Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Zoetrecepten

Deze t makkelijke koolhydraatarme chocoladetruffeltaart maak je in een mum van tijd en is superlekker, mede dankzij de knapperige notencrunch.

Deze heerlijke

smeuge chocoladetaart

is zonder suiker gemaakt, maar mt zoetstof. Wij gebruikten erythritol, daarvan heb je de helft minder nodig dan van suiker (wel fijn gezien het ook 10x zo duur is haha). Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van hele pure chocolade met een hoog cacao gehalte (>75%). Hierdoor is dit

een toppertje

voor iedereen die koolhydraatarm wil eten, maar toch nog een spectaculair dessert of taart op tafel wil zetten. De notencrunch maakt het helemaal af en het is extra lekker met een paar

verse bramen

erbij!

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Zoetrecepten

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Door | 40 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

CHOCOLADE TRUFFELTAART

  • 100 gram ongezouten boter
  • 350gram (extra) pure chocolade (>70%)
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels erythritol*

NOTENCRUNCH

  • 250 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 3 flinke tl vloeibare zoetstof (of honing)

*Let op: van stevia gebruik je minder dan van erythritol, daarbij volstaan 3 theelepels.

En zo doe je het

  1. CHOCOLADE TRUFFELTAART. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
  2. Smelt 100 gram boter met de chocolade au ban-marie . Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven.
  3. Klop ondertussende slagroom stijf met de erythritol. Wanneer het chocolademengsel een beetje isafgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft.
  4. Verdeel het chocoladeroommengsel nu over de bodem van de taartvorm. Tik een aantal keer met de bakvorm op het aanrecht zodat de luchtbubbels verdwijnen. Laat nu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. NOTENCRUNCH. Hak de noten grof of heel kort met de polse-knop in de blender.Roer zoetstof en kokosolie door het notenmengsel. Leg het op een bakplaat en bak in 8 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  6. Serveer elk puntje taart met een volle lepel notencrunch en een aantal bramen!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *