Vandaag geen recept voor knapperige snoepjes of koekjes, maar voor nog iets veel grandiozers: knapperige bacon. Yes, je hoort het goed! Ik ga je uitleggen hoe je échte crunchy, crispy, krokante, knapperige bacon maakt. Want van zo’n slappe, vette lap spek wordt niemand blij.
Knapperige bacon smaakt fantastisch bij een salade of soepje, maar je kunt het ook combineren met zoete gerechtjes. Brokkel wat stukjes over verse muffins met ahornsiroop of zelfs over je brownies. Die gekke Amerikanen doen het allemaal.
Check nu eerst onderstaand recept om een lading écht knapperige bacon te maken. En dan deel ik zondag een heerlijk soepje om het mee te combineren.
Hoi
Ik bak de bacon uit in een droge koekenpan, eerst op laag vuur tot het vet uit de bacon begint te smelten..daarna het vuur hoger tot ze krokant zijn
Het is lekker om ze te dippen in bessen jam of met kerriesaus
trouwens, leuke website ik kijk er vaak op
groetjes
Shari
Goeie tips, dankjewel Shari!
Hi ik gebruik mijn magnetron veelvuldig maar ook hiervoor ik neem bakpapier (1 vel in 4-en ongeveer) en vouw er een soort waaiertje van iets breder dan de reepjes spek en leg ze om en om in het waaiertje ongeveer 8-10 plakjes –> in de magnetron op 800 watt voor 1.5 minuut even omdraaien en weer 1.5 minuut pas op heet en het vet druipt eruit –> uit laten druipen op keukenpapier, veel succes
Wat goed zeg! Ik heb zelf geen magnetron, maar denk dat het voor andere lezers een goede tip is 🙂
Mijn vader maakt dit altijd, zelf ga ik het morgen voor Vaderdag maken!