar slapen bij hartig, maar maak me wakker bij zoet! Ik ben er gek op! Super benieuwd naar het kookboek!

 24. Citroentiramisu…. Dus ik ben heel nieuwsgierig naar deze variant 🙂 en chocoladecantuccini om in n kopje koffie te dippen. Dus ik waag heel graag n klein kansje om dit boek te winnen. Nu duimen.

 25. Mijn eerste idee was Tiramisu, maar toen dacht ik meteen… canoli! Zo lekker! En nu duimen en hopen op deze gave prijs ❤️

 26. Tiramisu is wel een favoriet van mij, maar ik ben dol op citroen. Ik zou deze graag een keer willen maken. Verder ken ik niet echte Italiaanse bakrecepten, dus dit boek mag eigenlijk niet ontbreken tussen al mijn kookboeken

 27. Een super lekkere chocoladetaart met meringue als topping! Jummie! Daarnaast zag ik in Hollandse Bakkers het Stella di pan brioche recept van Sarena! Daarbij liep het water me echt in de mond! (L). Ik hoop dat ik met het boek bij nog veel meer recepten van Sarena kan kwijlen, ideaal voor in mijn nieuwe keuken!

 28. Er zijn veel leuke en lekkere Italiaanse recepten. Ik maak graag zelf pasta of pizza. Het lijkt mij heel leuk om dit boek te winnen om weer wat nieuws te leren.

 29. Ook ik ga voor de tiramisu!! Maar zou heel graag andere recepten uit dit geweldige boek willen testen! Misschien krijg ik dan een nieuw favoriet recept!

 30. Limoncello gebakjes. Frisse taartjes met een vleugje limoncello, munt en een bodem van koekkruimels. Heerlijk voor straks in het voorjaar en de zomer! Wat zou ik blij zijn met dit boek.. Ik heb alle afleveringen gezien en wist in het begin al dat Serena een goede kans maakte om te winnen. Haar baksels proberen te evenaren is een hele uitdaging!

 31. Oeeh ik hou echt van Italiaans eten. Op de eerste plek staat bij mij penne met roomsaus, spekjes en doperten snel gevolgd door de gevulde Italiaanse bol met gehakt, gedroogde tomaatjes, vetablokjes en pijnboompitten. Als dessert vind ik meringue en aardbei-tiramisu 😊 Ik geniet ervan om nieuwe recepten te proberen en zou het daarom geweldig vinden om dit kookboek te winnen

 32. Een zomersdiner met vrienden sluit ik het liefst af met een citroentiramisu. Afgelopen weekend voor het eerst cannoli geproefd, heerlijk was dat! Een nieuwe uitdaging om dit ook eens zelf te gaan maken.

 33. Ik ben dol op italiaans eten en zou heel graag dit boek willen winnen.Lijkt mij een geweldig mooi boek datbik graag zou willen hebben.
  Tiramisu mmm zo lekker en pasta

 34. Omdat ik dol ben op hartige taart en mijn man op Italiaans zal uit dit boek vast het volgende gerecht favoriet zijn: pane e torte salate
  Ik houd ook erg van focaccia.
  Dit boek brengt me vast op goede ideeën om wat vaker een Italiaans gerecht op tafel te zetten!

 35. Momenteel – zoiets hangt af van wat ik het laatst heb gemaakt – is mijn favoriete Italiaanse gerecht de chocolade salami. Die heb ik paar weken geleden voor het eerst gemaakt, met (Hollandese) kruidnootjes en gedroogde vruchten.

  Na alle foto’s die ik heb gezien op jouw blog en dat van anderen denk ik niet dat het Italiaanse bakboek van Sarena lang op mijn verlanglijstje zal blijven staan. Te veel dingen die ik wil proberen om er lang op te wachten.

 36. Panna Cotta is zeker mijn favoriete desert, of toch Tiramisu of….
  Zoveel is lekker! Maar voor zoveel heb ik ook nog niet de juiste recepten! Wat zou ik graag het boek winnen en hiermee indruk kunnen maken op mijn half Italiaanse schoonzus! 🙂

 37. Wow, top. Lijkt mij een geweldig boek. Ik vind Sarena zo inspirerend. Laatst haar recept van 24kitchen gemaakt. Zo lekker en zo makkelijk uitgelegd, terwijl het er zo ingenieus uitzag. Ik zou graag meer van haar recepten hebben om los te gaan in de keuken.

 38. Wauw, je foto’s maken me erg nieuwsgierig naar dit heerlijke boek! Dit zijn echt van die heerlijke zondagse recepten.

  Mijn favo Italiaanse bakrecepten zijn:
  hartig: lasagne, smullen! Wanneer ik wat meer op de lijn moet letten maak ik er ook weleens een courgette versie van.
  zoet: een Italiaanse chocolade taart met limoncello crème en pistache, naar het recept van Jamie Oliver, daar mag je me echt voor wakker maken.

 39. Dit lijkt me zo’n geweldig boek! Mijn favoriete Italiaanse lekkernij is denk ik toch panna cotta! Heerlijk met witte chocolade schaafsel en rood fruit!!

 40. Wowwww dat boek ziet er echr heel gaaf uit! Mijn favoriete gerecht is pasta pesto. Heel simpel maar ik houd er echt van! Ik heb het hele seizoen weer gevolgd en ik vond Sarena echt super goed en ik zou echt heel erg graag een boek van haar willen hebben. Ik ben gek op bijna alles wat met Italië te maken heeft dus ik ben evht benieuwd wat er allemaal in dat boek staat!
  Gr Renate

 41. Wow, wat een leuk boek lijkt me dit!! Panna cotta is toch wel mijn favoriete recept! Er zijn zoveel manieren om hier een twist aan te geven, zodat je lekker kunt experimenteren.

 42. Wat een leuke actie weer en wat een leuk mens vind ik haar! Ik heb nauwelijks bakboeken, maar van haar zou ik er wel heel graag eentje in huis willen. 🙂
  Lastige vraag joh.
  Een favoriet Italiaans bak recept heb ik namelijk niet aangezien ik sowieso al geniet van de Italiaanse keuken!
  Maarrrrr 1 favoriet gerecht (alleen nog nooit zelf gemaakt) kan ik wel opnoemen hoor, dat is de cannoli! En mocht ik mazzel hebben en het boek winnen.. dan zal ik het ook gaan vieren met een zelf gemaakte cannoli haha. 😉

 43. Voor mij staat met stip op nummer één als Italiaanse bakrecept een focaccia. Ik weet het, het is geen taart, maar wel ontzettend lekker. En op nummer twee komt een meringue taart. Ik hou echt ontzettend van bakken dus ik hoop echt dat ik dit boek in ontvangst zou mogen nemen om nog meer lekkere Italiaanse lekkernijen te mogen ontdekken en te maken..

 44. Hoi, ik kom net op je site terecht omdat ik op zoek was naar het verschil tussen wijnsteenbakpoeder en gewoon bakpoeder.. Klik via dadelrecepten, glutenvrije recepten en nog wat andere leuke artikelen door naar deze pagina, en zie dat ik mee kan doen aan deze ge-wel-di-ge winactie! Die kans laat ik niet aan mijn neus voorbijgaan. Maar m’n lievelingsrecept? Dat weet ik natuurlijk nog niet.. Ik ben altijd dol op koekjes of baksels met amandelen, naar mijn verwachting dus ook de crostata met amarettibodem! Maar dat weet ik pas als ik de recepten uit dit boek kan maken, dus ik ga duimen. Oh, en sowieso je site vaker checken voor leuke tips/recepten 🙂

 45. wat een super leuke actie ben helemaal gek van bakken en ben dol op italiaans eten maken en bakken maar zal heel graag deze willen winnen lijkt me een super gaaf boek om super veel lekkers uit te maken mijn lievelings italiaans bakrecept is tot nu toe de italliaanse bol omdat je die met zo veel lekkers kan belegen maar met dit boek kan dat dus helemaal veranderen 😀

 46. Oh jee ik ben eigenlijk van gemak uit een pak, dan de lasagna wel met ui en paprika maar verder niks 😊 ik durf het eigenlijk nooit omdat ik denk het her zal wel niets worden 😉 maar misschien met het boek wat er overigens erg smakelijk uitziet, gaat er een wereld voor me open.

  1. Haha zo erg is het met me gesteld dus kom ik aan met mijn lasagna.(het is wel Italiaans) een zoet recept natuurlijk nou sorry dan houd het op 😊oh ja tiramisu heb ik ooit geproefd en dat is niet mijn ding 😉

 47. Mijn favoriete recept is een recept van mijn italiaanse vrienden, een soort ijstaart met opgeklopte room, schuim en pure chocolade. Heel erg makkelijk te maken en veel variatie mogelijk. Elk bezoek aan Italie neem ik de ingredienten mee. Zij noemen alle desserts en zoetigheid dolci, dus bij deze noem ik dit recept ook zo.

 48. Wat mijn favoriete Italiaanse recept is? Mmm, tiramisutaart, of toch italiaans merengue, waarmee je alle kanten op kunt en de heerlijkste dingen mee kan maken. Maar met zo’n boek als dit kan alle kanten uit!

 49. Graag wil ik meer weten over hoe je lekker Italiaans kan bakken.
  Vandaar dat ik van harte wil meedoen.
  AJ

 50. Ik ben dol op die kleine knapperige amarettokoekjes. Echt heerlijk. Nog nooit zelf gemaakt maar ik zag pas een recept voor deze kleine geluksmomentjes voorbijkomen in de Smult (volgens mij van Sarena zelf) wat ik dus echt moet gaan maken. Dit recept zal vast ook in dit bakboek staan, daar (en naar alle andere heerlijke dingen) ben ik erg benieuwd naar. En oooooo, deze pareltjes in combinatie met mascarpone, chocola, koffie, iets fruitigs of (/en) salted caramel = heaven. Waar je deze koekjes ook mee combineert, je maakt er binnen no-time een heerlijk nagerecht mee.
  Ik mag van mijn man geen kookboeken meer kopen (want mijn boekenplanken puilen al uit) maar over winnen of krijgen heeft hij niets gezegd 😉

 51. Ik heb net met mijn dochter tiramisu gemgemaakt en van de overgebleven eiwitten merengue. ……. dus dat zegt genoeg. Ik keek alleen maar even hoelang die in de oven moesten en toen zag ik deze win acties

 52. Cantuccinie koekjes voor elk moment van de dag. Dat is genieten met een glimlach. Dopen in de Vin Santo, koffie of thee, dan ben ik tevree.

 53. Mijn favoriete Italiaanse recept is toch echt wel panna cotta. Mijn zus maakt het altijd met kerst, heerlijk! Maar verder ken ik niet zoveel Italiaanse recepten, dus ik zou het super leuk vinden om met dit geweldige boek nog wat andere Italiaanse recepten te leren!

 54. Het bakboek van Serena ziet er prachtig en zal vast vol staan met heerlijk italiaanse en gedeeltelijk nederlandse lekkerijen. Wie weet met een mengelmoes, net als ik die half portugees-nederlands kookt.
  Mijn favorite dessert is panna-cotta met een krisp van bitterkoekjes, maar de klassieker tiramisu is uiteraard ook heerlijk.

 55. Dit boek ziet er zo geweldig uit dat ik niet weet waar ik moet beginnen met kiezen. Ik wil alles wel eens een keer maken. Ik ben echt een toetjes liefhebber, ik wil altijd alles proberen. Ik word nu al enthousiast bij het horen van de allerlekkerste citroen tiramisu. Die wil ik heel graag proberen net zoals alle andere lekkere dingen! Bij iedere gelegenheid staat er wel een zelfgemaakte tiramisu op tafel. Wellicht met Pasen de citroen tiramisu? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *