Blondies met pecannoten Blondies hoeven niet per se witte chocolade te bevatten, maar deze doen dat wel. Heerlijk smeuïge blondies met pecannoten, uit Het Makkelijke Bakboek van Rutger van den Broek. Alweer 1,5e maand geleden ging ik aan de slag met dit recept voor blondies met pecannoten. Toen was mijn nichtje Frida jarig en kwam baktante weer eens overvliegen uit Amsterdam om samen met haar een volledige high tea uit de grond te stampen. Een succes! Net zoals deze blondies met pecannoten trouwens. Ik heb mijn vader er drie weg zien snoepen. Als je het recept al hebt bekeken zal je de combinatie van witte chocolade én suiker opvallen. “Zo dan, dat is zoet!”- zul je denken. En dat klopt. Maar ik vind dat blondies ook echt zoet horen te zijn. Ze zijn precies lekker qua smeuïgheid en de pecannoten gaan perfect bij de overige smaken. Bij een high tea zou ik ze daarentegen wel echt combineren met brownies en zoete hapjes met een fris element (en niet met boterkoek bijvoorbeeld, teveel van hetzelfde). Hieronder een paar combi suggesties Bounty brownies Nutella fudge met salted caramel Carrot cake muffins Mini lemon curd slofjes met frambozen REVIEW HET MAKKELIJKE BAKBOEK Het Makkelijke Bakboek van Rutger kwam dit jaar in september uit. Het is n van de drie bakboeken die hij dit jaar heeft uitgebracht, een ware bakboekenmachine is deze man! Afgelopen jaar stond ik nog met hem op Het Zoet Festival, wat heel gezellig en vooral ook lekker was want Thomas en ik hebben z’n halve voorraad boterkoek opgeknabbeld. Anyways: ik sta tegenwoordig niet vaak meer in de keuken, dus dit is het eerste boek van Rutger dit jaar waar ik wat uit heb gebakken. Zonde, want Rutgers boeken zijn elke keer weer steengoed. Ook Het Makkelijke Bakboek zit weer heel logisch in elkaar. Je vindt er meer dan 100 recepten in die voldoen aan n of meerdere van de volgende voorwaarden: Weinig ingrediënten Een korte bereidingstijd Geen ingewikkelde technieken Geen bijzonder keukengerei Dit recept voor blondies met pecannoten illustreert dat mooi. Intens makkelijk, wat goed uitkomt als je nog 10 andere recepten voor een high tea wilt voorbereiden. Daarnaast willen deze randvoorwaarden niet zeggen dat er voor de hand liggende recepten in het boek staan. Natuurlijk staan er genoeg klassiekers in zoals deze blondies, maar denk ook aan sticky bananencake met stroopsaus, gemberpannenkoeken, amandelcroissants of filodeegbakjes met witte chocolade en frambozen. Simpel, maar zo lekker. Ook de foodfotografie van Saskia Lelieveld door het hele boek heen is erg mooi. Al met al weer een heerlijk bakboek van Rutger dat iedere thuisbakker in z’n kast wil of kan hebben, of je nu ervaren bent of net begint met bakken. Je koopt het boek voor 22,50 euro bij Bol.com. Deze review is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Carrera Culinair. Titel: Het makkelijke bakboek |Auteur: Rutger van den Broek | ISBN 9789048842827 | Hardcover | september 2019 recept Blondies met pecannoten Blondies hoeven niet per se witte chocolade te bevatten, maar deze doen dat wel. Heerlijk smeuïge blondies met pecannoten, uit Het Makkelijke Bakboek van Rutger van den Broek. Printen 30 minuten + baktijd en koeltijd 20 Ingrediënten 100 gram roomboter 250 gram witte chocolade, grof gehakt 2 eieren 125 gram lichtbruine basterdsuiker 1 tl vanille extract 1/4 tl zout 135 gram bloem + 1 tl bakpoeder 75 gram pecannoten, grof gehakt* *Voor een kerstige variant kun je ook nog 75 gram gedroogde cranberry’s aan het beslag toevoegen. Bereiding Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm van 20×20 cm in en bekleed met bakpapier. Smelt de boter en 150 gram witte chocolade au bain-marie. Neem een kom en meng hierin de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanille extract en het zout in door elkaar. Roer dan ook het gesmolten boter-chocolade mengsel erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder boven je beslag en roer dit door, Spatel tot slot de resterende witte chocolade en de pecannoten door je blondie-beslag. Giet het geheel in de bakvorm en bak in 30-35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Na het bakken zakken blondies vaak nog een beetje in, dat hoort zo en maakt dat ze zo lekker smeuïg zijn. Laat volledig afkoelen voor je ze aansnijdt.