Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Zoetrecepten

Voor sommigen misschien een open deur, maar voor velen ook niet: kun je zelf hazelnootmeel maken? Ja, zeker! Heel makkelijk zelfs.

Ik heb me er een tijd niet aan durven wagen nadat ik een grote hoeveelheid hazelnoten per ongeluk tot een notenpasta had omgetoverd, in plaats van tot hazelnootmeel. Dit gebeurt wanneer je de noten te lang in de blender doormixt en het vet uit de noten vrijkomt, waardoor er een soort notenpasta ontstaat. Je bent gewaarschuwd.

Maar waarom zou je zelf hazelnootmeel willen maken? Hazelnootmeel is niet alleen vrij duur, maar ook nog eens bijna nergens te vinden. Dat ontdekte ik omdat ik een Ferrero Rocher taart wilde gaan maken. Zo lekker! Maar dan heb je wel eerst hazelnootmeel nodig. Na menig speciaalzaak en natuurwinkel te hebben afgespeurd, was ik vastberaden om de hazelnoten eigenhandig in meel te transformeren. What seemed? It’s a piece of cake.

Dus zie je ergens een koopje voor een grote hoeveelheid hazelnoten? Neem ze vooral mee en check in onderstaande beschrijving hoe je super makkelijk zelf hazelnootmeel maakt. Hier heb ik alle recepten met hazelnootmeel voor je verzameld.

Zoetrecepten

Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel

Door | 5 | 1 personen

Dit heb je nodig

  • Blanke hazelnoten
  • Blender / hakmolen staafmixer

En zo doe je het

  1. Verdeel de hoeveelheid hazelnoten in kleinere porties van 100 gram. Zo weet je zeker dat je alles goed fijn maalt, zonder dat het al te lang in de blender wordt gemixt. Op die manier verklein je de kans op notenpasta.
  2. Doe 100 gram hazelnoten in de blender / hakmolen en zet deze aan op de laag – medium stand voor ongeveer 5 secondes. Schud de blender ondertussen heen en weer in je handen zodat alles goed in de hakmolen terecht komt. Controleer dan of alle nootjes fijn zijn gemalen; zo niet, schep het dan om met een lepel (schraap het onderste fijngemalen meel goed naar boven) en mix voor nog enkele secondes.
  3. Klaar is je hazelnotenmeel! Doe het meel in een bakje en herhaal tot alle hazelnoten fijngemalen zijn. Bewaar in een luchtdichte pot, op een droge en donkere plek.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: zo maak je zelf hazelnootmeel" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0