Deze meringue frambozen-kokosplaatkoek is je ultieme kerstdessert of treat, echt waar. Tel maar op: je hebt maar 5 ingrediënten nodig, het staat binnen een half uur in de oven en ik garandeer instant kerstvibes.
Geef mij een dessert met kokos, meringue en frambozen en ik heb meteen de kerstkriebels te pakken. Ik combineerde mijn recept voor kokosmakronen en meringue met de Minder Zoet Frambozenjam en deze meringue frambozen-kokosplaatkoek was geboren. Zo’n ongelofelijk goede combi en ook heel simpel om te maken. Het allerlekkerst met een paar verse frambozen erbij en verder helemaal niks meer aan doen. Dankzij dit recept, dat ik een paar weken terug al voor Hero Jam maakte, was ik eind november al volledig in kerststemming. Heerlijk!
Inmiddels nog maar een weekje en dan is het Kerst. Ik kijk er mega naar uit, want wij zitten dit jaar op Vlieland met mijn hele familie. Ik zal daarom niet uren in de keuken staan voor een diner, maar we nemen allemaal n of twee kleine hapjes mee voor Kerstavond en de andere dagen gaan we uit eten. Ook wel eens nice en ik ben heel benieuwd naar Vlieland tijdens Kerst. En voor kerstavond neem ik natuurlijk deze meringue frambozen-kokosplaatkoek mee. Hoewel ik nog een klein beetje twijfel tussen de gruwelijk lekkere frambozenjam cheesecake brownies die ik vorig jaar maakte. Grote kans dat ik ze allebei maak ;).
TIP: Na het maken van dit recept heb je nogal wat ei-gelen over, daar kun je weer een heerlijke crème brûlée mee maken voor Tweede Kerstdag! Lees hier wat je nog meer kunt doen met overgebleven ei-gelen.
Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.