Yes, een bijzondere cheesecake vandaag online! Een Italiaanse ricotta cheesecake met marsepein die mooi past als toetje na een Italiaans diner.
Het recept en de foto komen uit het boek I <3 cheesecake van mijn Uitgeverij Forte Culinair. Over het boek zelf lees je meer in de review onder onderstaande foto’s. Ik koos ervoor om deze cheesecake te delen, omdat het écht wat anders is dan je meestal ziet op cheesecake gebied. Deze cheesecake is met ricotta gemaakt en wordt op smaak gebracht door citroen, sinaasappel en marsepein. Dankzij de marsepein kun je een lekkere amandelsmaak verwachten, wat ik ook echt vind passen bij een Italiaanse ricotta cheesecake. Je kunt de marsepein ook door amandelspijs vervangen voor een sterkere amandelsmaak, maar voeg dan nog een beetje suiker toe.
Wist je dat marsepein meer suiker en minder amandelen bevat dan amandelspijs?
Ben je juist bezig met een Italiaanse high tea? Match deze taart dan met onderstaande recepten en je hebt een perfecte Italian high tea!
- Cantuccini’s met sinaasappel en citroen
- Italiaanse chocoladesalami
- Krokante amandelcake
- De lekkerste citroentiramisu
- Amaretto taart met sloffen bodem
REVIEW VAN I <3 CHEESECAKE – CHRISTIN GEWEKE
Jaaaa, voor mij kunnen er nooit genoeg cheesecake boeken gemaakt worden! Ik zou er zelf ook dolgraag een schrijven, maar de markt is op dit moment wel verzadigd. Onder andere door dit fijne exemplaar: het I <3 cheesecake boek van Christin Geweke. Een compact boek met 36 heerlijke cheesecake recepten. De auteur Christin Geweke is Duits en het boek is daarom vertaald. De foto’s zijn erg mooi en maken dat je meteen aan de slag wilt.
Het boek trapt af met wat tips voor ‘de volmaakte’ cheesecake, want wie wil dat nou niet. Een stap voor stap beschrijving hoe je deze bereikt, maar ook tips over het vermijden van bakfouten en de houdbaarheid. En dan 36 cheesecake recepten opgedeeld in de hoofdstukken: klassiekers, vruchten, chocolade en speelse taarten. Bij klassiekers mag je denken aan NATUURLIJK een New York cheesecake of Weense kwarktaart, maar ook aan bovenstaand recept. Volgende week deel ik ook nog een recept uit het vruchtenhoofdstuk, waar je bijvoorbeeld ook een rabarbercheesecake of mango-kokos cheesecake vindt. Uit het chocolade hoofdstuk wil ik dolgraag de tiramisu cheesecake en de zoutepinda-chocolade cheesecake nog eens uitproberen. Klinkt amazing toch? En bij speelse cheesecakes moet je vooral denken aan andere vormen zoals een tulband-cheesecake, een bevoren variant, een geitenkaas cheesecake (wut!) of gezellige cheesecakejes uit een potje of tussen een koekje.
Als je nu nog niet watertandend achter je beeldscherm zit weet ik het ook niet meer. Een fijn cheesecake boek voor een zacht prijsje! Je scoort ‘m voor 15,50 euro op Bol.com
Christin Geweke | Uitgeverij Forte Culinair | Nederlands | mei 2017 | Hardcover | 96 pagina’s | 36 recepten
Erg lekker!
Ik heb zelf marsepein gemaakt van amandelmelk en poedersuiker.
Doordat ik te enthousiast was met de ricotta, was 25 minuten niet genoeg. Dus een half uur langer op 150.
Dank je wel, Mariëtte. Dit recept is ook weer een blijvertje!
Aah wat tof om zelf marsepein te maken, dat heb ik dan weer nog nooit gedaan. Dank voor je berichtje!