Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Amaretto taart met sloffen bodem

Zoetrecepten

Lieve zoetjes het is even stil geweest. Ik was gigantisch druk met werkgerelateerde dingen, maar ik ben er weer! En HOE, want ik heb vanaf deze week een vaste part time dag.

Dat betekent nog meer recepten uitproberen, schrijven, fotograferen en dingen doen waar ik blij van word. Laat ik beginnen om het goed te maken met jullie door deze gruwelijk lekkere amaretto taart te delen.

De taart is opgebouwd uit een aantal lagen, te beginnen met de sloffen bodem (my favourite), een laag amandelspijs, dan een vulling van mascarpone op smaak gemaakt met witte chocolade en amaretto, afgetopt met slagroom, wat pure chocolade en geschaafde amandelen. Hebben jullie het mij al vergeven? 😉

Amaretto taart

Nee? Nou nog één plaatje dan.

Deze taart is trouwens een perfecte verjaardagstaart, maar ik maakte hem als toet voor een Italiaans viergangendiner. Zó lekker! Voor welke gelegenheid zou jij hem maken?

Amaretto taart

Zoetrecepten

Amaretto taart met sloffen bodem

Door | 75 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    BODEM (24 CM)

    • 200 gram bloem
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 145 gram boter, kamertemperatuur
    • 80 gram fijne kristalsuiker
    • 65 gram bruine basterdsuiker
    • 1 eidooier
    • 1 theelepel vanille aroma
    • 1/4 theelepel zout

    VULLING

    • 150 gram spijs
    • 1 ei (S)
    • 250 gram mascarpone
    • Paar theelepels Amaretto
    • 150 gram witte chocolade
    • 200 milliliter slagroom
    • 1 zakje vanille suiker
    • Wat amandelschaafsel
    • 50 gram pure chocolade

    En zo doe je het

    1. Beleg de bodem van je bakvorm (24cm) met bakpapier. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in. Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
    2. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de onderkant van je bakvorm. Plaats de lap deeg in de bakvorm en rol het ‘teveel’ aan deeg naar binnen, zodat je een mooie lage rand maakt, van ongeveer 1 à 2 cm hoog en 2 cm breed. Zie een foto hiervan onder dit recept. Zet de vorm hierna voor een uur in de koelkast zodat het deeg kan opstijven.
    3. Bodem met spijs
    4. Verwarm de oven voor op 175 graden. Kneed de amandelspijs ondertussen los met het ei. Op deze manier wordt de amandelspijs smeuïger, lekkerder en kun je het beter in de vorm smeren. Smeer de spijs over de binnenkant van de bodem, de rand laat je hierbij vrij. Zet de bodem voor 25-28 in de voorverwarmde oven. Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.
    5. Zorg ervoor dat de mascarpone op kamertemperatuur is en mix deze zacht in een mengkom. Smelt de witte chocolade au bain-marie: snijd de chocolade in kleine witte stukjes en smelt ze in een kommetje boven een pan met wat heet water erin. Zorg ervoor dat je het vuur onder de pan laag zet en je de witte chocolade niet te lang boven het kokende water hangt, ze smelt beter op een lagere temperatuur. Laat de witte chocolade een beetje afkoelen en meng dan in kleine delen door de mascarpone zodat ze niet zal gaan schiften, tot het een glad mengsel is. Voeg dan twee theelepels amaretto toe en proef of je de smaak sterk genoeg vindt. Ik voegde zelf drie dopjes amaretto toe. Als ze op smaak is stort je het mascarponemengsel over de bodem en zet je de taart in de koelkast.
    6. Rooster een handje geschaafde amandelen lichtjes in een pan en zet apart. Smelt de pure chocolade au bain-marie en klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom over de mascarponelaag, strooi de geschaafde amandelen erop en streep er nog wat pure chocolade overheen. Laat de taart zeker twee uur opstijven in de koelkast voordat je haar aansnijdt.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Amaretto taart met sloffen bodem" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    26 antwoorden op “Amaretto taart met sloffen bodem

    1. Het lijkt me een heerlijke taart, maarrrrr met kinderen is het wel slim om de amaretto te vervange. Enig idee wat het beste zou werken, amandelextract of amandelsiroop?

    2. Vanavond aan de slag met deze taart! Maar vanillie aroma, wat is dat precies? Kan ik ook gewoon het merg van een vanillestokje gebruiken?

    3. Gisteren de bodem gebakken en de vulling van mascarpone en witte chocolade met Grand Marnier gemaakt bij gebrek aan Amaretto en vandaag afgemaakt met slagroom,geroosterde amandeltjes en streepjes gemaakt met salted caramelsaus……..lekkerrrrrrr !!

    4. Oooooh wat een heerlijk recept!! Ik heb hem met een stoffenring gemaakt en plakjes banaan erop gelegd. Bedankt voor dit recept!! Ik had de mascarpone ook iets verwarmd, ik dacht misschien is de kans dan kleiner dat hij gaat schiften. Gelukkig is dat niet gebeurd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.