Groene aspergesoep met knapperige bacon

Zoetrecepten

Elk jaar maakt mijn moeder een heerlijke groene aspergesoep met Pasen. In de soep ‘verstopt’ ze een paar kleine kwarteleitjes, echt een hele lekkere combinatie. Laatst vroeg ik haar om het recept en besloot ik mijn eigen variant te maken, met crispy bacon erin. Superlekker, de knapperige bacon maakt het helemaal af!

Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 flinke kommen, maar voor een voorgerecht of amuse kun je er zeker 6 of meer kommetjes uithalen.

Groene aspergesoep met knapperige bacon

Zoetrecepten

Groene aspergesoep met knapperige bacon

Door | 10 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 2 witte uien
  • 1 liter bouillon
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 500 gram groene asperges
  • 125 gram crème fraiche
  • 150 gram knapperige bacon

En zo doe je het

  1. Snijd de ui in grove stukken en zet een pan op het vuur met wat olie. Fruit hier de ui voor een paar minuutjes in tot ze glazig wordt en voeg dan de nootmuskaat toe. Blus vervolgens af met een liter bouillon en breng aan de kook.
  2. Bak de ontbijtspek ondertussen knapperig af volgens dit recept.
  3. Snijd de kontjes van de asperges eraf en gooi deze weg, die zijn vaak bitter. Snijd ook een paar kopjes eraf en leg deze apart. De rest van de asperges voeg je aan de kokende bouillon toe. Laat dit 5 minuten doorkoken en draai daarna het vuur uit. Pureer het geheel fijn met een staafmixer en roer dan met een garde de crème fraiche er doorheen tot deze opgelost is. Voeg de aspergekopjes toe die je eerder opzij had gezet. Deze zullen snel garen doordat de soep nog warm is.
  4. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel wat stukjes knapperige bacon over elk recept et voilà!

GENIET ERVAN! Dit soepje is zó lekker en makkelijk. Heb jij hem ook gemaakt? Laat het me dan weten onder dit bericht of tag me via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) in jouw foto!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Groene aspergesoep met knapperige bacon" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook