Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Italiaanse amandelkoekjes: cantuccini’s

Zoetrecepten

Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn verslavend lekker. Zoet, superknapperig, lekker om mee weg te dippen en niet zwaar op de maag. Alle reden dus om véél te eten van deze cantuccini’s. Ze staan in Italië ook wel bekend als biscotti di Prato. Prato is de Italiaanse stad waar één of andere genie deze koekjes ooit bedacht heeft. Des te meer reden dat ik onmiddellijk in vakantiemodus verkeer als de geur van deze koekjes uit de oven komt.

Cantuccini’s danken hun knapperigheid aan het feit dat je ze twee keer afbakt. Zorg er echter wel voor dat je ongebrande blanke amandelen koopt, die gebrande notensmaak hoort echt niet thuis in je cantuccini (been there, done that).

Deze cantuccini’s zijn heel simpel om te maken. Het is bijna een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar gooien en kneden maar. Voetnoot: het deeg is des hels. Als je klaar bent met kneden plakt de helft van het deeg namelijk aan je handen. Hou je schraper daarom paraat en wees gewaarschuwd.  Om een extra amandelkick aan de koekjes te geven (like!), voeg ik nog een theelepel Amaretto toe, maar amandelaroma kan ook.

Zoetrecepten

Italiaanse amandelkoekjes: cantuccini’s

Door |

Dit heb je nodig

    • 175 gram bloem
    • 1 kleine tl bakpoeder
    • 100 gram poedersuiker
    • 50 gram fijne kristalsuiker
    • 2 eieren (L)
    • Een flinke snuf zout
    • 1 tl vanille extract
    • 1 tl amaretto
    • Rasp van 1/2 sinaasappel en citroen
    • 3 el sinaasappelsap
    • 100 gram ongezouten amandelen met velletje

    En zo doe je het

     

    1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Neem een kom en meng hier de bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de citrusrasp in door elkaar. Voeg vervolgens 1 ei, het sinaasappelsap, vanille extract en amaretto toe en kneed tot het volledig gemengd is. Voeg tot slot de amandelen toe en kneed deze er evenredig doorheen.
    3. Verdeel het deeg in vier delen. Maak een rol van elk deel tussen je handen en leg deze in de breed op de bakplaat. Rek de rol dan wat verder uit, totdat het op een soort worst lijkt. Het maakt niks uit dat ze niet glad zijn of niet overal even dik.
    4. Klop nu het extra eitje los en besmeer de rollen hiermee. Zet ze voor 20 tot 24 minuten in de oven tot ze een goudbruine kleur krijgen.
    5. Wanneer je de rollen uit de oven haalt, moet je ze zo snel mogelijk snijden (warm!) en de temperatuur van de oven naar 130 graden verlagen. Wanneer je te lang wacht worden de rollen te hard en niet goed snijdbaar. Ze worden het mooist wanneer je ze een beetje schuin snijdt.
    6. Beleg nu nog een bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden cantuccini’s over twee bakplaten. Bak de bakplaten nu één voor één af binnen 15-20 minuten op 130 graden. Laat de koekjes hierna volledig afkoelen.

    BEWAREN:  je kunt de koekjes heel lang bewaren in een afgesloten trommel, maar zo lang zullen ze het niet overleven.

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Italiaanse amandelkoekjes: cantuccini’s" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    5 antwoorden op “Italiaanse amandelkoekjes: cantuccini’s

    1. Hoi,

      Ik heb verschillende recepten van je uitgeprobeerd en ze zijn héééérlijk!!
      Nu wil ik deze graag uitproberen. Ik zie in het recept twee keer 1,5 theelepel bakpoeder staan. Klopt dat?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.