Ga naar de inhoud
PUUR ZOET: de lancering
Food nieuws 05 april 2018

PUUR ZOET: de lancering

PUUR ZOET: de lancering

Op 21 maart werd mijn gezonde bakboek baby PUUR ZOET officieel gelanceerd. Het was een waanzinnige dag en ik laat jou graag meegenieten! Bereid je voor op een dagverslag met véél foto’s.

UPDATE: Helaas zijn door een recentelijke hack van Zoetrecepten een aantal foto’s kwijtgeraakt, hierdoor zijn de foto’s in onderstaand artikel weggevallen. 

Het is wat rustiger geweest op de blog. Waar jullie normaal kunnen genieten van 5 recepten of artikelen per week, moesten jullie het daar nu over twee weken verdeeld mee doen. En het zal ook nog éventjes zo blijven, want ik doe het iets rustiger aan. Om na te kunnen genieten van alles dat is gebeurd rondom PUUR ZOET, maar ook om zelf even bij te tanken.

In totaal ben ik weken, al dan niet maanden, bezig geweest met het organiseren van de boeklancering. Samen met mijn uitgeverij Forte Culinair natuurlijk. Van het kiezen van de perfecte locatie, het maken van de uitnodigingen en het contacteren van pers, tot het prepareren van alle happies en ervoor zorgen dat iedereen met een goed gevulde goodiebag naar huis gaat. Vet leuk om te doen en het klinkt misschien easy, maar zoals voor veel dingen geldt: er komt meer bij kijken dan je denkt. Ik neem je mee in de dag voor en van de lancering! Laten we beginnen met een foto van dit enorm blije, trotse ei:

De locatie die ik had uitgekozen is mijn favoriete brunchrestaurantje in Amsterdam: Dignita Vondelpark. Een superknus tentje met een briljant lekkere lunchkaart. Volgt binnenkort nog een hotspot-review van, maar het is sowieso een mega aanrader. Van hun lekkere kaart heeft niemand die middag iets geproefd, want ik had 9 (!) recepten uit mijn boek gemaakt. Van schuldvrije brownies, amandeltruffels, witte bonen blondies, bananoffee kwarktaart en hazelnoot chocolate chipkoekjes, tot mango lemon bars, carrot cake en party popcorn. Alles was glutenvrij en lactosevrij, maar het merendeel ook vegan. Eén dag van tevoren hebben Thomas en ik het gepresteerd om deze allemaal in ons Amsterdamse keukentje te bereiden. Dan begrijp je meteen dat er geen knettermoeilijke recepten in PUUR ZOET staan. Totaal niet juist.

Grappig detail: de dag voor de lancering vlogen jullie foto’s van mijn boek me al om de oren. Bol.com was er namelijk heul snel bij en had alle pre-orders de dag voor de lancering al bezorgd! Dat is nog eens een echte beloning voor alle trouwe pre-orderaars <3

Anyways, na dat puike staaltje bakwerk moesten er nog 70 goodiebags gevuld worden (zie foto boven dit artikel). Wat. Een. Klus. De goodiebags waren gevuld met superleuke producten van mijn favoriete merken. Een kleine shout-out naar deze merken om ze hiervoor te bedanken: Hero, Bites We Love, Mepal, Tony’s Chocolonely, Mister Kitchen, Le Creuset, BioToday, Verstegen, Hema, Rude Health. De tasjes van de goodiebags heb ik trouwens zelf ontworpen. Tijdens Pasen konden jullie je eigen tasje winnen door iets te bakken uit PUUR ZOET. De winnaars daarvan zijn al bekend gemaakt, maar wat vond ik het tof om te zien! Blijf de foto’s vooral delen! Volgende week komt er nóg een hele vette winactie aan, dus hou de blog, Facebook en Instagram goed in de gaten.

BESTELLEN: Heb jij PUUR ZOET nog niet? Je kunt ‘m via deze link bestellen, dan kun je morgen nog aan de bak!

Maar dan de dag zelf. Om half 6 ’s ochtends zat ik rechtop in bed en ging ik mijn schema voor de laatste keer af. Eigenlijk was alles pretty perfect voorbereid. Chill. Vriendinnetje Evelien reed ’s middags haar Fiatje voor om een paar trossen met helium gevulde ballonnen op te gaan halen. Ik heb geen idee hoe precies, maar we hebben maar twee keer op en neer hoeven rijden om de ballonnen, 70 gevulde goodiebags en 9 baksels + plateaus naar de locatie te vervoeren.

Eenmaal op locatie werd ik ondersteund door twee lieve vriendinnen en Thomas die deze terrorbaker een beetje rustig wisten te houden door me te helpen met het klaarzetten van alle hapjes. De dames van Forte Culinair toverde ondertussen een heuse PUUR ZOET-tafel en allerlei posters tevoorschijn en Dignita regelde de rest. Vanzelf stroomden de gasten binnen en een half uur later stond het rammend vol in Dignita. Een combinatie van mijn liefste vrienden, familie en collega-bloggers. Alleen maar liefde!

Mijn lieve nichtjes en neefje ontfermden zich over de verkooptafel van PUUR ZOET en wisten praktisch alle boeken uit te laten verkopen die we bij ons hadden die dag. Hoe tof. Er is zelfs een speciale editie mee naar huis gegaan waarop de metallic opdruk van de letters was weggevallen, ‘The White Edition‘, jawel.

Anja, van Forte Culinair, hield een ontzettend lieve speech en wist me enorm te raken met haar woorden over PUUR ZOET, het boekschrijfproces en over mijn persoonlijke rol daarin. Ze overhandigde me het eerste exemplaar van PUUR ZOET en op mijn beurt overhandigde ik dit eerste exemplaar aan degenen die mij mijn hele leven al in werkelijk alles steunen: mijn ouders.

Maar voor dat zo ver was had ik wat leuks bedacht: EEN QUIZ! Want alleen een boeklancering is ook maar saai en ik kon moeilijk een stuk receptuur voor gaan dragen ;). De antwoorden van de quiz waren ingedeeld op verschillende dierenservetjes. Geen ABC, maar luipaard, vogel en zebra. Dan kun je de foto’s wat beter plaatsen die je hieronder gaat zien. Op de vragen uit die quiz kom ik later nog een keer terug. For now still a secret!

Verder was de dag gevuld met heel veel gezelligheid, liefde en wijntjes. Oh en het signeren van boeken natuurlijk, laten we dat vooral niet vergeten. Ik heb er mega van genoten en dat doe ik nog steeds. Nog wel extra de dag erna toen ik in mijn eentje door alle foto’s, kaartjes en cadeaus heen ging. Nogal overrompeld van alles.

Een kleine spotlight voor het vette cadeau dat ik van Lian en Laura kreeg; de cover van PUUR ZOET, maar dan nagetekend! Hoe cool? (en ja daarnaast zie je inderdaad een koffer vol kaartjes en cadeaus, want ik heb de leukste vrienden).

Na een dagje nagenieten van de lancering doken Thomas en ik alweer het vliegtuig in naar Londen voor zijn very belated birthday present! En man wat was dat tof. Binnenkort volgt een uitgebreide hotspotlijst, want wat hebben we geweldig gegeten daar. Maar bovenal enorm nagenoten van deze magische dag.

Enne, heb jij PUUR ZOET al in huis?

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *