Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: zo kom je Koningsdag gezonder door
Zoete inspiratie 23 april 2017

Weekend inspiratie: zo kom je Koningsdag gezonder door

Weekend inspiratie: zo kom je Koningsdag gezonder door

Koningsdag. Het jaarlijkse oranje festijn om je vol te gooien met zoetigheid, drank en/of vette happen. Wil jij het dit jaar wat gezonder aanpakken, maar wel volledig in Oranje stylo? Dat kan heus! Met deze makkelijke, gezonde receptjes kom jij Koningsdag LEKKER en met meer energie door!

Je start de dag als een klein feestje met een amandelcakeje boordevol appeltjes van oranje. Dat is meteen een goede bodem voor de ochtend en zo zul je minder cravings hebben als je over de oranje markt loopt.

sinaasappel amandelcakejes

Ga je op pad na een licht ontbijtje? Neem dan een klein bakje met een paar van deze crunchy brownieballetjes met sinaasappel en walnoot mee. Geen vette plak cake op de markt nodig!

IMG_5018-2

Op de markt verkoop je natuurlijk deze fijne homemade perzik sinaasappel ice tea. Su-per-lekker. En kan ook prima in de mix met wodka als je er helemaal voor gaat.

Drinks Liever een hapje verkopen op de markt? Ga dan voor de balletjes van hierboven of deze raw carrot cake. Dat zullen de meeste kraampjes om je heen zeker niet verkopen, onderscheidende waarde +1!

No-bake carrot cake

Voor je lunch of avondeten kies je natuurlijk voor een skinny soepje. Zoals deze pompoenmaaltijdsoep. Lekker oranje en lekker warm, want het wordt écht Nederlands weer helaas.

Oosterse pompoenmaaltijdsoep

Geen paprikachips, maar zoete aardappelchips uit de oven. YES. Gezond snacken kan zo lekker en simpel zijn.

krokante zoete aardappelchips

Als je toch nog voor een echte taart wilt gaan op deze feestdag, kies dan voor deze vegan mango kokostaart. So yummy. So orange.

vegan mango kokostaartje

Als dit nog niet genoeg was, denk dan zeker aan je worteltjes met pompoenhummus of steek een sinaasappel in je tas. Appeltje eitje zo’n gezonde Koningsdag.

Juist zin in ongezonde zoete Koningsdag inspiratie? Kijkt u dan maar eens in dit receptenlijstje, van tompoesjes tot abrikozenbroodjes. Waar je dan ook voor gaat, geniet van Koningsdag!

ORANJE BOVEN.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *