HIEP HIEP.
Crispy bacon op je taart! Met salted caramel én chocolade.
Hoeraaaa.
Er valt wat te vieren. Zoetrecepten is jarig! Mijn ‘kindje’ viert deze maand alweer haar derde officiële verjaardag. Wauw, wat gaat de tijd snel!
Dit jaar was best bijzonder voor mij. Om meerdere redenen. Ik ben van vijf naar vier dagen werken per week gegaan, om meer aandacht aan Zoetrecepten te besteden. Ik ben video’s gaan maken. Ik heb leuke nieuwe rubrieken gelanceerd. Ik heb naast zoete, ook zoute recepten gedeeld. Mijn zus heeft meegeblogd (en dat doet ze nog steeds).
Dat alles met steeds supertoffe reacties van jullie. En dat maakt mij een happy camper!
THANKS LIEVE ZOETJES!
Om jullie te écht bedanken heb ik deze maand een aantal leuke acties opgezet, so stay tuned. En ik bakte natuurlijk een taart. En niet zomaar een taart. Een drie lagen tellende epic birthday cake, met chocolade, een salted caramel botercrème, een druipende chocolade ganache en een knapperig kunstwerk van crispy bacon. Daar wil je je tanden wel in zetten.
Zou je dit recept ook met amandelmelk of kokosmelk en boekweitmeel kunnen maken?
Hi Nolda, dat kan wel maar dan zal het niet hetzelfde rijs effect krijgen. Je voegt de karnemelk namelijk toe omdat het een zuur is dat reageert met de baking soda. Daardoor ontstaat er een mooi gerezen chocolade cake.
Hoe dat precies werkt lees je hier:
http://www.zoetrecepten.nl/blog/wat-is-het-verschil-tussen-bakpoeder-bakingsoda-en-wijnsteenbakpoeder/
Gefeliciteerd met je blog-verjaardag en dat samen met een heel mooie en bijzondere taart!
Nog vele, vele jaren!!
xx Carola
Thanks lieve Carola! Hopelijk weer tot snel! XXX
Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dat er nog maar vele jaren en baksels mogen volgen.
Wat een supergave taart. De bacon bovenop klinkt gek, maar ik geloof je meteen als je zegt dat het super smaakt. Toch zou de bangerik in mij gaan voor karamelbrokken. 🙂
Groetjes, Lianne
Lief, dankje Lianne!
Ik snap dat het gek klinkt, maar ik vond het echt een briljant lekkere combinatie! Dus ik daag je uit om eens gek te doen, haha 😉
Gefeliciteerd!! De taart ziet er weer fantastisch uit 🙂
Thanks lieve Silvia!
Gefeliciteerd!! En wat een schitterende taart heb je gemaakt. En in HHB taal ‘mooie laagjes’😉! Ik volg je al best een tijd en merk dat je recepten goed in mijn straatje passen, dus ga lekker door, dan bak ik weer mee!
Haha thanks Petra! Superleuk om te horen, veel bakplezier!
Hoi Mariette,
Ik wil deze taart heel graag maken voor de verjaardag van mijn vriend volgende week. Alleen ik wil hem voor minder personen maken dus een 15 cm vorm gebruiken. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik hoop op je reactie 🙂 alvast bedankt!
Hi Monique, ik zou in dat geval 2/3e van dit recept gebruiken! Verder kun je precies hetzelfde doen. Deel je een foto van het resultaat? Bakse 😀