Ga naar de inhoud
Hyperrealistisch broodje pulled pork
Food nieuws 02 april 2017

Hyperrealistisch broodje pulled pork

Hyperrealistisch broodje pulled pork

Mijn zus kreeg het coolste cadeau van haar man voor haar verjaardag: een hyperrealistisch broodje pulled pork. Say what? JA, een hyperrealistisch broodje pulled pork! Dat is er eentje die je niet kunt eten, maar waar je alleen naar mag kijken. Hyperrealisme is namelijk een kunststroming. Een hele gave als je het mij vraagt. Zeker als er voedsel geschilderd wordt. Levensechte broodjes hamburger, moorkoppen, spiegeleitjes óf een broodje pulled pork. You name it, they make it.

BROODJE PULLED PORK
Het broodje pulled pork in kwestie hebben mijn zus en haar man samen gemaakt, waarna ik het op de foto heb gezet. Het recept deelde ik afgelopen week al met jullie (en dat wil je maken, geloof me). Kunstschilder Henk Jan Sanderman ging met deze foto aan de slag en maakte er een waanzinnig schilderij van zoals je op bovenstaande foto ziet. Ik ben oprecht in dubio wat ik er smakelijker uit vind zien, de foto of het schilderij. Wat jullie?

Hyperrealisme is een moderne kunststroming waarbij alles zo natuurlijk, levensecht en realistisch mogelijk wordt weergegeven. De echtheid gaat zo ver, dat het bijna een foto lijkt. Het wordt daarom soms ook fotorealisme genoemd. Als je nieuwsgierig bent naar nog meer hyperrealisme in de foodhoek moet je hier maar eens kijken. Of neem een kijkje op de website van Henk Jan Sanderman voor nog veel meer hyperrealisme.

ZO MAAK JE DAT
Ben je benieuwd hoe je zo’n hyperrealistisch broodje pulled pork maakt? Henk Jan neemt je aan de hand en maakte een timelapse van het schilderproces én schreef het recept voor dit hyperrealistische broodje pulled voor jullie uit. Heel gaaf om te zien hoe zo’n schilderij tot stand komt.

BENODIGDHEDEN 

 • 10ml Acrylverf Titaanwit
 • 10ml Acrylverf Ivoorzwart
 • 3ml Olieverf Ultramarijn
 • 7ml Olieverf Cadmium Geel
 • 4ml Olieverf Cadmium Rood
 • 9ml Olieverf Titaanwit
 • 2ml Olieverf Ivoorzwart
 • 1ml Olieverf Magenta
 • 4ml Olieverf Gebrande Sienna
 • 3ml Olieverf Gebrande Omber
 • Diverse penselen
 • 1 canvasdoek van 30x40cm

BEREIDINGSWIJZE

 1. Bepaal de compositie van het schilderij en zet deze op het canvasdoek met de acrylverf. Zorg dat je verf op kamertemperatuur is.
 2. Als je tevreden bent met hoe de opzet van het schilderij is, ga je door met de volgende stap, de olieverf. Roer de olieverf in de juiste verhouding tot de gewenste kleur en breng deze ook aan op het doek. Dit kan gewoon over de acrylverf heen als deze droog is.
 3. Als de olieverf ook goed gemengd is, voeg je nog een laagje vernis toe om het schilderij te completeren.
 4. Het schilderij is nu klaar om in een schilderijlijst te plaatsen en op te hangen aan een muur.

En? Kende jij deze kunststroming al? En wat zou jij wel hyperrealistisch aan de muur willen hangen? 😉

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *