Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Italiaanse ricotta cheesecake met marsepein

Zoetrecepten

Yes, een bijzondere cheesecake vandaag online! Een Italiaanse ricotta cheesecake met marsepein die mooi past als toetje na een Italiaans diner.

Het recept en de foto komen uit het boek I <3 cheesecake van mijn Uitgeverij Forte Culinair. Over het boek zelf lees je meer in de review onder onderstaande foto’s. Ik koos ervoor om deze cheesecake te delen, omdat het écht wat anders is dan je meestal ziet op cheesecake gebied. Deze cheesecake is met ricotta gemaakt en wordt op smaak gebracht door citroen, sinaasappel en marsepein. Dankzij de marsepein kun je een lekkere amandelsmaak verwachten, wat ik ook echt vind passen bij een Italiaanse ricotta cheesecake. Je kunt de marsepein ook door amandelspijs vervangen voor een sterkere amandelsmaak, maar voeg dan nog een beetje suiker toe.

Wist je dat marsepein meer suiker en minder amandelen bevat dan amandelspijs?

Ben je juist bezig met een Italiaanse high tea? Match deze taart dan met onderstaande recepten en je hebt een perfecte Italian high tea!

REVIEW VAN I <3 CHEESECAKE – CHRISTIN GEWEKE
Jaaaa, voor mij kunnen er nooit genoeg cheesecake boeken gemaakt worden! Ik zou er zelf ook dolgraag een schrijven, maar de markt is op dit moment wel verzadigd. Onder andere door dit fijne exemplaar: het I <3 cheesecake boek van Christin Geweke. Een compact boek met 36 heerlijke cheesecake recepten. De auteur Christin Geweke is Duits en het boek is daarom vertaald. De foto’s zijn erg mooi en maken dat je meteen aan de slag wilt.

Het boek trapt af met wat tips voor ‘de volmaakte’ cheesecake, want wie wil dat nou niet. Een stap voor stap beschrijving hoe je deze bereikt, maar ook tips over het vermijden van bakfouten en de houdbaarheid. En dan 36 cheesecake recepten opgedeeld in de hoofdstukken: klassiekers, vruchten, chocolade en speelse taarten. Bij klassiekers mag je denken aan NATUURLIJK een New York cheesecake of Weense kwarktaart, maar ook aan bovenstaand recept. Volgende week deel ik ook nog een recept uit het vruchtenhoofdstuk, waar je bijvoorbeeld ook een rabarbercheesecake of mango-kokos cheesecake vindt. Uit het chocolade hoofdstuk wil ik dolgraag de tiramisu cheesecake en de zoutepinda-chocolade cheesecake nog eens uitproberen. Klinkt amazing toch? En bij speelse cheesecakes moet je vooral denken aan andere vormen zoals een tulband-cheesecake, een bevoren variant, een geitenkaas cheesecake (wut!) of gezellige cheesecakejes uit een potje of tussen een koekje.

Als je nu nog niet watertandend achter je beeldscherm zit weet ik het ook niet meer. Een fijn cheesecake boek voor een zacht prijsje! Je scoort ‘m voor 15,50 euro op Bol.com

Christin Geweke | Uitgeverij Forte Culinair | Nederlands | mei 2017 | Hardcover | 96 pagina’s | 36 recepten

Zoetrecepten

Italiaanse ricotta cheesecake met marsepein

Door | 30 minuten + baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

    • 200 gram marsepein
    • 100 gram boter
    • 4 eieren
    • 170 gram ricotta
    • 0,5 tl amandelextract
    • 1,5 tl geraspte citroenschil
    • 1,5 tl geraspte sinaasappelschil
    • 20 gram maizena

    TOPPING

    • Handje geschaafde amandelen
    • Handje pijnboompitten

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met boter en bestrooi met de geschaafde amandelen.
    2. Rasp de marsepein en roer met de boter in een kom romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Als dit gemengd is voeg je de ricotta, het amandelextract en de schil van de citrusvruchten toe en roer dit erdoor.
    3. Zeef de maizena boven de kom en schep dit met een lepel door het beslag. Stort het beslag vervolgens in de bakvorm en strijk het glad.
    4. Strooi de pijnboompitten over de taart en bak de taart in 25 minuten gaar in de oven. Test of de cheesecake gaar is door er een prikker in te steken, er mag dan geen beslag aan blijven zitten.
    5. Haal de ricotta cheesecake uit de oven, verwijder de vorm voorzichtig en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Italiaanse ricotta cheesecake met marsepein" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Italiaanse ricotta cheesecake met marsepein

    1. Erg lekker!
      Ik heb zelf marsepein gemaakt van amandelmelk en poedersuiker.
      Doordat ik te enthousiast was met de ricotta, was 25 minuten niet genoeg. Dus een half uur langer op 150.

      Dank je wel, Mariëtte. Dit recept is ook weer een blijvertje!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.