Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Wat te doen met overgebleven eigelen?

Zoetrecepten

Je hebt heerlijke Italiaanse meringue of schuimpjes gemaakt, maar vervolgens heb je een lading aan eidooiers over. Er zijn genoeg lekkere dingen die je daarmee kunt maken, dus gooi ze niet weg!

Eten weggooien vind ik echt een doodzonde. Als ik tijdens het bakken kleine restjes ingrediënten over heb, ga ik tot het extreme om er nieuwe recepten mee te bedenken. Meringue is typisch zo’n recept waarbij je zoveel van één ingrediënt overhoudt (eigeel dus), dat ik vaak de vraag krijg wat je met de overgebleven eigelen kunt doen. Daarom vandaag een handig lijstje ter inspiratie:

Je kunt een aantal eigelen ook goed mengen met een paar volledige eieren om ze vervolgens door een quiche of in een omlet te verwerken (lekker met extra groentes).

BAKSELS BESTRIJKEN
Je kunt eigeel ultiem goed gebruiken om je baksels een likje te geven voor ze de oven in gaan. Quiches, koekjes, croissants en bladerdeeg komen allemaal een stuk mooier (bruin) de oven uit als ze ingesmeerd zijn met een beetje eigeel.

INVRIEZEN
Tot slot kun je eidooiers ook invriezen.  Omdat de structuur van een eidooier niet goed tegen het invriezen kan, wordt er aangeraden om per 100 gram losgeklopte dooier 6 gram zout of suiker toe te voegen. Ik raad je aan om dit wel op het doosje te zetten waarin je ze invriest anders kun je voor een verrassing komen te staan. Ingevroren zijn ze max. 3 maanden te bewaren.

In de koelkast blijven ze twee tot drie dagen goed, maar bewaar ze wel goed afgesloten want ze drogen snel uit.

Bekijk ook

2 antwoorden op “Wat te doen met overgebleven eigelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.