Koolhydraatarm chocoladetruffeltaartje met chilipeper

Zoetrecepten

Een spannend koolhydraatarm chocoladetruffeltaartje met chilipeper en grof zeezout. Durf jij het aan?

Net zoals de ontbijtwafels van laatst, lag ook dit recept al meer dan een jaar in mijn archief te wachten om online gezet te worden. Maar hier is ‘ie! Een koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met chilipeper en zeezout, een culinaire ingeving van m’n sissie Carolien. Deze chocoladetruffeltaart is suikervrij (als zoetstof gebruikten we erythritol), maar er gaat natuurlijk wel chocolade in. Wij hebben voor hele pure chocolade gekozen, met een cacaogehalte >75%.

We maakten al eerder eenzelfde soort smeuïge chocoladetaart, maar dan met een notencrunch en bramen. Maar deze variant is dus met chilipeper en zout; twee ingrediënten die ontzettend goed samengaan met chocolade, maar waar je wellicht niet zo gauw aan denkt. Dit spannende taartje kan dienen als een waanzinnig dessert, maar je zou het ook in kleinere blokjes kunnen snijden en als traktatie bij de koffie kunnen serveren.

Eet jij niet koolhydraatarm, maar ben je op dit recept terechtgekomen vanwege de smaakcombinatie? Serveer dan met een salted caramel.

Koolhydraatarm chocoladetruffeltaartje met chilipeper en zeezout

Zoetrecepten

Koolhydraatarm chocoladetruffeltaartje met chilipeper

Door | 40 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram ongezouten boter
  • 350 gram (extra) pure chocolade (>70%)
  • 250 ml slagroom
  • 3-4 el erythritol*
  • 1/4 tl chilipoeder

TOPPING

  • Chilivlokken
  • Grof zeezout

En zo doe je het

  1. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
  2. Smelt 100 gram boter met de chocolade au bain-marie . Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven.
  3. Klop ondertussen de slagroom stijf met de erythritol. Wanneer het chocolademengsel een beetje is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft. Voeg het chilipoeder toe en proef even of je het voldoende proeft naar jouw smaak, voeg anders wat meer toe.
  4. Verdeel het chocolade-roommengsel nu over de bodem van de taartvorm. Tik een aantal keer met de bakvorm op het aanrecht zodat de luchtbubbels verdwijnen. Strooi wat grove chilivlokken en zeezout over de bovenkant van de taart. Laat nu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

TIP: Meng ook eens wat oploskoffie door de boter, zo krijgt je chocoladetaart een heerlijke koffiesmaak.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Koolhydraatarm chocoladetruffeltaartje met chilipeper" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette