Een spannend koolhydraatarm chocoladetruffeltaartje met chilipeper en grof zeezout. Durf jij het aan?
Net zoals de ontbijtwafels van laatst, lag ook dit recept al meer dan een jaar in mijn archief te wachten om online gezet te worden. Maar hier is ‘ie! Een koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met chilipeper en zeezout, een culinaire ingeving van m’n sissie Carolien. Deze chocoladetruffeltaart is suikervrij (als zoetstof gebruikten we erythritol), maar er gaat natuurlijk wel chocolade in. Wij hebben voor hele pure chocolade gekozen, met een cacaogehalte >75%.
We maakten al eerder eenzelfde soort smeuïge chocoladetaart, maar dan met een notencrunch en bramen. Maar deze variant is dus met chilipeper en zout; twee ingrediënten die ontzettend goed samengaan met chocolade, maar waar je wellicht niet zo gauw aan denkt. Dit spannende taartje kan dienen als een waanzinnig dessert, maar je zou het ook in kleinere blokjes kunnen snijden en als traktatie bij de koffie kunnen serveren.
Eet jij niet koolhydraatarm, maar ben je op dit recept terechtgekomen vanwege de smaakcombinatie? Serveer dan met een salted caramel.