Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Saakje’s krokante amandelcake

Zoetrecepten

Ammai, wat heb ik weer een fijn recept ontdekt!

Waarom? Deze krokante amandelcake is niet alleen to-die-for lekker, maar ook echt een eitje om te maken. Zacht en chewy van binnen, knapperig en krokant van buiten. De ideale combinatie wat mij betreft.

Alle credits voor deze krokante amandelcake gaan naar Saakje. Ik kwam het recept tegen in haar eerste bakboek: Saakje’s Zoete Bakboek. Een fijn bakboek met meer dan 100 zoete recepten en allerlei spectaculaire tafels, zoals een kinderfeesttafel, een trouwtafel en een picknicktafel. Denk hierbij aan recepten zoals een walnoten-karameltaart, een witte chocolade aardbeientaart of frambozentaartjes. Klinkt goed he? Je scoort haar bakboek hier.

Saakje's krokante amandelcake

Zoetrecepten

Saakje’s krokante amandelcake

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    CAKE

    • 200 gram witte basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 200 gram amandelmeel

    TOPPING

    • 50 gram roomboter
    • 100 gram kristalsuiker
    • 50 gram amandelschaafsel

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakvorm van 24 Ø met bakpapier en vet de randen goed in.
    2. Doe de basterdsuiker en eieren in een kom en mix tot een luchtige, lichtgele massa. Dit duurt zo’n 5 – 10 minuten. Voeg dan in één keer het amandelmeel toe en mix het mengsel voor 5 minuten op volle snelheid door.
    3. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 30 minuten gaar. Test of de cake gaar is met een cakeprikker, deze moet er schoon uitkomen. Haal dan de cake uit de oven en zet de grill aan.
    4. Smelt ondertussen de boter en roer de suiker en het amandelschaafsel er doorheen. Verdeel dit gelijkmatig over de bovenkant van de afgebakken cake. Let op dat je geen enkel plekje vergeet te bedekken, anders verbrandt je cake.
    5. Zet de cake maximaal vijf minuten onder de grill, maar hou hem goed in de gaten. De amandellaag moet goudbruin knapperig bakken.
    6. Snijd de rand voorzichtig los en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi bij het serveren eventueel nog met wat poedersuiker.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Saakje’s krokante amandelcake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    6 antwoorden op “Saakje’s krokante amandelcake

    1. Hoi Mariette,

      Ik heb gemaakt! ik vond het wel heel erg zoet. Is er verschil tussen kristalsuiker en witte basterdsuiker?
      Betreft de topping, is de bedoeling dat we het even laten koken? want suiker verdween niet in de roomboter

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.