Ammai, wat heb ik weer een fijn recept ontdekt!
Waarom? Deze krokante amandelcake is niet alleen to-die-for lekker, maar ook echt een eitje om te maken. Zacht en chewy van binnen, knapperig en krokant van buiten. De ideale combinatie wat mij betreft.
Alle credits voor deze krokante amandelcake gaan naar Saakje. Ik kwam het recept tegen in haar eerste bakboek: Saakje’s Zoete Bakboek. Een fijn bakboek met meer dan 100 zoete recepten en allerlei spectaculaire tafels, zoals een kinderfeesttafel, een trouwtafel en een picknicktafel. Denk hierbij aan recepten zoals een walnoten-karameltaart, een witte chocolade aardbeientaart of frambozentaartjes. Klinkt goed he? Je scoort haar bakboek hier.
Waar kan je alandelmeel kopen? Meestal vind je gewoon amandel poeder’..
Soms wordt er met amandelpoeder hetzelfde bedoeld als met amandelmeel, maar niet altijd! Ik koop het bij de Toko of de Albert Heijn.