Lekker zachte en fluffy ontbijtwafels, de lekkerste in z’n soort als je het mij vraagt. Serveer ze met verse aardbeien en wat Griekse yoghurt (of slagroom als het een feestontbijt is!).
Nadat ik laatst het recept van chocolate chip wafels uit het Kinderbakboek deelde, realiseerde ik me dat mijn eigen basisrecept voor ontbijtwafels nog niet eens online stond terwijl ik de foto’s al een jaar geleden had gemaakt. Deze ontbijtwafels zijn zacht, luchtig en licht gezoet. Je kunt de suiker ook weglaten en losgaan met poedersuiker op het eindresultaat, of juist extra suiker toevoegen aan het beslag toevoegen voor een meer knapperige wafel. Ook zijn deze ontbijtwafels zonder gist gemaakt, wel zo makkelijk voor in de ochtend.
Wie mijn American pancakes al eens heeft gemaakt zal zijn opgevallen dat het recept van deze ontbijtwafels erop lijkt. Dat klopt! Na veelvuldig testen met verschillende recepten vind ik mijn pancake recept gruwelijk en niet te overtreffen lekker geworden (bescheiden, ik weet het), waardoor ik aan de basis voor ontbijtwafels hier ook meteen aan moest denken. Ontbijtwafels lijken, afgezien van hun vorm, qua smaak eigenlijk enorm op pancakes. Het bleek supergoed te werken!