Ga naar de inhoud
WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING
Basisrecepten 03 augustus 2020

WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

Deze witte chocolade roomkaas frosting is ook een goede vervanging voor een witte chocolade botercrème. Hoe dan ook zalig om je taart mee af te werken.

Deze koningin der taart-toppings moet je absoluut eens geprobeerd hebben. Ik heb het een witte chocolade roomkaas frosting genoemd, maar het zit eigenlijk tussen een roomkaasglazuur en een botercrème in. Het is steviger dan de topping van een gemiddelde carrot cake en dat is erg handig als je er een hogere laagjestaart mee wilt afwerken. Ideaal als je niet van botercrème houdt, maar wel een stevige crème nodig hebt om je taart mee af te smeren. Ik gebruikte deze witte chocolade crème bijvoorbeeld op deze red velvet cake.

TIP! Maak er eens een witte chocolade citroen crème van. Je kunt er het sap en rasp van 1 citroen doorheen mengen, of juist wat lepels lemon curd naar smaak toevoegen. Let met dit laatste wel op, de crème is al erg zoet.

witte chocolade roomkaas frosting

WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

recept
WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

Deze witte chocolade roomkaasfrosting is ook erg goed te gebruiken als een soort witte chocolade botercrème. Hoe dan ook zalig om je taart mee af te werken.

10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en zet even opzij zodat het kan afkoelen.
  2. Mix ondertussen de roomboter in een aantal minuten zacht en luchtig, met een snuf zout. Voeg de poedersuiker toe en mix in 5 minuten tot een romig geheel.
  3. Voeg de afgekoelde witte chocolade toe en spatel erdoor. Doe hierna hetzelfde met de roomkaas en het vanille extract, maar gebruik de mixer om het in 2-3 minuten tot een luchtig geheel op te kloppen.
  4. TIP: varieer eens door 1-2 tl kaneel of een ander soort extract door de frosting te mengen.
  5. BEWAREN: goed afgedekt tot 4-5 dagen in de koelkast. Mix even door voordat je de crème verwerkt als je het net uit de koelkast hebt gehaald.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 6

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

7 berichten over “WITTE CHOCOLADE ROOMKAAS FROSTING

    1. Helaas niet, dan kun je het beste een 1:1 botercrème gebruiken omdat daar zo min mogelijk vocht in zit die je marsepein of fondant kan beschadigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *