Tijdens deze gekke en moeilijke dagen trakteer ik jullie op een zá-lig en verantwoord appel-peren hazelnoottaartje. Ideaal als je geen bloem hebt kunnen bemachtigen tijdens de strijd bij Albert Heijn.
Mijn klassieke recept voor appeltaart staat al sinds 2014 online, maar nu kom ik eindelijk ook met een meer verantwoorde twist op die taart: dit appel-peren hazelnoottaartje. Minder suiker en geen bloem. Wel volkorenmeel en hazelnootmeel. Vooral het hazelnootmeel maakt het echt een afschuwelijk lekker en smaakvol taartje. Ik schrijf bewust in de verkleinvorm, want gezien Thomas en ik op dit moment niemand anders zien dan elkaar (en de cavia’s) heb ik besloten alles in kleinere vormen te maken. Niet dat het nodig was, want het taartje was binnen 48 uur op hehe. Als je de ingrediënten verdubbelt is het ideaal voor een 26 cm bakvorm.
Heb je iets van de ingrediënten niet in huis? Hier wat tips om nu niet onnodig de deur uit te hoeven voor een enkele boodschap, maar toch aan de bak te kunnen met dit appel-peren hazelnoottaartje. Ik was zelf heel blij met de combinatie van peer, appel en blanke rozijnen. Zacht, maar toch ook friszoet en het gaat echt heel goed samen met de uitgesproken smaak van de volkoren hazelnootkoek. Je kunt ook prima enkel appels of peren gebruiken. Hazelnootmeel kun je (online) kopen, zelf maken als je ongebrande hazelnoten in huis hebt of vervangen door amandelmeel. Het volkorenmeel kan je ook vervangen door havermeel (havermout fijnmalen in de blender tot meel). Happy baking!
Dit lijkt mij een lekker taartje! Zou ik de appelmoes kunnen vervangen door geprakte banaan?
Dat heb ik nog niet getest! Ik ben wel benieuwd naar het resultaat 😉