Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocoladesalami van Sarena

Zoetrecepten

Tijd om weer eens een kookboekrecept uit te proberen, dit keer uit het Italiaanse bakboek van Sarena Solari. Deze chocolade salami, of zoals zij het noemt: salame di cioccolato, is ongelofelijk lekker. Dat wist ik stiekem al, want ik had de salami al geproefd op haar boekpresentatie. Maar dat het ook nog zo makkelijkzou zijn, had ik niet verwacht.

De chocolade salami krijgt een unieke smaak door de marsala wijn die erin zit, een Italiaanse amandelwijn, en dankzij de amaretti koekjes. Wij hadden nog een flesje marsala wijn in de kast staan van onze vakantie in Sicilië, maar je kunt het ook gewoon in de supermarkt kopen. Amaretti koekjes heb ik iets harder naar moeten zoeken.
Chocolade salami

Chocolade salami

Zoetrecepten

Chocoladesalami van Sarena

Door |

Dit heb je nodig

Voor 1 flinke of 2 kleine chocoladesalami’s:

 • 80 gram pure chocolade (minstens 70% chocolade)
 • 150 gram boter
 • 100 gram fijne kristalsuiker
 • 30 gram cacaopoeder
 • 50 ml zoete marsala wijn
 • 150 gram amaretti
 • 150 gram biscuitjes
 • 3 eetlepels volle melk

En zo doe je het

 1. Smelt de chocolade au bain-marie. Als de chocolade is gesmolten, haal je de kom van de pan met heet water af.
 2. Neem een kom en mix hier de boter met de suiker in romig. Mix hier ook het cacaopoeder, de marsala wijn en de gesmolten chocolade doorheen.
 3. Verkruimel met je handen de amaretti koekjes en de biscuitjes. Dit mogen best ook nog wat grotere stukken zijn. Roer deze door het beslag, samen met 1 – 3 eetlepels melk, totdat je een samen plakkend deeg overhoudt.
 4. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en verdeel het beslag hier in een lange smalle reep over. Rol de reep van beslag vervolgens strak op in het bakpapier en scheur het overtolliger bakpapier eraf. Vouw de uiteinden dicht. Rol vervolgens in aluminiumfolie zodat je een vorm kunt geven aan de salami. Laat dan minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
 5. Haal de salami uit de koelkast en uit het aluminiumfolie en bakpapier. Bestrooi met poedersuiker en snijd in plakjes voor het serveren. Bewaar de salami in de koelkast.
 6. Geniet van deze heerlijke chocolade salami lieve zoetjes!

Ik maakte de dubbele hoeveelheid van dit recept voor een verjaardag en maakte hier drie salami’s van. Je kunt ze zo dik of dun maken als je zelf wilt, één ding is zeker: ze zijn zo op. Heb jij de salami ook gemaakt? Deel dan een foto met mij via Facebook, Instagram of Snapchat!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocoladesalami van Sarena" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *