Ga naar de inhoud
De beste en lekkerste food hotspots in Londen
Hotspots 13 april 2018

De beste en lekkerste food hotspots in Londen

De beste en lekkerste food hotspots in Londen

Na mijn boeklancering glipten we er vier dagen tussenuit om van het mooie Londen te genieten. Ik heb meerderen van jullie beloofd om de beste en lekkerste food hotspots in Londen snel te delen, dus hier komen ze.

London, you impressed me! Wat een wereldstad. Londen loopt echt voor op het gebied van vegan of vegetarische hotspots. Ik hou van gezond eten en ga daarnaast sinds 1,5e maand als vegetariër door het leven. Het vega(n) aanbod in Londen was zo goed dat Thomas op dag 1 al zei: laten we gewoon het hele weekend vegan gaan. Dat betekent trouwens niet dat onderstaande hotspots allemaal vega(n) zijn, totaal niet. Als je in Londen op zoek bent naar gigantisch lekker eten, restaurants met gezonde, pure gerechten én vegetarisch aanbod (met wat lekkere zoetjes tussendoor) dan zit je hier goed voor je hotspots.

UPDATE: Helaas zijn door een recentelijke hack van Zoetrecepten een aantal foto’s kwijtgeraakt, hierdoor zijn de foto’s in onderstaand artikel weggevallen. Maar als je elke hotspot gewoon even Googlet  of op de link klikt van de titel (kun je ‘m meteen opslaan in maps) dan vind je daar ook genoeg heerlijke foto’s om je eventueel over de streep te trekken.

26 GRAINS – ontbijt/lunch
Aan een kleurrijk en verstopt pleintje zit dit fijne ontbijttentje met een mini terras (lunchen kan je er trouwens ook). Wij bestelden twee vet lekkere havermoutjes met een hippe tumeric latté en een groene smoothie. Alles wordt vers gemaakt en van bijna alle gerechten kan een lactosevrije of vegan variant gemaakt worden. Love.

Adres: 1 Neal’s Yard, London WC2H 9DP

WILD FOOD CAFE – ontbijt/lunch/diner
Op datzelfde verstopte pleintje zit deze super healthy hotspot met alleen maar vegan voedsel. De vibe boven is ietwat zweverig en dit tentje zou zeker niet misstaan op een tropisch eiland. Wij aten er deze broodjes pulled jackfruit, twee taartjes en een MDMA-smoothie (raw chocolate that is). Gi-gantisch lekker.

Adres: 1st Floor, 14 Neal’s Yard, WC2H 9DP

BUBBLEWRAP – zoete snack

Yep, dit wil je gewoon geprobeerd hebben. Je kunt je eigen combinatie samenstellen, het is mega instagrammable en je wandelt meteen door awesome Chinatown. Nadeel: het is nogal populair. Als je op een verkeerd tijdstip komt kan er een rij staan maar die gaat snel.

Adres: 24 Wardour St, London W1D 6QJ

YOTAM OTTOLENGHI – lunch/diner
Deze Israëlisch-Britse kok is o.a. bekend van zijn zes kookboeken en heeft vijf locaties in Londen waar je kunt genieten van zijn heerlijkheden. Ik ben mega fan van de manieren waarop hij groenten en andere gerechten weet te bereiden, deze man is echt een held. Maar hij is ook een ster op zoet gebied. Per locatie verschilt het of je te maken hebt met een restaurant, een (afhaal)deli of een combinatie. Wij haalden het eten af en aten het op in Hyde park.

Check alle locaties van Ottolenghi via deze link.

PALOMAR– diner
Absoluut onze beste restauranttip in Londen, gelegen in Soho. Het is een Israëlisch restaurant met Spaanse en Noord-Afrikaanse invloeden. Wij aten hier briljante vegetarische gerechten, terwijl de kaart totaal niet 100% vegetarisch is. We vonden het sooo good, dat we vergaten foto’s te maken. Behalve van het toetje dan

Als je zeker wilt zijn van een plekje moet je tijdig reserveren, maar het is stiekem nog veel sfeervoller om aan de bar te eten (maar dan moet je vroeg zijn of geluk hebben).

Adres: 34 Rupert St, Soho, London W1D 6DN

WHOLE FOODS– supermarkt
Het klinkt misschien gek om een supermarkt te tippen, maar Whole Foods is er echt eentje voor op je lijstje. Een ontzettend grote, goed verzorgde supermarkt met een heel vernieuwend assortiment. Grote tonnen met rijst waar je zelf uit kunt scheppen, eetbare bloemen, een groot bio aanbod en in sommige locaties ook nog een restaurant. Mén, wat zou ik deze winkel graag in Amsterdam willen hebben. Er zitten dus meerdere locaties in Londen, maar onderstaande is in ieder geval een grote met restaurant erboven.

Adres: 63-97 Kensington High Street, London W8 5SE

THE ENGLISH ROSE – tea & scones
Tussen al het toeristische geweld vind je in Westminster deze schattige teashop. Hier kun je in een heerlijk kneuterige en ouderwets Engelse omgeving een lekkere high tea doen of een simpele pot thee met scones eten. Dat laatste deden wij. Je mag Engeland immers niet uit zonder een scone te hebben gegeten toch?

Adres: 4 Lower Grosvenor Pl, London SW1W 0EJ

REDEMPTION BAR – lunch/diner
Onderweg naar het mooie Notting Hill kom je dit heerlijke vegan restaurant tegen. Goede vibe, leuk interieur, en heel veel lekkere, gezonde en suikervrije gerechten op de menukaart. Ga zeker voor de burgers en als toetje de bananoffee pie. My god, só good.

Adres: 6 Chepstow Rd, London W2 5BH

MORO & MORITO – tapas diner
Deze twee vestigingen zitten naast elkaar. Moro is het restaurant en Morito een kleinere locatie ernaast waar je heel sfeervol kunt genieten van Noord-Afrikaanse & Spaanse tapas. Het eten in Moro was erg lekker, maar het restaurant vonden we totaal niet sfeervol.

Onze tip: ga vooral naar Morito of strijk neer op het terras buiten met een drankje en een hapje. Het menu is niet ingericht op vegetariërs, maar de vega mezze is heel lekker. Neem vooral ook de traditionele yoghurt cake als toetje!

Adres: 32 Exmouth Market, London EC1R 4QE

BOROUGH MARKET
Yes, dit is de hemel voor foodies! Een grote foodmarket net onder de Thames, die deels in de buitenlucht onder een brug is neergestreken en het andere deel bevindt zich overdekt in vaste foodtrucks. Hier vind je echt alles waar je maar zin in zou kunnen hebben: van de mooiste patisserie, sappige vegan burgers, Midden-Oosterse snacks en Indiase gerechten, tot verse sappen en smoothies, healthy salades en varkens aan het spit. Check hieronder wat wij hier allemaal wisten te scoren.

Adres: 8 Southwark St, London SE1 1TL

Wij verbleven trouwens in een hotel in de Londense buurt Soho. Het hotel is niet per se aan te raden, maar de buurt wel! Lekker levendig en buurt met veel leuke pubs, restaurants en nightlife. Die pubs vind je overal, maar als je daar klaar mee bent ga dan zeker naar de London Cocktail Club; een redelijk briljante cocktailbar in een kelder (ze hebben meerdere locaties) waarbij alleen het barpersoneel al voor wat entertainment zal zorgen ;). Ook is Boki een leuke tent om cocktails te drinken en een klein hapje te eten in een jungle ambiance.

Ik heb nog vier extra vegetarische/vegan restaurant tips voor jullie als toetje, waar wij niet binnen kwamen wegens drukte of doordat het uit de route lag, maar waar ik supergoede dingen over heb gelezen en gezien. Nummer 1 is Mildreds (diner), dat is gelegen in het centrum van Londen. Nummer 2 is Farmacy (brunch/lunch), we hebben eventjes in de lange rij voor dit mooie restaurant te staan maar hebben opgegeven omdat ik #hangry werd. Nummer 3 is Paradise Unbakery (ontbijt/lunch), hiervan vind ik de locatie vooral een beetje jammer (want best ver uit het centrum), maar het eten zou alles goed maken. De 4e en laatste tip is Manna, dit schijnt het oudste vegetarische restaurant te zijn in Londen en de menukaart klinkt simpelweg top.

Als je naar één van deze restaurants wilt: reserveer of ga op een rustig moment! En let me know hoe het was in de comments. Kan ik er toch nog een beetje van mee genieten!

Enjoy Londen lieve zoetjes, liefs Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *