Ga naar de inhoud
Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch
Bramen 18 december 2018

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Deze te makkelijke koolhydraatarme chocoladetruffeltaart maak je in een mum van tijd en is superlekker, mede dankzij de knapperige notencrunch.

Deze heerlijke smeuïge chocoladetaart is zonder suiker gemaakt, maar mét zoetstof. Wij gebruikten erythritol, daarvan heb je de helft minder nodig dan van suiker (wel fijn gezien het ook 10x zo duur is haha). Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van hele pure chocolade met een hoog cacao gehalte (>75%). Hierdoor is dit een toppertje voor iedereen die koolhydraatarm wil eten, maar toch nog een spectaculair dessert of taart op tafel wil zetten. De notencrunch maakt het helemaal af en het is extra lekker met een paar verse bramen erbij!

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

recept
Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Deze té makkelijke koolhydraatarme chocoladetruffeltaart maak je in een mum van tijd en is superlekker, mede dankzij de knapperige notencrunch.

40 minuten + opstijftijd
12

Ingrediënten

CHOCOLADE TRUFFELTAART

  • 100 gram ongezouten boter
  • 350 gram (extra) pure chocolade (>70%)
  • 250 ml slagroom
  • 3-4 el erythritol*

NOTENCRUNCH

  • 250 gram gemengde noten
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 3 flinke tl vloeibare zoetstof (of honing)

*Let op: van stevia gebruik je minder dan van erythritol, daarbij volstaan 3 theelepels.

Bereiding

  1. CHOCOLADE TRUFFELTAART. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
  2. Smelt 100 gram boter met de chocolade au bain-marie . Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven.
  3. Klop ondertussen de slagroom stijf met de erythritol. Wanneer het chocolademengsel een beetje is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft.
  4. Verdeel het chocolade-roommengsel nu over de bodem van de taartvorm. Tik een aantal keer met de bakvorm op het aanrecht zodat de luchtbubbels verdwijnen. Laat nu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. NOTENCRUNCH. Hak de noten grof of heel kort met de pulse-knop in de blender. Roer zoetstof en kokosolie door het notenmengsel. Leg het op een bakplaat en bak in 8 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  6. Serveer elk puntje taart met een volle lepel notencrunch en een aantal bramen!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

10 berichten over “Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

    1. Net als @Nancy kijk ik altijd naar de hoeveelheid koolhydraten die in een recept zitten, misschien een tip om dit toch bij deze heerlijk uitziende gerechten te zetten.

    2. Ik heb deze taart vandaag gemaakt, en heb de voedingswaardes van alle ingrediënten bij elkaar opgeteld en kom dan op 20 gram koolhydraten, uitgaande van 12 puntjes taart

    1. Ik zou voor 1-2 eetlepels fijne kristalsuiker of poedersuiker gaan, het is sowieso een vrij puur taartje. Je kunt de vulling altijd even proeven of je het zoeter wilt!

  1. Ik vraag me af ofdat je de chocoladetaart ook kunt invriezen, zonder de noten dan. En dan in kleine portieverpakkingen? De ingredienten kunnen volgens mij gewoon ingevroren worden. Zou wel handig zijn want zo iets lekkers en dan 12 stukken, die blijven niet lang in de koelkast staan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *